Jag är Inte En Snobb — jag Har Social fobi

Tjugo minuter in i partiet, jag var redan slut. Det var nästan tjugo familjer där, men jag kände bara tre. En av dem var en kvinna som hade snubbed mig i det förflutna, och alla sociala mod jag kunde uppbåda var att flyga ut genom fönstret. Min social ångest var på high alert redan, och jag fann mig själv och undrar varför jag ens hade kommit i första hand.

Så mycket som jag ville göra vänner, jag visste inte att dessa människor också . Kan jag chatta med en-mot-en ganska lätt. Men brummande det upp till mer än så, och jag blir överväldigad. Jag kan inte komma ihåg namn. Jag kan inte komma ihåg vems barn som är vems. Jag börjar få panik-svett. Jag behöver en kompis att styra mig igenom situationer som denna — och min bästa kompis var iväg för att köpa kol för varm korv.

Så jag försökte att gå med i några grupper. Jag satte mig ner på periferin och försökt ta sig in i konversationer. Men allt jag sa lät, för mig, tafatt och dum, så jag stannade för att prata. Social ångest när den är som bäst. Jag förmodligen såg ut som en creeper, så jag fokuserade på att titta på mina barn att spela. Slutade det med att vi åker tidigt för att jag inte pallade längre med olidlig social interaktion.

Mannen, dessa kvinnor måste ha trott att jag var en klass-En tik.

Detta är vad det innebär att ha social ångest, särskilt i grupper . Du går in i det med de bästa avsikter, naturligtvis. Men när du ser att publiken, din mage knop upp: bokstavligen, de flesta av oss kan känna den fruktansvärda besvär-som-blev-till-fysisk-känsla någonstans i vår mittsektionen. Vi plötsligt förlorar förmågan att bete sig som normala människor. Vi vet inte var vi ska stå, hur man står, vem du ska prata med, vad de ska säga, hur man säger det, och hur ska jag säga det utan att låta som en komplett röv.

Kommunikationsförmåga kan börja att gäcka oss, så vi kan hålla tyst. Vi lyssna istället för att prata, för att tala är skrämmande. För när vi pratar inte, ingen talar till oss, att vi till slut trimma ut och känsla dum. Vi tror att ingen tycker om oss och det är vårt fel. Den onda cirkeln fortsätter.

Jag gjorde samma sak på en girls weekend en gång. Alltför många människor på samma gång. Även om jag visste att de alla ville vara mina vänner, när jag konfronterades med dem alla på en gång, jag frös som den ökända rådjur i strålkastare. Alla mina sociala färdigheter duva flyga ut genom fönstret, och jag var kvar med antingen en förmåga att vräka ur sig dumma skit eller hålla min mun helt stänga av rädsla för att genera mig själv ytterligare. Jag fastnade så nära min bestie som möjligt och låta henne tala för mig. En-mot-en, fann jag att varje enskild person förtjusande och underbar. Jag älskade dem alla. Men i en grupp? Jag stod emot frestelsen att gömma sig under soffan. Jag kände mig alltid som att jag svävar dumt på marginalerna.

Antagligen trodde de att jag var galen. Verkligen, jag lider av förlamande ångest.

Naturligtvis, det var ett under att jag hade gjort det till händelserna i första hand. Så mycket som jag längtar efter anslutningen, som jag ibland hoppa ut på saker för att det är alltför skrämmande för att ta itu med det hav av ansikten, med alla dessa förväntningar. Jag kan inte bära det. Så jag stanna hemma, där jag är bekväm, där ingen förväntar sig det av mig att utföra. Det är lättare hemma. Det är lyckligare hemma. Jag vet inte stress som hemma. Men jag gör inte vänner. Jag tror heller inte att träffa någon, vilket gör den nästa händelse som mycket svårare. Och nästa. Och nästa. Det är en ond cirkel jag inte kan klo min väg ut ur.

Så hur kan vi ta itu med sociala ångest gillar du detta?

Ett sätt är att hitta en wingman och hålla sig nära. Jag brukar försöka att använda denna strategi. Jag tycker att det är skäl till mig och ger mig en bas. Jag vet att en person, minst, hatar inte mina tarmar och tycker att jag är en usel människa.

Men besties kan villa bort sig (eller bli tvungen att gå och köpa kol). Så jag har hittat en annan strategi som kan hjälpa är att du kompis med en person och göra en fest av två var vi är. Jag fann att hjälpt en del på den fest jag var på, åtminstone för en liten stund. Jag delade liknande intressen med en kvinna, så vi lyckades till en icke-konstigt, ingen rädsla, 20-minuters samtal. Om du känner någon som har gemensamma intressen med dig, kan du hantera vad min man kallar "den konfidentiella dra-åt sidan" och starta din egen konversation med dem. Du kan få en vän mitt i en stor insamling och fortfarande hantera din egen framfart social ångest på det sättet.

Men hur vet du om du har något gemensamt?

Ett sätt att ta reda på det är att be. Folk gillar att prata om sig själva. När vi är i ångest och vet inte vad jag ska säga, då vi är livrädda för att vi ser dumma som sitter där, ett bra sätt att komma in i konversation medan det fortfarande är för det mesta osynligt, är att dra en Nick från Den Store Gatsby : sätta fokus på andra människor. Fråga dem om sig själva och hålla käften.

Du kan behöva läsa en del böcker om hur man gör små prata — ja, de existerar. "Så vad gör du när du inte vara en mamma?" är bra att börja med. Så är, "har du några husdjur?" eftersom folk älskar att prata om sina hundar eller katter. Något som kräver ett långt svar, något som du kan lyssna till och ber en följa upp, är rättvist spel. Detta tar all uppmärksamhet från dig och sätter den på dem, vilket är allt du ville ha i första hand.

Men jag får det: om det vore så enkelt, skulle du gör det redan. Men ge det en chans . Nästa gång du har en social händelse, klä för strid i en outfit som gör att du känner dig säker. Göra vad det tar för att få dig att känna dig bekväm (för mig, som har ett nervöst skruva på sig ringen). Påminn dig själv om att du är fantastisk.

Men även om du pratar med så lite som folk tror att du är en bitch, att hitta andra sätt att nå ut. Kvinnan som ger mest cookies, och erbjuda dem till andra människor (det är svårt att vara rädd för med cookies i din hand). Att vara snäll mot andra människors barn (barn är mindre skrämmande). Beundrar människor är bebisar, ett enkelt sätt att få lite bra vibbar från andra mamas. Och om du behöver, inte vara rädd för att lämna tidigt.

inline_ad]

Öva själv-och sjukvård, och vet när du måste fly för ditt eget förstånd. Det kan vara en god idé, i själva verket, att lämna på en hög not.

Detta är inte att säga att jag praktisera det jag predikar. De mammor som förmodligen fortfarande tror att jag är en bitch. Men åtminstone vet jag vad jag kan göra annorlunda nästa gång. Tror jag. Hoppas jag. Och kanske ska jag göra en mamma som vän eller två nästa gång innan jag måste fly, barn i släptåg krävande varför kan vi inte stanna längre. Eftersom mamma behöver en paus från människor Jag säger till dem. Mamma kan inte göra det sociala till mer än en viss tid utan att få kort stubin och galen. Det är sant. Och det första steget i kampen: att erkänna det.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar