Varför är Det Okej Om Våra Barn Vägrar Att Delta

Nyligen på en födelsedagsfest Jag såg en kvinna närmar värdinna och artigt rapport att hennes barn var vägrar att delta och att de behövs för att lämna. Hon var redo och lugn, stadig röst, men när hon talade, jag fick syn på en bekant blicken i hennes ögon, jag kunde plocka ur en lineupen: besvikelse.

Hennes dotter var inte skriker eller stryk. Hon var inte drabbat av ett utbrott. Hon ville bara göra en matlagningskurs—och ingen mängd av övertalning gick att ändra på det.

Jag hörde mamma börja för att förklara sig själv, förklara hennes dotter, som om en mamma någonsin ska behöva förklara för någon annan varför barn agerar negativt (som vi alla bör vara väl insatt i det). Hon började med, "jag förstår inte...hon brukar inte vara såhär...jag vet att hon skulle älska det om hon skulle försöka."

Japp, jag hör dig, mamma. Jag får det.

Så jag berättade för henne bara för att.

Jag sträckte ut handen och tog tag i detta främlingar arm och sade de exakta orden, "jag får det." Hon nickade, försökte att inte släppa ut tårarna som var under uppbyggnad, och gav några fler onödiga ursäkter innan de lämnar.

Det var inte platsen att spillet till denna främling som bara hur mycket jag fick vad hon kände, men jag hoppas att några av som överförs via min beröring. Jag hoppas att hon vet att hon gjorde inget fel, inte heller hennes dotter. Att barn är barn—de har sin egen vilja, de har sina egna sätt. Ofta på ett sätt som vi inte förstår. Jag är säker på att hennes dotter skulle älskat det, kanske i morgon kommer hon, men inte idag. Idag var inte hennes dag, och på något sätt som mammor måste vi vara bekväm nog att säga att det är okej.

Men jag får hur hemskt det känns att ha ditt barn svänga och vända dig bort från din bästa enligt planerna. Jag har kört timmar till stranden bara för att få min dotter vägrar att lämna bilen eftersom solen var för ljust. Jag såg vågorna kraschar, och barnen spelar och minnen görs för varje familj, men min när jag körde iväg med tunga frustration, samma dag som jag tänkt, dagen jag väntat borta.

Och när detta händer, det är svårt att inte tappa bort dina känslor på barnet. Jag är skyldig till det, den dagen och många andra. Efter alla, att du bara vill det bästa för dem. Det de inte se det? Inte de uppskattar det arbete vi gör? Vårt hårda arbete? Våra sömnlösa nätter tillbringade slutföra skolan-projekt, eller vika tvätt, eller arbeta på två olika jobb för att ha råd med den sport de bara vägrade att spela?

Men kanske vi måste sluta skylla på varandra när våra barn sväva ut kursen och istället börja prisa dem för att ha en röst bortom vår. För när ska vi någonsin award blind efterlevnad? Ett litet stift är bra. Jag hoppas att min dotter inte bara talar hennes sinne, men lär sig att andas eld. Om hon deltar i något mot sin vilja, bara för att någon annan vill ha henne till? Tja, det är grupptryck som vi alla fruktar att de kommer att falla offer för. Låt det inte börja hemma.

Den lilla flickan ville inte att laga mat, hon hittade modet att säga så, och det underbara mamma respekterade hennes önskemål. Hon kan ha blivit besvikna, och hade rätt att vara, men kom ihåg, mamas: detta hela livet med dem kommer förmodligen aldrig att se ut som vad vi hade i våra huvuden. Och det måste vara okej. Vi har fått lära sig när man ska driva våra barn att utföra jämfört med när vi behöver backa och säga, "jag får det. Detta är inte för dig. Låt oss hitta vad som är."

Din son kan inte spela fotboll bara för att hans far var en college idrottare. Vet du vad? Det är okej! Musik lektioner låter ganska dang cool. Prova det, och sedan prova andra saker tills du hittar deras passform. Jag skulle hellre se mina barn leende gör något de älskar så illa vid mig när de gör något som de hatar.

Eller kanske har du en massa barn för att du var så nära med din egen stora familj, men just nu de kan inte stå varandra. Vet du vad? Det är okej! Ge dem tid, de ska ringa. Och om de inte gör det, finns det en hel del andra vackra obligationer gjort i detta liv bortom blod.

Eller kanske, bara kanske, du älskar verkligen att umgås med andra. Din själ är fueled genom en djup och gott relationer. Du älskar att engagera sig, och underhålla, och kan inte tro att du har blivit välsignad med en dotter att bära på ändlösa samtal och traditioner med.

Och då du får reda på att hon har autism. Ett barn, vars största utmaning är din största styrka: anslutning.

Vet du vad? Det är okej också.

För om du är försiktig och titta väldigt noga, hon ska lära dig en läxa som vi alla borde ha lärt sig för länge sedan: det är kvalitet, inte kvantitet, som verkligen räknas. I både vänner och minnen görs också.

Mer är inte alltid mer.

Låt oss släppa taget om våra planer för dagen, för livet för våra små, och låt oss hoppas att vi har höjt dem tillräckligt väl för att tala när de hör en omrörning i dem att något inte är rätt. "Jag vill helst inte," är en helt okej sak att säga. Låt dem öva på att säga det till dig, så att de tryggt kan säga det till världen.

Och det finns ingen anledning att vara besviken på det.

ADVERT

Lägg till din kommentar