Är Du Fortfarande en Mamma Efter att De har Kvar?

Jag gav honom en bebis sked fylld med mosade morötter, något jag skulle gjort otaliga gånger förut. Normalt sett min son skulle ta tag i skeden med båda händerna, bara för att stänka innehållet överallt innan det nådde sin mun. Men den här gången var annorlunda. Den här gången använde han sin vänstra hand och sked gjort det till näsan först, sedan till hans läppar. Jag kom ihåg att detta inte bara för att det var hans första steg mot självständighet, men eftersom en ny mamma, jag var lättad över att sätta denna milstolpe bakom oss. Det fanns massor mer att gå och jag hade ingen utbildning som förälder. Det är inte som om jag skulle intervjuas för rollen. Jag visste bara att jag ville ha den, ville ha honom, ville vara hans mamma. Det var ett arbete för en livstid. Men skulle älska och instinkt vara tillräckligt för att se mig genom nästan två decennier, och iväg honom till college?

Två år senare, när hans bror föddes, jag var i spåret. Jag hade hittat bra barnläkare, tog råd av andra föräldrar, och läsa stora böcker om föräldraskap. Allt medan jag fortsatte att arbeta full tid—sömnbrist -, pendling för så många som fyra timmar per dag, blir befordrad—till och med vilken jag mest kände var skuld, för antingen vara borta från mina pojkar eller bort från mitt jobb. Min man jobbade heltid som bra och det blev klart att något, eller någon, som hade att ge. Efter mycket diskussion beslöt jag att min karriär drömmar kunde vänta. Den roll jag mest identifieras med, först och främst, det var mamma till mina söner. Speciellt eftersom det var allt eller inget i mitt särskild stege-klättring arbetsplatsen—det var noll i mellan.

Så jag gick frilans och blev min egen chef. Det visade sig vara det bästa beslutet för min familj, även om inte en stor en för att min identitet bortsett från att vara en förälder, något som jag inte insåg förrän långt senare på vägen, när jag tittade tillbaka.

Och nu, här är jag nu alla dessa år senare, och båda mina söner är på college, och jag undrar om jag ska sluta tänka på mig själv som en mamma, först och främst.

Jag är i grunden annorlunda nu än jag var när mitt första barn föddes. Mödrar växa också. Ingen talar om hur mycket. Vi börjar som studenter i föräldraskap och när allt är sagt och gjort, vi har förtjänat avancerad examen inom medicin, psykologi, forskning, undervisning, affärer och mycket mer. Men det är det enda yrke som jag vet finns där så många kvinnor som har åstadkommit så mycket hamna inte bara undervärderad, men berättade buck upp och gå vidare med sina liv när de primära uppgift de har som innehas för två decennier långsamt blir irrelevant. Det är värt att notera att efter tjugo år, medlemmar av militären kan gå i pension och dra upp till hälften av sin lön.

Jag har läst studier som säger att det handlar om äktenskapet—om du har en stark äktenskap, kommer du inte känna samma känsla av förlust när barnen flyttar hemifrån. Andra säger att det handlar om brist på självförtroende, eller det faktum att du inte har en karriär, eller om du har en, det är fel.

Jag trivs med mitt arbete, det gör mig glad. Men mitt hjärta bara slår för de människor jag älskar, och några av dem som älskar är att lämna hemmet.

Det senaste året har känts som Den Långa Adjö som en rutin efter den andra faller bort. Det gör det svårt att ignorera den förlust av en roll inneboende till min identitet för de senaste 21 åren.

Så många milstolpar har gått sedan den dagen min son fed själv för första gången. Och som det visar sig, ja, detta var en uppgift för en livstid, och ja, kärlek och instinkt har tjänat mig väl i min roll. Vilket är anledningen till att jag inte kan helt enkelt trycka på en knapp för att komma över förlusten i ett ögonblick.

Jag vet naturligtvis att det är inte riktigt en "förlust" på alla mina pojkar har mognat till att bli snäll, omtänksam, produktiv och nyfikna unga män. De gör mig stolt varje dag. Men jag är bara människa, och därför föremål för känslor som inte har något alls att göra med logik.

Så som jag ser det, tills vetenskapen listar ut hur man gör mammor som ser ut som mödrar, men är faktiskt datorer, som framgångsrikt kan höja en familj av logik—och i denna takt, som kommer att bli förr än senare—jag gör inga ursäkter för mina komplex, bultande hjärta.

För evigt och alltid en mamma, då. Dock kanske inte längre först och främst.

ADVERT

Lägg till din kommentar