5 Inte-Så-Magiska Ögonblick I Graviditeten Att Få Slätade Över

GlobalStock / iStock

Inte älskar du att titta på graviditet spela i filmer? En tjej som åker upp. Hon är i mitten av en viktig händelse i hennes liv (dvs, en anställningsintervju eller stora tal) när hon tafatt kräks i ett bekvämt läge skräp. En rolig soundtrack börjar spela så som vi ser den kommande nio månaderna rullar med leenden, ultraljud, en bedårande växande magen, och poff, en baby i sina armar!

Ja, just det.

Det finns några riktigt magiska ögonblick i graviditeten. Och visst finns det tillfällen då det känns som att du lever ett Hollywood ögonblick när barnet börjar sparka för första gången eller om du får syn på att änglalika mugg på ultraljud.

Men det är mindre glamorösa stunder under graviditet, för—saker Hollywood inte skulle våga ta upp, dina vänner med barn misstänkt undgå att nämna, och även graviditet böcker som för att släta över. Men sanningen kan vara ful. Här är fem symtom på graviditet som ingen vill prata om:

1. Hormonella Rage

Wow, graviditet kan göra oss otäck ! Kort av min high school dagar, det finns ingen annan tid i mitt liv när jag påminna om att detta känslomässigt instabil. Jag är en raging bitch för det mesta, och en gråt idiot för resten. Allt som gör mig arg, som att Hulken är arg. Och ibland är jag så nära att komma iväg, jag praktiskt taget kan föreställa övervakning video som kommer att gå viral och följa med rubriken "Upprörd Gravid Kvinna Börjar Bråk i Mål Shopping Gången."

2. Gastro Katastrof

Varför göra våra tarmar bestämmer sig för att sluta fungera på rätt sätt när vi blir gravida? Plötsligt ned allt det börjar att arbeta i snigelfart. Förstoppning, gas, uppblåsthet—hur är det för en Hollywood-delområde?

När du är tidigt i graviditeten, detta ger en rolig liten förhandsvisning om vad din baby mage kommer snart att se ut. Min syster-in-law faktiskt outade min graviditet i vecka 8. Enligt BabyCenter, min bebis var stor som en vindruva, men min mage var så uppsvälld, det såg ut som jag var bostäder en cantaloupemelon i det. Jag skrattade bort hennes graviditet anklagelse genom att tala om för henne att jag bara hade svår gas, som bortsett från att vara en så grov sak att säga till någon, var tekniskt sett är sant och det slutade samtalet, så mission accomplished. Men hon kommer förmodligen aldrig att se på mig på samma sätt igen.

3. Ensamhet

Det är ensamt att vara gravid. Ingen kan dela den glada känslor av att bebis sparkar, hicka, och studsar runt magen ganska samma sätt som du kan. Det verkar som varje gång jag sätter min mans hand på min mage, sparkar stannar. Samtidigt som jag ser fram emot varje ny vecka och utveckling när de tar (Han har ögonbryn! Han producerar mekonium!), andra inte delar samma entusiasm. I samma avseende, utan man kan dela den ensamma nätter av oro och tvivel på sig själv. Undrar om att kramp är svåra gas-eller början av arbetskraft. Googla "tecken på missfall" och "bäckensmärta under graviditet," som du psych själv ännu en gång över den skrämmande vad-ifs som går hand-i-hand med graviditet. Som stödjande som din betydande andra och familj kan vara, du är i stort sett ensam på denna resa.

4. Sömn Dans

Min Fitbit säger jag vaknade 14 gånger i natt. Inget skämt. Fyra var att faktiskt gå upp och kissa, resten var vanliga kudde dans jag vill prestera, där jag flop från vänster till höger och tillbaka till vänster som en strandad val.

Men allvarligt, sömnlöshet suger. Jag har upplevt det några gånger i mitt liv. Skillnaden med graviditet sömnlöshet är du helt skulle kunna sover om du inte var så jävla obehagligt. Det verkar verkligen orättvist eftersom du är så jävla trött . Men allt är emot dig när det kommer till läggdags. Först måste du följa reglerna. Ingen sover på rygg, och försök att sova på vänster sida när så är möjligt. Men då har man att väga in tim kissa pauser, och flytta din vikt när du förlorar blodflödet i dina höfter. Kasta lite halsbränna i ekvationen, och voila, du har fått graviditet sömnlöshet.

5. "Är Du Redo för Leverans?'

OK, detta är egentligen inte ett symptom, men ju närmare du kommer till att leverera barnet, desto mer tvivel, oro och rädsla börjar ta över. Och detta är inte alla självförvållad—hela världen vill kommentera vad vi behöver vara orolig under leverans, eller vad inte att göra på sjukhuset, eller "låt mig berätta om min förlossningarna horror story." Allvarligt talat, varför tror folk att nu är det dags att berätta för oss om hur de nästan dog att leverera sina barn? Har någon takt, gott folk. Och om detta händer dig, skär dem mitt i en mening genom att säga att du behöver kissa. Du behöver inte höra deras horror story, och chansen finns att du förmodligen har att kissa i alla fall.

Trots den fula symtom som ingen bekvämt nämner när du börjar planera för ett barn, graviditet är verkligen en magisk period i livet. I själva verket, glädjen av graviditeten är långt större än obehaget. Men om du är en Duggar, de flesta av oss inte hoppas på att göra en karriär av barn att göra. Det är viktigt att komma ihåg mer än bara ultraljud och magen fladdrar, men fulare grejer också. Eftersom när dagarna är varma och barnen är extra söta och gulliga, vi kan behöva dessa påminnelser inte att piska ut ägglossning kalender.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar