Anteckningar Under Dörren Till Sovrummet

En av mina favorit saker när mina barn var yngre var att hitta anteckningar under vårt sovrum dörren. De var oftast viks och tejpas stänga och riktar sig till antingen Mamma eller Pappa och bara som person bör läsa dem—eftersom de var oftast klagomål om andra. Jag skulle ta mitt kaffe och prop mig upp för att njuta av de senaste korrespondens.

En sådan anteckning från min dotter talade om för mig att jag behövde få min egen hjärna och sluta lyssna på Pappa. Han var så orättvist för att skicka henne till hennes rum för att kalla honom en "dickweed." Hon menade det som ett skämt. Han har ingen humor. Hon slutade not med, "Visa INTE detta till Pappa."

När vi skulle gå ut på stan, söta toner ofta dök upp. "Jag kommer verkligen att sakna dig, men jag vill att du ska ha en bra tid. Glöm inte mig." (En bild var slutna för var och en av oss.)

En annan anmärkning att "Pappa Bara" föreslog att han skulle vara ansvarig för avdrag:

"Mamma vill att vi ska göra sysslor och du bara ge oss pengar, så låt oss bara få ersättning från dig. Mamma kan göra de sysslor. Det kommer att bli mycket lättare. Detta kan vara vår hemlighet. Visa INTE det här till Mamma."

Noteringar fortsatt att flöda som varje barn blev äldre. Ofta var det ursäkter:

"Mamma, jag är ledsen att jag var oförskämd, men du ställa för många frågor. Jag är tillräckligt gammal för att hålla ut fram till midnatt med mina vänner. Jag ska inte behöva ringa dig. Är jag fortfarande jordad? Jag sa att jag var ledsen."

"Pappa är så elak. Alla hoppar i skolan. Det är en del av att växa upp. Jag ska inte missa dansen i helgen bara för det. Jag älskar dig så mycket, Mamma. Vänligen tala förstånd med Pappa. Visa INTE detta meddelande till Pappa."

"Pappa, jag menade inte att smyga ut i natten för att träffa Joey. Innan jag visste det, uteplats dörren öppnades och jag var låsta. Han bara kom över för att hjälpa mig att få tillbaka. Sedan blev vi liggande på soffan för att få lite kroppsvärme. Vi var bara att få värmas upp när Mamma trodde att vi var ut och skickade hem honom. Så inte rättvist! Vänligen säg till henne att jag aldrig skulle göra medan ni sov. Visa INTE detta meddelande till Mamma."

"Mamma, det är en pojke att sova på soffan. Hans namn är Matt. Han hade en kamp med sin mamma och behövde en plats att sova på. Han är verkligen trevlig, och det är bara fem grader ute, så jag sa till honom att han kunde sova på vår soffa. Inte väcka honom. Han hade en riktigt dålig natt. Säger Pappa också."

"Pappa, jag är ledsen att jag kallade dig för en butt tuss. Du är en riktigt bra pappa. Ibland kan du bara agera som en. Jag kanske inte borde ha sagt att du var en idiot. Jag kommer ihåg att nästa gång vi kampen. Berätta INTE för Mamma om detta."

"Det är inte lätt att leva i det här huset. Jag har läxor, sport och sysslor. Om du undrar varför jag är sur, det är därför. Livet är för hektisk för mig. Skriv en ursäkt observera att säga att jag har mässling. Då kan jag stanna hemma från skolan i en vecka. Berätta för dem att det är riktigt dålig och jag är mycket smittsam. Då kan jag bli glad igen. Be PAPPA skriva det också. Jag älskar dig."

"Jag önskar att du aldrig gifte sig med Pappa. Varför fick du inte gifta sig med en kul make? Jag är så trött på att städa mitt rum till hans standard. Jag bryr mig inte om Armén sätt. Jag är inte i Armén. Han är inte i Armén. Berätta för honom att komma över det! Det är mitt liv och jag kan ha ett stökigt rum om jag vill."

"P. S. jag tror att jag har en mus i mitt rum. Kan du be Pappa att fånga den, snälla?"

Nu när de är alla vuxna, jag verkligen att sakna dessa små anteckningar.

Jag vet inte om jag borde berätta det.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar