Om du Flyttar...och går Vidare

Vi säljer våra hem och flytta. Jag vet vad du tänker. Du är helt avundsjuk, eftersom packning upp ett hus har du bott i sex år, och medan tre barn lever i det, låter som om din idé om en bra tid.

Jag kan försäkra dig—det är en blandad kompott.

"Målet är att göra det ser ut som potentiella köpare" hem, inte din," en fastighetsmäklare sakligt råd.

Jag får mattor rengöras. Jag skrubba smuts från väggarna. Nagellack ränder, den smutsiga handavtryck, vandrande krita märkning—allt (tack och lov) kommer.

Jag räta garderober, skänka möbler, slänga äppelmos och frukost barer långt förbi sin premiärminister, samla och organisera massor av herrelösa mynt (make), Lego bitar (för barn), och resa storlek moisturizers (min). Jag stoppa undan den babykläder och sova säckar mina barn har vuxit ur och vi behöver inte längre, tills...

Jag gräva fram minnen.

Jag hitta en gammal bild på min make tog mig timmar innan han föreslog. Mina ögon är gjutna nedåt som jag stirrar intensivt på en VHS (!) fallet i en video hyra lagra (kom ihåg dem?), djupt försjunken i tankar över vad du ska titta på den natten (oh tjugoårsåldern!), platt-stomached (kommer du ihåg det?) och innehåll. Jag kan titta på den i en lång minut. Av någon anledning, jag lämnar ut det på min byrå.

Har jag lagt bort det tavelramar holding bilder av pojkar—om att visa de söta, fylliga kinder baby ansikten som jag kan knappt komma ihåg, andra lekfulla smirks ett litet barn.

Jag dölja barnens favorit bedtime stories i lådor, packa upp den "dagliga blad" som skildrar sina år på dagis—jag har sparat varenda en. Jag satte vattnet bord ute på trottoaren på papperskorgen dag, längtansfullt minns det roliga pojkarna hade att spela med den. Den här vintern är kallt gjorde det spricka mitt itu.

Jag rensa min garderob och bli av med skinny jeans. Det är befriande. Jag har äntligen papperskorgen min law school beskriver, men jag håller som naivt optimistisk college papper om Det Sociala Kontraktet. Undangömt under sängen, naturligtvis.

Jag delen med gungstol som min mamma hade när jag var bebis. Efter alla, en arm är bruten. Det är dags.

Jag städa och städa och städa och dölja.

Jag försöker att göra det tyckas som om vi aldrig bott här. Men vi gjorde.

Detta är den matta som mina söner gjorde "tummy time," lärt sig att krypa och sedan gå. Dessa är de hallar vi tempo för att lugna våra nyfödda barn att sova. Det är taket däck vi sprang till när min feisty förstfödde skulle bara bosätta sig i den färska sommar kväll luften. Det är framför allt satt jag på att klara sig ensam, härliga dagar av min mamma-blad.

Se till att skrapa på baksidan av barnens sovrum dörren? Det är från när min son sparkat så hårt under ett utbrott som han knackade det rätt in i bokhyllan. Se dessa märken på undersidan av köksluckor? De är från när mina pojkar red sina cyklar längs vår första våningen för att blåsa av ånga innan sängen eller under den långa, ändlösa vintern dagar när vi inte kunde få utanför.

Se denna trappa? Det är där jag låg när jag var i arbete för första gången. Från det översta steget, vi räknas och mäts intensiteten av de söta, tidiga sammandragningar—de som startade det hela.

Att dörren? Vi gick igenom det med alla våra barn som vi tog med dem hem från sjukhuset fyra kvarter bort. Att gunga stolen i hörnet? Jag ammade alla tre av mina söner det, medan "Baby Mine" som spelas mjukt i bakgrunden.

Nu går vi vidare. Det ska vara bra för oss, jag vet. En ny stat, nya skolor, nya jobb, nya vänner, ett nytt kapitel. Det är bra att ha en nystart ibland.

Men åh vad jag kommer att sakna dessa lekplatser! Dessa välbekanta gator. Mina barn vet att vägen från hemmet till skolan med hjärtat. Hur kan vi knappast göra det i hörnet utan att passera en vän eller granne—hur de har blivit ett och samma.

Men som jag har städas och rensas, jag har lärt mig. Det handlar inte om att dessa fyra väggar. Det är inte huset som gör det till ett hem. Vad vi har skapat den här—den här familjen, dessa minnen—de är på väg med oss. Det handlar inte om saker, eller ens platser. Det gör du som du är. Och du tar den med dig vart du än går.

Vi kommer att göra vårt bästa för att göra detta hus ser ut som någon annans hem. För nu, men? Det är vår. Och på något sätt, det alltid kommer att vara.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar