Jag är En OBGYN — Och jag Kände inte Igen Min Egen Symtom På Postpartum Depression

Jag borde ha vetat vad det var som hände.

Jag var en OB/GYN läkaren själv. Jag hade räddat hundratals barn innan med mina egna barn. Jag hade en examen i näringslära, en mindre i psykologi, och var gemenskap utbildade i integrativ medicin.

Jag hade mitt hjärta inställt på amning. Min utbildning hade berättat för mig om och om igen, bröst är bäst. Jag visste att varje medicinsk förklaring till varför. Mina barn förtjänar det bästa, och jag var fast beslutna att ge det till henne.

Hon har aldrig låst. Efter en oplanerad C-sektionen med flera allvarliga komplikationer, min mjölk kom aldrig in. Jag använde varje grej amning konsult kunde hitta, pumpas varje timme i fåfängt hopp om att producera droppar av mjölk — "flytande guld", som de sjuksköterskor som kallas det.

Jag hade inget guld, bara en arg nyfödda som orsakat så mycket nippel trauma som jag var topless för dagar, oförmögen att stå ännu ett blad mot mina bröst.

En vän donerade en del av sin mjölk till mig, och känslan av en annan kvinnas bröstmjölk kör ner din nakna magen vid 3 på morgonen, försöker att mata ett nyfött ut för en liten tub tejpade att din bröstvårta, är något jag aldrig skulle önska någon. Slutligen, min baby fick några Similac.

Hon var fem dagar gammal, och jag som redan tyckte att jag hade svikit henne. Jag skulle inte mata någon majssirap och konventionell mjölk -, och här var hon, suga ner detta gift, i min pessimistiska (och dystra) uppfattning. Oroa dig steg upp för att överväldiga min tanke med hur mycket jag redan att skada henne: ändra hennes mikrobiomet, vilket skapar risk för plötslig spädbarnsdöd, och fetma. Jag var förkrossad.

Normalt ens humör och optimistisk, jag snyftade av och på i veckor. Jag plågades av påträngande tankar om barnet skadas, tappas på kakel golv i våra hem. Jag utvecklat ritualer för att försöka att hålla detta från att bli verklighet.

Under månaderna som följde, gick jag tillbaka till jobbet, levererade andra barn, och fortsatte att försöka att pump för några milliliter bröstmjölk jag lyckats producera. Jag passivt återspeglas på hur en annan person skulle ha varit en bättre mamma till det här barnet, och undrade vad jag egentligen hade på denna planet eftersom jag inte ens kunde mata mitt barn från min egen kropp.

Allt detta gick på alldeles för länge.

Slutligen, jag slutade pumpa, fick på ett antidepressivt läkemedel, och såg en terapeut. Jag fick reda på att jag hade drabbats av postpartum depression postpartum ångest och OCD symptom. Jag blev bättre.

Hur kunde jag ha missat det? För Guds skull, jag är en förlossningsläkare expert i samband med graviditet och förlossning vård. Men, när jag funderade insåg jag att jag hade en timme, kanske två, av utbildning på postpartum depression under min hemvist. Jag hade aldrig hört talas om postpartum ångest och tvångssyndrom (OCD). Jag hade klassiska symtomen, men inte hade tränat tillräckligt på sjukdomar för att känna igen dem.

Min förlossningsberättelse ändrat min praktik som en förlossningsläkare. Nu vet jag att svårigheten att amning är en av de främsta riskfaktorerna för postpartum depression. Jag ser att mina patienter försöker att inte gråta under vår förlossning på besök och jag tror ... Jag ser dig . Jag vet vad du inte säger. Låt mig hjälpa dig.

Jag ber om specifika symptom och titta på deras ögon vidgas när jag säger vad de är rädda för att sätta ord på. Jag lägger ut det, att bröst är inte alltid bäst, att Baby Friendly hospital beteckningar är ofta Mamma Ovänliga, som förlossningsläkare är dåligt utbildade i perinatal och postpartum humör sjukdom diagnos och behandling, och postpartum vård och föräldraledighet i detta land är synnerligen otillräckligt.

Jag ser på dig och tänker, din mentala hälsa oerhört mycket för hälsan för dig och din bebis, och vi kommer att prata om det, även om det innebär att jag kör en timme sen för resten av mitt kontor för dagen. Jag har utvecklat en integrerad strategi för behandling av postpartum depression, och arbete med patienter för att aktivt hantera och läka sina erfarenheter.

Jag ser dig. Du kan få bättre. Det behöver inte känna så här.

Och — som jag påminna min nya moms — i ett år alla barnen äter tårta i alla fall.

Min integrerad strategi för psykisk hälsa vid graviditet och förlossning

– Rådgivning, om möjligt

– Så mycket sömn som möjligt

– Kost rik på hälsosamma fetter

– Massor av vatten och kaffe

– Skonsam promenader

– Utomhus tid

– Stöd från vänner och familj

– 3 g fiskolja dagligen, minst 1500 mg som är EPA form

– 7.5-15 mg methylfolate dagligen

– Behandling av Rhodiola för depression och/eller 5-HTP för ångest

– Citronmeliss te för ångest

– Dröjsmål återvända till arbetet när så är möjligt, åtminstone fram till 12 veckor postpartum

– Användningen av formeln och/eller donerad mjölk, när så är lämpligt, för att underlätta sömn och en god psykisk hälsa

– Avkoppling andningsövningar, 4-7-8 andetag

– Guidad avslappning, jag gillar de på Insikt och Lugn apps

Ofta gånger denna strategi är tillräcklig. Dock tvekar jag inte på att lägga på en antidepressiva (SSRI) läkemedel när detta indikeras. De flesta patienter, samtidigt som ovilliga att starta medicinering, kom tillbaka och berätta för mig att de önskar att de hade börjat med det tidigare, och känner att det har hjälpt till att forma en mycket mer positiv förlossnings-upplevelse. Typiskt jag fortsätta med det i minst 4-6 månader, och vänja ner när det är kliniskt lämpligt.

Informationen i denna artikel är endast i informationssyfte och ska inte ersätta medicinsk rådgivning. Kontakta din läkare för bedömning och behandling om det behövs.

ADVERT

Lägg till din kommentar