Kära Äldsta Barn, Du Är Inte Chef

Kära Äldsta Barn,

Jag vet att du är den förstfödde, en ledare, och du tror att du är chefen upp här. Jag inser att du var här först och som hälsning två andra barn med öppna armar är mycket svårt för dig. Du är äldre, mer erfarna, och du vet mer än någon annan som någonsin har vandrat på jorden. Men om du inte blixtlåset och stänga ditt ansikte hål, din mamma kommer att stänga den för dig.

Du ser mitt kära barn, när du hävdar, håller inte med, och skrika i någon annans ansikte, de har en tendens att vilja slå dig i huvudet, vilket är vad din bror bara gjorde och jag kan inte säga att jag klandrar honom. Ja, vi tränar på att använda våra ord, inte våra nävar, men 9-åring har använt alla de ord han vet att berätta att han vill ha att spela med dig, men du kan inte alltid vara chef. Du behöver inte lyssna på honom när han använder hans ord, och han letar efter ett annat sätt att sätta stopp för din obnoxiousness.

Jag vet att du vet hur man gör saker för dina yngre syskon inte, så bör du ta dina kunskaper och lär dem i stället för att skälla i örat om att de gör fel. Ditt tålamod och vänlighet kommer inte att gå obemärkt förbi, det försäkrar jag dig.

Det är inte heller nödvändigt att avbryta folk varje gång de öppnar munnen. Ibland är det skönt att bara sätta en strumpa i det vid middagsbordet i stället för att som inte håller med om allt de säger, särskilt när de är att berätta en historia om vad som de gjorde på rasterna. Jag vet, du var inte där när Tommy gick din syster monkey barer eftersom du går till en annan skola.

Meningslöst tattling är en liten vana som du behöver för att sluta som i går också. När du fånga din syster smyga snacks och kommer springande till mig med en chokladkaka omslag som faller ut av din fickor, jag ska ta det lite misstänksam. Du är inte staden utropare. Jag inser att det är inte rättvist att hon smög en bit godis och du bara smet 10, men jag tror att du kommer att leva. Jag kan bara inte lyssna på tattling längre. Ditt skrik alla låter likadant för mig.

Om din broder är lyckligt att spela i sin egen lilla värld, då för att de älskar allt som är heligt, lämna honom helvetet ensam. Tjat och pissar människor utanför är ditt jam och du är mycket bra på det, men om det inte slutar, din bror och syster kommer att göra en del fastnar — på sina fötter i din röv — och jag kan stå i duschen och det går inte att spara.

Det är inte ditt jobb att föräldern, och den är min. Fick det? Min . Jag väntade en mycket lång tid att chefen människor runt omkring. Du är inte star i denna show — jag är — så håll dig på din sida av gatan. Du går att spela, att förlora dig själv i en dagdröm, ta lite chips, eller klättra upp i ett träd och lämna det hårda grejer till mig. Jag bestämmer när dina syskon skruva upp — inte du. Det kommer att finnas gott om tid för dig att chefen din egna barn runt, och lita på mig, om du tycker att det är kul nu, vänta bara. Du kommer att älska skiten ur den senare i livet.

Detta är en glad jävla familj, för helvete. Det skulle göra saker och ting mycket mer förtjusande om du bara kunde stänga munnen när du talar med någon varje gång på ett tag. Gör det för den skull tid för skärmen. Gör det eftersom jag vet innerst inne att du verkligen älskar din bror och syster, och en dag du kommer att behöva dem riktigt dåliga, precis som när du behöver hjälp med att flytta in i din första, din bil går sönder eller om du behöver en best man att stå med dig när du säger dina löften.

Så för nu, jag föreslår att du räta upp och flyga rätt. Du kan vara den äldsta syskon i detta hus, men du är underlägsna, och när dina yngre syskon att lista ut detta, kan det finnas ett pris att betala. Så ta en last av. Det finns fortfarande tid att rädda sig själv, och ännu viktigare, min mentala hälsa.

Kärlek,

Morsan

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar