Ingenting Förbereder Dig För Att Du Tog En Wild Child

Inväntar ankomsten av vårt andra barn, jag vaggade min mage och undrade vad vi var i butiken för. Våra förstfödda är en glad, nyfiken, men försiktig, liten pojke. För det mesta, han är vad man skulle kalla "lätt" — åtminstone så lätt som ett barn som behöver dig för precis allt i deras liv kan vara.

Det brukar bara tog förklara farorna av en situation till honom en gång att lita på att han inte skulle våga om han inte var tänkt till. Baby-proofing vårt hem bestod av tre slumpmässigt placerade utlopp omslag och en baby gate som var mer för vår hund, än för honom. Han flyr inte från mig i alla allmänna utrymmen och är fortfarande i behov av för att vara säker på faktorer som kan garantera hans säkerhet innan fallande bild på en lekplats.

Min son är inte en klättrare eller en leaper. Jag kan lita på honom att stanna upp framför hans favorit film medan jag tar en dusch. Jag tänkte att vår nästa skulle vara lite annorlunda och kanske behöver lite mer övervakning och skydd. Men förhoppningsvis, hon skulle följa sin brors exempel och vi skulle tur ut med en annan ganska lätt baby.

Thanksgiving 2015 var sista gången jag underhöll den tanken.

Min dotter började krypa vid 6 månader på Thanksgiving day. Det dröjde inte länge innan hon fick rusa tvärs över rummet innan jag kunde hoppa upp och greppa henne. När hon hade en smak av rörlighet, hon ville lika mycket som hon kunde komma och vid den högsta hastighet som hon skulle kunna klara av det.

Vi har snabbt lärt sig att krypa och gå var inte bara saker att se upp för. Snart, insåg vi att de var bara hennes sätt att transportera sig från fara till fara. Vårt hus blev snabbt omfattas i stötfångare för att dämpa hörn av tabeller, låser och låser på skåp och toaletter och lådor, möbler förankrat i varje vägg, och barnsäker butiker som jag knuffade utlopp täcker in för extra sinnesfrid.

Inget av det som betydde något.

Vissa föräldrar kan rädda att deras barn att svälja en liten Lego eller några reservdelar förändring. Jag har dragit en pennvässare ur min dotters mun. Hon har haft knivar inte mindre än sju gånger. Hon tar tag i främmande hundar av ansikte att titta in i deras själar och berätta för dem hon älskar dem.

En dag, när jag laddar bilen med vår skötväska och vagn, jag satt barnen på den främre veranda för en stund. När jag drog mitt huvud ut ur bilen efter de två sekunder det tog att placera objekt inne, vände jag mig till verandan och bara såg min son. Mitt huvud knäppte runt i motsatt riktning, och jag hittade min 15-månaders gamla dotter, leende i mitten av gatan. Hon var tvungen att gå precis bakom mig för att komma dit och hade plockat dem två sekunder av ett liv med volymen uppskruvad till 11 för att hålla helt tyst.

På många sätt, första barnet förbereder dig för andra. Du har en bas av kunskap för att arbeta med den tid du välkommen bebis Nr 2 in i din familj. Men förutom att veta hur man byter en blöja eller hur man effektivt kan suga snor ur en uppstoppad upp barnet näsa, allt jag visste innan har varit oanvändbart. Detta är nu Thunderdome, och min dotter är inställda på att skit händer ner .

I stället för att hålla lite avstånd och låta min son utforska en lekplats med en viss självständighet, jag håller så nära som möjligt utan att kliva på min dotter. Jag vara alert, redo att fånga henne om hon väljer att svan-dyk från den högsta punkten på jungle gym. Efter lite för många fall av hennes slingrande hennes hand ur min vid fel tillfälle, jag håller nu på baksidan av hennes tröja och låtsas att ingen märker att detta är en koppel utan koppel.

Det är ett moratorium i vårt hus på brädspel med små bitar efter att hitta färgglada plast bitar i hennes blöjor. I groggiest delar av min morgon, jag slåss med vårt skafferi dörren innan jag kom ihåg att jag lade ett lock på toppen av det för att hålla henne ut av hundmat. På 20 månader, jag bär fortfarande med henne när vi går någonstans trångt — inte för att främja närhet och snuggles, men att hålla henne från att dra arslet över en parkeringsplats.

Du hör från andra föräldrar om hur olika två barn kan vara, men de blir aldrig mer detaljerad än så. Det är inte förrän efter att du har dina egna som du veta att "olika" kan betyda att man gillar att spela tyst i rummet och de andra spenderar sina dagar med att spela "Hur kan jag skrämma min mamma i döden?"

ADVERT

Lägg till din kommentar