Vad du INTE Ska Säga Till En Gravid Kvinna Med Svår Sjukdom Morgon

Det uppskattas att ungefär 3% av kvinnorna kommer att bli drabbade med hyperemesis gravidarum (HG) under sin graviditet, och många, många fler kommer att drabbas av allvarliga morgon eller hela dagen sjukdom. Jag var en av de lyckliga att ha HG med alla fyra till mig, alla i olika grad och längd, men inte mindre skrämmande. HG inte vanliga illamående på morgonen. Det är ett helt annat djur, och jag vill inte det, eller någon form av mildare sjukdom, på min värsta fiende.

Tyvärr, de flesta av allmänheten har ingen aning om vad det är och bara antar att du överreagerar att typiska illamående på morgonen. Jag blev faktiskt lite glad när jag hörde att Kate Middleton, Hertiginnan, var inlagd på sjukhus med HG, eftersom jag visste att det skulle föra sjukdom närmare rampljuset, och kanske åberopa lite mer empati och förståelse för det. Sedan igen, det finns fortfarande idioter som, när de höra att du är sjuk under graviditeten, säger de okänsliga och löjliga saker. Gå vidare och kräkas på dem, för om det är en bra sak med hyperemesis gravidarum, det är att du kan ganska mycket att spy på efterfrågan. Här är 10 saker som jag oftast hört:

1. Bara äta kex innan du stiger ur sängen.

OMG, jag tror inte på det! Naturligtvis, som kommer att bota mig för att ! Om jag bara hade några riktiga saliv kvar i min helt uttorkad kropp, jag kan bara kunna tugga och svälja vissa förnuft spara saltines. Du är ett geni!

2. Att vara riktigt sjuk betyder det att barnet är friskt.

Uhh.... nope ! Det betyder bara att jag är riktigt jävla sjuka . Exakt var står det upchucking hela dagen, varje dag betyder att jag kommer gå med full sikt och leverera ett friskt barn? Ingenstans .

3. Om du är riktigt sjuk, det är en flicka!

Jag hade HG fyra gånger. Jag har fyra pojkar. Det är allt.

4. Du kommer att glömma allt om detta när barnet får här!

Nu är den här har en bit av sanning i det. Den går längs med att ha arbete amnesia (när du helt enkelt inte kan minnas hur ont en förlossning faktiskt var ). Bara för att vara säker på att jag inte skulle glömma, under min förra graviditet hade jag min man att ta en bild av mig att trycka min IV pole runt huset, så när jag viskade: "jag vill ha en bebis," han skulle piska ut den bilden och jag var gjort .

5. Du kan inte gå ner i vikt när man är gravid och få ett friskt barn.

Ja, du kan. Eftersom det under det lilla fönstret tid då man faktiskt kan äta riktig mat, det är helt möjligt för att gå upp 15 kilo på fyra veckor. Fråga mig inte hur jag vet det.

6. Om du inte äter något, ditt barn kommer inte att växa.

Den mänskliga kroppen är en fantastisk maskin. Det kan göra saker som att slå alla och allt som finns mödra-kroppen fett och muskler i en verklig baby, även under veckor och veckor av att leva på popsicles.

7. Att det aldrig varar hela nio månader. Du kommer att bli bra i en vecka eller två.

Bullcrap. Och for the record, när du kräks på nio månader gravid med stor mage, något fantastiskt hemskt händer. Se bara till att du har en plats för att kräkas och kissa och gå, som på samma gång.

8. Som medicin du tar för att stoppa illamående är inte bra för dig eller ditt barn.

Håll käften. Modern medicin säger något annat, och så gör min kräkreflex, och helt friska pojkar som jag levererade efter alla dessa mediciner.

9. Är du njuter av din graviditet? Är inte det den bästa?

Ja! Det är klockrent! Detta mirakel inom mig som har mig sängliggande, deprimerad, undernärda, svag, grön, och inte kan ta hand om mig själv och mina andra barn är bara för härlig.

Så vad ska du säga till en lidande mama? Bara att fråga henne, "Vad kan jag göra för att hjälpa?" och sedan hjälpa henne på något sätt, hon säger till. Handla för 25 olika typer av sportdrycker för henne, göra 10 olika versioner av vitt ris och potatismos tills hon luktar det hon kan magen, och påminna henne om att detta inte kommer att vara för evigt. Det bästa med hyperemesis gravidarum, om det är en, är att det har ett slutdatum.

Och att datumet råkar bara vara när du möter din nya baby.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar