Nu när jag är Förälder, jag Beklagar Mina Tatueringar

För två år sedan, jag var rakning min 7-åriga hår i vår master badrum när Tristan frågade, "Gör tatueringar ont?"

Jag var på gym shorts och ingen tröja, och Tristan var att sitta på ett steg avföring i kalsongerna. Detta var första gången Tristan frågade om mina tatueringar .

Jag har en på varje axel och en annan på min högra vaden — en blå solen, en abstrakt ansikte med hörlurar kopplade till en bomb som var på baksidan av mina favorit punk album, och (tyvärr) Liemannen.

När Tristan var 2 år, jag minns att jag satt i vardagsrummet efter att ha tagit en dusch, en handduk runt min midja. Tristan stod bredvid mig på armen i soffan, hans ansikte nivå med min axel. Han sträckte sig fram och rörde vid en av mina tatueringar. Då han lutade sig in med en nyfiken ansikte. Han ville inte säga något, men det syntes tydligt att han märker att min kropp var lite mer färgglada än hans. Det var då jag visste att det här samtalet var på väg.

Min första tatuering var Liemannen på mitt ben. Jag var 19 år. När jag visade den för min mamma, hon började gråta. "Vet du hur hårt jag har arbetat för att kropp?" sade hon.

Jag rullade mina ögon. Jag trodde att hon var löjlig. Jag trodde att hon var en alltför konservativ och fast-upp. Men nu, när jag ser på mina tatueringar Jag påminns om en tid då jag var olycklig. Jag påminns om min fars död (det var därför jag fick Liemannen). Jag påminns av någon som inte är jag längre: en ängslig och deprimerad tonåring med en saknad far och en besatthet med underground punk band som ingen minns längre.

När jag fick mina tatueringar, "forever" inte verkar så illa. När jag lyssnade till en TED-Talk från en psykolog om hur människor föreställer sig framtiden. Många människor, när de ser fram emot, antar att de kommer i princip vara samma person de är idag, bara lite fetare och lite mer rynkig. Men ser tillbaka, kan de se hur mycket de har mognat. Nu mina tatueringar är dessa spöken av en rebellisk ungdom som inte matchar vem jag är nu som en 30-något som far till tre som jobbar på ett universitet.

Och det är kanske det som är det riktigt svåra, om tatueringar. Jag vet att det finns många människor som älskar verkligen deras tatueringar eftersom de påminner dem om några glada tid, kanske ett barns födelse eller en bekymmersfri resa eller något annat underbart minne. Men för mig så är inte fallet. Och det är de ute på hal is med något som liknar en tatuering. De flesta människor som får dem när de är unga och bekymmerslöst, och då de ändras, men de har fortfarande dessa markörer från en person de inte längre.

Som de flesta föräldrar så vill jag att mitt barn att vara bättre än jag var. Jag vill ha dem för att inte göra samma misstag som jag gjorde, och jag vill inte att dem ska bli påmind om dåliga tider, misstag, eller sorg, eftersom de fick en tatuering att komma ihåg tillfället.

"Ja," sade jag till Tristan. "Tatueringar kan göra ont."

"Varför?" sade han.

Jag tog bort en annan sträng på brunt hår med clippers, och sedan höll jag ut dem för en åskådningsundervisning. Jag berättade för honom att precis som clippers flytta från sida till sida, en tatuering nål gör något liknande, bara upp och ner.

"Det är inte alls så här stor, men i grunden är det skjuter bläcket i din hud. Det skadar inte att dålig i början, men efter att få en tatuering för ett par timmar, det kan verkligen börja sting."

"Kommer de någonsin att försvinna?" frågade han.

"Jag skulle kunna få dem bort, antar jag, men vi har verkligen inte har pengar för det. Så mest troligt, kommer de att vara på mig för evigt."

Tristan öppnade hans ögon riktigt stora. Hans ansikte tycktes säga: evighet är en lång tid .

"Ja," sade jag. "Så länge jag lever. Du vet, Tristan, om inte saker och ting verkligen förändring, en dag dina vänner kommer att få tatueringar. Och de kommer att försöka få dig att komma tatueringar. Åtminstone det är vad som hände med mig. Tatueringar är knepiga på det sättet. Jag vill att du ska veta att jag inte gillar mina tatueringar. På många sätt, jag beklagar dem. Jag är trött på att titta på dem. Ibland känns det som att jag har en tröja som jag inte kan ta bort. Varje år, de blir lite mer bleka och lite mer föråldrade, men de kommer alltid att vara det. Och få dem borttagna verkar som att tid och pengar som jag inte har råd med nu när jag har en familj. Jag trodde inte på något av det när jag var 19."

"19 är typ av gamla," sade Tristan.

Jag skrattade, "Ja. Jag brukade tro det också."

Tristan såg lite förvirrad, men han var fortfarande göra ögonkontakt, så jag visste att han lyssnade.

"Jag vill att du ska veta att jag alltid kommer att älska dig. Om du kommer hem med tatueringar en dag, du kommer alltid att vara min son. Jag hoppas du förstår det. Men jag vill också du ska veta att jag hoppas att du inte få dem . Inte för att jag tror att de är fel, det är bara det att jag inte vill att du ska dela samma beklagar att jag gör." Sedan tänkte jag på vad jag sade. Jag funderade på vad jag ville ha till min son och tillade: "Men om du får dem, se till att de är något gott i ditt liv."

Tristan var tyst en stund. Jag började med att klippa hans hår igen, och som jag gjorde, jag såg på hans bleka lilla kropp. Jag placerade min hand på hans mjuka hud. Det var så perfekt. Jag tänkte tillbaka på den stunden med min mamma, och jag förstod varför hon ville hålla mig ärr-fri. Hon ville att jag skulle vara den perfekta mjuka skal liten pojke som hon alltid kände, samma sak som Tristan. För första gången förstod jag varför min mamma grät när hon såg min tatuering.

"Gör allt detta vettigt?" Frågade jag.

Tristan såg upp på mig med blå ögon och hälften av sitt hår klippt och sade, "Inte riktigt."

"Det är okej", sa jag. "Jag är fortfarande räkna ut det själv."

ADVERT

Lägg till din kommentar