Jag Kan inte Vara Den Enda Förälder Som är plågade Av Krig Mamma

Igår var William två månaders kontroll.

Under avtalad tid, läkaren förbigående frågade mig hur många gånger om dagen jag amma honom.

Som en enkel fråga skickade mig till en kris direkt.

Jag är mamman som scheman barnets matning eller är det jag mamman som låter sitt barn har tillgång till boob när han vill?

Jag kan lätt rabbla proffsen på vardera sidan av efterfrågan/schema foder argument.

Planerade flöden innebär:

  • Fler mag-och regelbundenhet
  • Mindre är sannolikheten att småäta
  • Bättre tillgång på mjölk förordning
  • Enklare tid med schemalägga möten och utflykter utan barn

On demand-feeds innebär:

  • Mindre gråter
  • Massor av mjölk
  • Mer vilsam livsstil (eftersom jag ammar mer)
  • Massor av mamma/baby limning

Jag visste inte hur man ska svara på läkaren eftersom jag är både och. Jag är både en planerad, ambitiös, go-get-em mamma som behöver hennes barn att anpassa sig till sin livsstil, och jag är dessutom mamma som vill efterfrågan mata, bära sitt barn, och har naken tid tillsammans. Frågan tycktes framkalla i mig en större philosophy of mothering.

Jag vill vara både och, men det är inte möjligt är det?

Det verkar inte vara en camp för mammor som är både och. De två sidorna är ofta i krig med varandra, avbildas i denna vackra meme från ett Facebook-inlägg denna morgon.

Jag önskar att jag kunde på lämpligt sätt förklara hur splittrad jag är när du presenteras med båda sidor av föräldraskap spektrum.

På en genomsnittlig tisdag morgon, jag försöker få lunch för de tre äldre barnen. William gråter i hans dörrvakt. Så jag plocka upp honom, satte honom i Baby Björn mot mitt bröst, och fortsätta om min dag. Han lägger till glada, nöjda observation läge och så småningom somnar.

Jag känner rätt. Jag känner mig framgångsrik. Jag känner som jag gör precis vad han behöver av mig.

©Julie Stoian

Och sedan 15 minuter senare, jag måste kissa—dåligt. Och min äldre dotter vill ha hjälp med ett projekt. Helt plötsligt, jag behöver honom ur Björn och bort från mig. En känsla av stark klaustrofobi sätter in och jag börjar med den komplexa uppgiften att överföra honom till sängen så jag kan göra andra saker.

Tyvärr vaknar han 10 minuter senare och nu är jag fast med en bebis som bara sovit i 20 minuter.

Nästa morgon, jag prova en annan taktik. Att komma ihåg den frustration som dagen innan, jag satt William i sin säng för sin tupplur så jag kan få barnen lunch. Jag hör honom gråta i det andra rummet och mitt blodtryck stiger. Jag känner svetten bildar under mina armar bakom min nacke. Jag går i, var femte minut eller så, och klappa ryggen och byta ut nappen. Så småningom, han somnar.

Jag känner rätt. Jag känner mig framgångsrik. Jag känner som jag gör precis vad han behöver av mig.

Femton minuter senare hör jag honom ropa. En annan "falska sova" - avsnittet. Den här gången, han skriker en trött, rädd för att skrika. Jag försöker klappa/napp teknik för att några minuter i hopp om att han ska somna, men ingenting fungerar. Han blir mer och mer upprörd.

Kan inte ta det längre, jag plockar upp honom och trycka honom mot min kropp medan shushing tyst i hans öra. Varje hormon i min kropp säger mig att hålla honom och aldrig låta honom gå. Jag tar tag i Baby Björn och hålla fast honom mot mitt bröst.

Jag känner rätt. Jag känner mig framgångsrik. Jag känner som jag gör precis vad han behöver av mig.

©Julie Stoian

Cirka 30 minuter senare får jag ett samtal från apoteket säger mig min receptbelagda medicin är redo. Nu måste jag gå till affären och plocka upp det. Jag tittar på bilstolen i hörnet, önskar att jag hade försökt att sätta honom att sova i den, snarare än Björn. Jag kan inte göra någonting i det här jävla Björn! Frustrationen sätter in, och så ska jag ta ut honom och sätta honom i bilstolen.

Han vaknar upp.

Samma story som händer med utfodring också.

Det finns dagar då jag gillar att känna den sista tiden om att han ammade. Jag titta på klockan så att jag kan bättre mätare, "Är det en trött gråta eller en hungrig en?"

Jag är mindre stressad när jag kör ärenden eftersom jag vet vilken tid jag har för att vara hemma (eller åtminstone sitta någonstans) för att mata honom. När han är på ett schema, jag vet att han inte bara få lite mjölk och somna. Jag kan lämna honom med Alex för en tid och försöka få saker gjort. Jag har en viss frihet och jag vet att William växer bra.

Jag känner rätt. Jag känner mig framgångsrik. Jag känner som jag gör precis vad han behöver av mig.

©Julie Stoian

Tills jag av misstag slår sitt lilla huvud på handtaget i bilstolen när vi är ute och omkring. Jag vet att det bästa sättet att lugna honom är att få honom till bröstet, och dessutom napp i min plånbok är nog lika illa som en petriskål i biologi.

Så jag sitter i bilen och amma honom trots att jag bara gjorde hemma. Han tar lite av mjölken, sedan blinkar och ler mot mig. Han är så söt.

Det blir toasty i bilen så vi fortsätter att göra våra ärenden och kom hem 45 minuter senare. Jag märker att han börjar att krångla till det. Inte säker på om han hade tillräckligt med mjölk till förra honom genom en tupplur, jag sätter mig ner igen till sjuksköterska. Vi ligger på soffan tillsammans, alla väskor från butiken fortfarande i bagageutrymmet, men jag bryr mig inte. Han glatt utfodring och i det ögonblicket . . .

Jag känner rätt. Jag känner mig framgångsrik. Jag känner som jag gör precis vad han behöver av mig.

©Julie Stoian

Men en timme senare, i mitten av middagstid rush, William agerar väldigt hungrig på Alex ' s arms. Mina händer är djupt i kyckling juice och jag egentligen bara vill bli klar med vad jag gör. Jag tittar på klockan och inser att det kommer att ge mig hjälpa till att avgöra om William verkligen behöver äta rätt nu eller om han kan hålla ut ett tag.

Över och över och över igen, med alla typer av föräldraskap beslut, jag känner dra av båda sidor.

Jag älskar att känna hans andetag nära mitt ansikte i sängen, tills jag vill ha sex med Alex och kan inte räkna ut hur man överför William till spjälsängen.

Jag älskar att veta att han är säker och mysigt i sin säng, tills jag måste gå upp 15 gånger för att fixa napp och önskar att han skulle bara vara i sängen med mig.

Jag älskar att gå runt kvarteret med honom kuttrande i vagnen tills han börjar gråta och jag försöker att hålla honom med ena handen och tryck in en tom barnvagn med de andra, om jag bara hade den Björn.

Jag älskar promenader med honom i Björn, att veta säkert att han kommer att bli gott att somna i tid—tills jag har för att hjälpa Eden som bara tog en minskning på hennes cykel, om jag bara hade barnvagn.

Jag älskar att lämna huset utan att behöva oroa William eftersom det är en flaska på bordet för Alex att ge honom—tills jag känner en låt ned av mjölk på restaurangen jag på och märkte att mina bröst kuddar har inte skyddade min tröja.

Jag älskar att aldrig behöva tvätta flaskor eller bära formel eller oroa sig för att jag inte har någon mat med mig, mina bröst är alltid där, och redo för honom när han behöver—tills jag är på en sommar picknick och det sista jag vill göra är att sätta ett barn till ett mycket svettiga bröst.

Jag är både—och jag kan inte vara den enda.

Det måste finnas andra mammor där ute som känner båda sidor av det krigshärjade mothering ideal sprutade ut på nätet, eller hur?

Varför kan vi inte vara både och?

Varför kan inte barnet bär och gråta ut både vara i mammas arsenal?

Är det möjligt att ha barnet efterfrågan foder en dag och schema foder nästa?

Kan vi förvara våra Barn Bjorns i förvaringskorg av barnvagn?

Hur bout vi experimentera med en flaska formel en gång om dagen så Mamma kan gå ut och inte behöver spendera bort henne tid att pumpa?

Kan vi låta våra barn sova i vår säng och i sina spjälsängar också?

Att stirra på doktorn, jag stannade till för ett ögonblick innan du svarar.

"Ibland är det 50, ibland är det den föreskrivna 8. Ibland, det är någonstans där i mellan. Jag vet inte riktigt", svarade jag.

Hon log. "Det är okej. Han växer och bygger på vår bedömning. Min största oro är alltid ... du. Mom. Hur är du med allt?"

Det är den nedersta raden. Vad gör denna föräldraskap kriget göra för mammor förutom att göra oss defensiv och förvirrad?

Låt oss alla vara både och, okej?

Mammor som är smart nog att fatta beslut för sina barn varje dag, oavsett om det är barn som bär eller planerade flöden eller en promenad i sele eller vagn.

Jag är både och, och vet du vad?

Jag känner rätt. Jag känner mig framgångsrik. Jag känner som jag gör precis vad han behöver av mig.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar