Om Kärlek Och Transplantationer: Hur En New York Mamma Fick Ett Hem I Omaha

Misstag Nr 1: Bjud in en skock av tjejer för en sleepover på downtown Omaha Hilton för att fira att min dotter är 12: e födelsedag.

Misstag Nr 2: Slam tre skivor deep-dish pizza och en tegelsten på choklad tårta medan tävlar för att fånga hissen ner till lobbyn.

Misstag Nr 3: Beg hotel shuttle-drivrutinen om du vill zooma oss till Starbucks.

Misstag Nr 4: Medan de yngre damer giddily sörpla tall, skummande konfekt, jag sjuksköterska en grande kopp Alka-Seltzer.

Misstag Nr 5: När du återvänder till vårt hotell rum, de våningssäng av TV för att titta på Teorin om Allt . Min teori? Jag behöver mer kaka.

Jazzed på socker, jag join the crew. Under de flesta djupt hjärtskärande del av filmen där Jane, Stephen Hawking ' s fru säger, "jag gjorde det bästa jag kunde," flickornas ögon väl upp.

Jag kacklande okontrollerat.

"Mamma, komma ut "min dotter, Daisy, poäng till angränsande rum. Min dotter bokstavligen skickade mig till mitt rum.

Våra liv har inte alltid varit sleepover hijinks och skrattar så hårt för våra magmuskler värker, på min dotter själv förbränna över nya Converse hög toppar, eller min fasa på floozy mode som syftar till 12-åringar på Forever 21. "Du är galen", säger jag när hon ögonen en liten crop top och shorts som inte skulle täcka, som min Judiska mamma skulle säga, hennes tuchus .

Bild från Joey Hoffman

I livmodern, Daisy hade gastroschisis ett livshotande tillstånd där tarmen sticker ut genom buken och utveckla i fostervattnet, klämmande av blod. Hennes första hem—och mitt andra hem—var en New York intensivvårdsavdelningen där hon bodde under sju månader och överlevt på rör flöden och total parenteral nutrition, en IV vätska som hållit henne vid liv, men hotade att förstöra sin lever.

När Daisy var 3, upptäckte jag Nebraska Medicin intestinal rehabilitering i Omaha. Innan vi anlände och laget kunde undersöka henne personligen, de uppskattade att vi skulle återvända hem med en behandlingsplan i en vecka, några månader.

Innan vi lämnade vår granne bunden genom dörren. "Du kommer att Oklahoma ?" frågade hon. Jag är en typisk New Yorker. Jag trodde att gå ut på stan var att gå upstate. Att växa upp, jag fantiserat om att äga en SoHo loft med stora, välvda fönster så solen kunde väcka mig som en urban tupp. Det visade sig att jag bodde i Greenwich Village lägenhet byggnad där det verkade som om det var fler Judar än det finns i alla Nebraska. Jag levde min dröm om att skriva för New York magazine ' s "Best Of" - frågor och täcker restauranger för Time Out New York .

Men min största dröm, alltid, var att vara mamma.

Tre månader efter att vi anlänt i Nebraska, min lilla flicka cirrotisk lever misslyckades, och hon noterades för en liten tarm, lever och bukspottkörteln transplantation, som hon fick den 20 juli, 2006–her re-årsdag. Då vägrade jag att säga "transplantation", en fruktansvärt futuristiska ord som jag kunde knappt höra, än mindre att säga till om. Men universum, insåg jag, har ett roligt sätt att ge precis vad vi behöver. Våra världsberömda transplantation laget visade sig vara just det. Så vi sålde vår New York-hem och köpte en i Omaha. Jag visste inte ens var Omaha var förrän några månader senare när jag tittade på en karta.

För år, de som visste att vår historia skulle be misstroget, "Du flyttade från New York till Omaha? Var det en kulturchock?" Öh, ja. När ett barn rasade vid ratten i en svart, ljuddämpare-gratis TransAm blåste förbi en dag när jag var ute och gick vår herde-husky Sadie, jag var säker på att han skulle vända mig fågeln. Men istället, han log och vinkade. På Target, kassan kvinna som frågade, "behöver du hjälp med din bil?"

Så ja, jag har vuxit till att uppskatta enkel: en plats där barnen leker ute tills det blev mörkt, fem minuters rusningstrafik och de låga levnadskostnaderna. Jag synes köpt vårt första hem i Monopol pengar. Ironiskt nog, min egen rolig tjej har delat scen med Tony Award-vinnare här i Omaha på Holland Center, vår version på Carnegie Hall.

Bild från Joey Hoffman

Och jag har omedvetet förvandlats från hår-på-brand neurotiska—som jag en gång bad fyra operatörer att ge mig en eftertraktad 212 riktnummer, inte 646, Gud förbjude —och lärt sig att skapa utrymme för att hjälpa till att visa upp, som en snäll gammal tant toting snacks och gåvor och ohämmad medkänsla. När jag uppmuntra till Daisy att även justera hennes tänkesätt och acceptera det som är ("Känn rädslan och det kommer att sköljer genom dig," jag ska säga), hon deadpans: "Buddhist."

Flyger till Omaha nu, ser jag horisonten (som jag kallar för "huset") och fortfarande furu för min Manhattan. Men jag har insett att hemma är ett inre tillstånd, och jag har insett att en stad flicka kan frodas utanför sin naturliga miljö, så länge som hon har fått kärlek—och Alka-Seltzer.

Denna historia ursprungligen dök upp på Huffington Post .

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar