Varför är jag Inte Orolig Sommar Bild

Om du är förälder till en skola-ålder barn, du har förmodligen hört talas om den "sommar bild" av nu. Nope, det är inte några fancy ny bild måste du gå ut och köpa. Det är tanken som under sommarmånaderna, ditt barn är benägna att förlora en del av den akademiska framsteg som de har fått under läsåret (eftersom, duh, är de inte i skolan på sommaren).

"Sommar bild" är inte bara en teori, det finns lite sanning i det. Studier har visat som barn kan förlora upp till 2-3 månader av akademiska framsteg under den tiden. Detta är särskilt sant för låga inkomster barn, som kanske inte har så mycket tillgång till resurser som deras högre inkomster motsvarigheter. Barn med inlärningssvårigheter kan också vara särskilt sårbara för att förlora de framsteg som gjorts under sommaren.

Alla dessa är verkliga problem, och jag skulle vara den sista personen att borsta de handlar av. Men personligen är jag inte orolig sommar bild. Faktum är, om jag ska vara helt ärlig här, jag vill akademiker att vara precis om allra sista mina barn att intressera sig för den här sommaren. På riktigt .

Mina barn stöna och jämra sig om skolan precis som nästa barn. Men de visar upp, de försöker göra sitt bästa, och de är tur att de är relativt framgångsrikt akademiskt. (Tro mig: jag vet att jag ska räkna min lyckliga stjärna för detta faktum.)

Men faktum är, oavsett ditt barns upplevelse på skolan, jag tror vi alla kan enas om att skolan i dessa dagar är EN HEL del. Våra barn är det minst 6 timmar per dag, 5 dagar i veckan. De flesta av deras tid går åt till att göra akademiska arbete, som saker som konst, musik, drama, och även fördjupningen har gått om intet i många av våra skolor.

Och när sommaren äntligen rullar runt, jag tror att våra barn behöver bara ett välförtjänt, mycket-behöver jäkla paus . Deras mentala och känslomässiga hälsa beror på det.

Denna sommaren, jag vill att mina barn ska sova så sent som de fan god. Jag vill få dem att lata dig runt och att så mycket som möjligt, och jag vill att de ska få uppleva hela dagar med noll schemalagda aktiviteter . Jag vill få dem att springa ute i sprinkler, kasta vatten ballonger ut genom fönstret, och ta så många dopp i poolen som de vill.

Jag vill att de äter s ' mores för lunch, popsicles för middag och glass som en nattmat. Jag vill få dem att spendera så mycket tid utanför att de kommer hem i slutet av varje dag med flås knän, smutsig vrister, solbrända armar och utmattade ben. Jag vill att de ska känna en känsla av frihet i sina hjärtan och överlämna i deras själar.

Jag vill att de ska få känna sig som barn —och inget annat—för åtta härliga veckor. Och om du läser ett par böcker, eller att studera några vetenskap eller historia fakta är en del av att för dem, som är helt awesome, och jag kommer att uppmuntra det.

Och om det inte är...tja, jag vet inte riktigt ett dugg.

Sommaren är kort (kanske för kort), och jag tror inte att mitt barn behöver för att packa det med någon mer akademiska sysselsättningar än de redan har för att sätta upp med alla år. Mina barn är naturliga bokmalar, och jag stöder den och till och med knuffa dem till det så fort som möjligt. Men jag tror att de behöver minst ett par veckor för att bara vara och göra vad sjutton de vill göra.

Enligt min erfarenhet, det finns faktiskt en hel del av lärande som händer i sommar i alla fall, om det ser ut som skola-arbete eller inte. Det finns nästan alltid någon form av skapande eller techie project att en av mina barn är att jobba på under sommaren. Och det är självreflektion och personlig tillväxt som händer när ditt barn är borta från slipa för lite.

Om vänster till sina egna enheter så att barn har en naturlig lust att lära sig, särskilt om man ger dem rikligt med möjligheter för utforskning och kreativitet. Och sommaren—med dess öppna, oändliga dagar—är precis rätt tid för det.

Och hej, om du vill flytta dina barn i riktning mot det akademiska arbetet till viss del, gå för det. Kanske ditt barn verkligen behöver det. Kanske du bara helt oense med mig. Det är bra—jag bara hoppas att du kommer att gå lätt, ge ditt barn så mycket tid utanför som möjligt, och håll i minnet att alla barn förtjänar en paus från skolarbete i sommar.

Sommaren är bara inte tid att kraftfullt driva akademiker. Våra barn har en hel skolår av dem att göra just det.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar