Jag (Äntligen) att Lära sig Att Vara Okej Med att Inte Vara Omtyckt Av Alla

Oavsett hur mycket vi låtsas på annat sätt, även i de tuffaste bland oss söka godkännande av andra till viss del. Det är inget fel med att vilja känna som du tillhör och kontakt med andra. Det finns också inget fel med att vara medveten och vill hitta din plats i världen. Men om vi inte är försiktiga, behovet av att tillhöra kan bli beroendeframkallande. Det sker på bekostnad av vår individualitet, och om vi inte är försiktiga, kan vi förlora alla av oss själva.

Jag har tillbringat en stor del av mitt liv tänker jag existerar utanför sfären av grupptryck. Jag är ganska bra på att säga nej när jag är ointresserad. Jag ska även bli den första att dansa på festen för att bryta isen. På samma gång, jag är fortfarande att lära sig att vara okej med att inte vara omtyckt av alla — i synnerhet när det kommer till mitt online-relationer och interaktioner.

Jag tillbringar större delen av min dag ansluten online — som författare, som jag inte har mycket av ett val. Jag har sugits in dopamin-loop som kommer med sociala medier. Önskan att få mina inlägg gillat, kommenterat eller delat lämnar mig religiöst kontrollera min telefon och skrivbord. Sociala medier fame ofta kommer från likability, men på senare tid har jag märkt en förändring i mig själv som ett resultat. Jag har förändrats.

Och jag minns tydligt den dagen jag märkte förändringen — och insåg att det var tvungen att sluta.

Jag har aldrig varit rädd för att röra i grytan och säga saker som andra tycker är kontroversiella. I college, jag skulle titta på mina professorer ta en långsam utandning när min hand steg, rädd för division mina perspektiv kan orsaka under gruppdiskussioner. Och jag var en stark anhängare av att spela djävulens advokat. När du älskar kritiskt tänkande lika mycket som jag gör, du är bra med att ta den natursköna vägen till kunskap och förväntar sig att förlora några människor längs vägen.

Min förändring mot folk tilltalande skedde gradvis. Det började med en (vit) i förhållande motverkar den väldokumenterade hår diskriminering som många Svarta kvinnor, inklusive mig själv, har upplevt under århundraden. Jag var irriterad, men lugnade mig själv. Det var ganska klart att hon inte hade tagit sig tid att läsa det arbete, som var fylld med förstahandsuppgifter om Svarta barn, kvinnor och kändisar med sin framtid hotad på grund av hårets textur.

Men det var svårare att vara oense med en älskad än med en främling och jag var helt utmattad med att undervisa andra om rasism. Så, jag tystade mig och som syftar till en mildare form av att ringa ut förtryck. Jag skulle tonas ned effekterna av mitt budskap försöker göra mitt vita kära bekväma och resultatet blev en smärtsam intern konflikt mellan personliga relationer och lever i min sanning.

Ju mer jag mjukade upp mitt budskap, den mjukare människor som förväntas av mig. Och innan jag visste ordet av var jag arbetar så hårt för att göra andra bekväm och glad att jag inte var någon att dela mitt arbete eller mina åsikter längre. Plötsligt, mitt arbete var mindre om "rasism" och mer om att "hata" . Ordet "hat" har gjort folk bekväm — det befriade dem som inte avsiktligt utöva sina vita privilegier av skuld. Logiken är att avsikten är en nödvändig dynamik för rasism. Men det är det inte.

Jag visste att avsikten inte förneka effekten och det var viktigt att tala om hur våra system och institutioner har lämnat människor i färg utsatta för förtryck. Du kan inte vara soft om institutionell rasism, och även om jag hade nyligen skrivit ett barns bok om ämnet, jag skulle tillåtna andra kulturella blinda fläckar för att få mig att ifrågasätta min egen levda verkligheten.

När jag insåg vad som hade hänt, jag var i en mild depression. Det var smärtsamt att vakna upp varje dag och se mönster av långsiktiga förtryck för marginaliserade grupper med egna ögon, men som sagt det var allt i mitt huvud. Om rasism inte var riktiga och de frågor jag hade varit intresserad sedan barnsben var siffror i min fantasi, vad gjorde som gör mig till? Var jag riktigt? Var den kulturella upplevelser och peer-review tidskrifter riktigt? Var mina upplevelser som Svart kvinna i Amerika riktigt?

Min önskan att bli omtyckt — att göra andra bekväma — lämnat mig sårbar för besvikelse. Jag hade varit gaslighted av det Vita Amerika samtidigt som söker godkännande från min vita nära och kära. I loppet av ett par månader, skadorna var så djup, jag var en bit bort från att ge upp min karriär. Jag var tvungen att lära sig att det är okej att inte vara omtyckt — och jag var tvungen att lära sig det snabbt — speciellt när det sker på bekostnad av allt jag är.

Så jag gjorde vad som Svarta kvinnor gör när vikten hela världen på våra axlar. Jag nådde ut till en betrodd mentor (min före detta college professor) och jag berättade för henne hur de tvivel och den smärta jag kände var som påverkar varje aspekt av mitt liv. Hon lugnade mig mina erfarenheter var verkliga och min smärta var, tyvärr, ett symptom av att växa upp i en vit-makt nation under en tid av ökad ras konflikt. Men det viktigaste hon påminde mig var att du aldrig kommer att bli omtyckt av alla när talar ut om orättvisor.

Allmänna godkännande och sociala reformer är på motsatta ändar av spektrumet av social förändring.

Det kändes som en pånyttfödelse. Vikten av en miljon ton lyftes från mina axlar och jag tog beslutet att inte ändra på vem jag var för vem som helst — oavsett om det är en medlem av min familj, en vän eller en främling på sociala medier.

Den upplevelsen lärde mig rättvisa och ansvar är inte för alla. Men viktigast av allt är att varken jag.

Jag är äntligen lär sig att vara okej med att inte vara "bra" av alla — online och i person.

ADVERT

Lägg till din kommentar