Avkomma-Inducerad Stress

På många sätt, med barn är bra.

Jag kan inte tänka mig en hel del exempel just nu, men jag gillar att interagera med varma mammor på lekplatsen, och jag kommer förmodligen att kunna få en hund av hela denna sak ganska snart, eftersom min son är besatt och min fru kan inte tala om för honom: "nej." Så de är lite roliga grejer. Plus, barnen ändra ditt perspektiv och göra dig till en bättre person och justera dina prioriteringar och låter dig se utanför sig själv och zzzzzzzzzzzzzzzzzzz.

De Z är rent figurativa, förresten, eftersom flip-sida till att "jag har aldrig varit lyckligare!" myntet är att barn också stjäla din sömn, avlopp din ekonomi, strimla din livsstil, eliminera din fria tid, och jag lär, öka ditt blodtryck.

Jag har aldrig varit mer angelägen i mitt liv än vad jag har varit under de 2 åren jag har blivit pappa. Visst, jag har kunnat uppleva några fantastiska toppar som jag har sett min son växa och lära och utveckla, men jag har också sett mitt hår gå från mörkt till grå över natten, Leland Palmer-stil, min rynkor ta över mitt ansikte och jag själv bara blir oftast ett stressade vraket.

Det är så mycket att oroa dig för när du har ett barn, saker som går utöver den normala, vardagliga, inte-behov-av-att-vara-en-förälder handlar om jobb och ekonomi och hälsa. Plötsligt du är oroande om plötslig spädbarnsdöd och kvävning och hur mycket natrium är i detta? Och han tittar för mycket på TV? Och sluta svära runt honom! Och mobbarna och ADHD och sexting och är en krokig röda monster som är formad som en dildo verkligen en bra förebild? Och Nordkorea agerar alla nukey och fotboll orsaka hjärnskakningar och den globala uppvärmningen och catfishing och Amber Varningar och om och om och om...

Det börjar när de är spädbarn. Allt blir orsak till panik, eftersom du inte vet vad fan du gör. Är det normalt? Är det normalt? Vad sägs om det? Är du säker? Åh, min gud, vad är det?! Åh höger. Hans penis.

Du får så knappat upp att även när det går bra är du fortfarande bekymrad. När vi först började sova utbildning, det var nervpåfrestande bara att försöka få igenom en natt utan ett skrik session. Sedan, när han hade fått kläm på det, vi skulle börja balla ur när han inte vaknar upp och ropar. Varför är han så tyst? Är han okej? Är han ens andas? Åh, min gud, vad är det! Åh höger. Hans penis.

Så småningom lär du dig att acceptera tystnad till nominellt värde och har en liten tro. Trots allt, om cavebabies kunde växa upp i en dinosaurie-ridit hellscape (jag är inte en vetenskapsman), jag tror att denna nya generation av barn kan överleva utan en bildskärm, eller hur?

Och då blir han ett litet barn. Ett litet barn uppsåt att döda sig själv och tar dig med honom.

Bara av att se en 2-åring för två timmar är tillräckligt för att ge er en hjärtattack. Att uppfostra ett barn är mindre om vad du gör för att skydda dem och mer om vad de inte gör för att skydda sig själva. Som att använda en jävla sunt förnuft.

Du slår runt och plötsligt har de skalas soffan och är på väg att dyka på golvet, eller har på något sätt flyttade en ottomansk alla sätt i hela huset bara så att de kan nå sjunka och sticka sin hand under varmt vatten. Eller under en middag—om de behagar att även delta—de kommer att göra en kvävande ljud enbart för att få din uppmärksamhet/får ditt hjärta att stanna. Gud förbjude att du tar dem utanför, där de springer runt som höns med inga huvuden, som ständigt hotar att pil i trafik eller slam i ett träd eller tryck på en hemlös man.

De är att testa sina gränser och testa våra gränser och ta det till det yttersta och leva livet i omkörningsfilen och någon gång någon kommer till akuten och någon kommer till fängelse. Det hela är bara irriterande som fan, speciellt eftersom, på toppen av alla de fysiska förändringar som kommer med att bli äldre, att vara förälder gör att man känner sig gammal. Skiten du gjorde som barn—den fantastiska, roliga, dumma skit du älskade att göra!—är inte längre häftigt eller roligt när ditt barn gör det. Det är bara dumt och du ska skjuta utkik! Och nu är du din fader.

Och det värsta med allt detta är irriterande, ångest-framkallande paranoia är inte de gamla "Bara för att du är paranoid betyder inte det att ditt barn är inte dumma nog att försöka rida som skrämmande utseende Rottweiler" kastanj. Nej, det värsta är att jag kommer att vara här på kanten för resten av mitt liv. Och så är du.

Eftersom det inte spelar någon roll hur avslappnad du är, när du har egna barn och barnbarn, dina tankar aldrig avvika från hans välbefinnande, oavsett om ditt barn är 3-månader-gammal, 3-år-gamla-eller 3-år-gammal.

Slutligen förstår jag varför, när jag åker hem, mina föräldrar fortfarande vänta upp för mig.

ADVERT

Lägg till din kommentar