Dags Att Flytta Examen Ur Huset, Och jag är Inte Ens Ledsen Om Det

Så det är examen säsongen. Kiddos är påtagning caps and gowns hela vägen från förskola till kollegialt-och doktorandnivå. Detta är på mitt sinne eftersom min äldsta är en senior på high school. Jag har blivit varnad om spektrat av känslor jag känner. Hur jag kommer att längta efter sin sista dag i första klass för att ersätta hans sista dagen i tolfte klass. Men jag måste säga, jag är bara inte där.

Jag har tittat på dagis videor. Jag har dragit ut de kort rapport från andra klass tillsammans med kärleksfulla kommentarer från lärare om mitt barn. Jag har snubblat över glömt baby bilder och 15 år gamla Mors Dag kort i min strävan att skapa den myriad ledande hälsar de har i dessa dagar. Och inte en enda av dessa fotografier, anteckningar, eller bitar av barnens konstverk har flyttat mig. Vad är det för fel med mig, kanske du undrar? Jag tror att jag vet.

Det är en dikt som gör det runt cyberrymden denna tid på året. Den talar om alla de "tar" som du gör med ditt barn. Det är ett hjärta tugger för säker. De delar som får mig:

En dag du kommer att bära dem på din höft, ställ sedan in dem, och aldrig plocka upp dem på det sättet igen. De kommer att hålla din hand för att korsa vägen. Då når aldrig för det igen. Kommer de en dag att köra till dig med armarna upp, för allra sista gången.

Det är sött och alla. Jag ska erkänna att jag har rivs upp att läsa den när jag har varit i rätt sinnesstämning. Men just nu är jag bara redo att flytta denna 6-fot 1, mat-förtärande, sock-on-the-floor-lämnar, illaluktande människa-barn ut ur mitt hus och in i hans framtid. I själva verket, jag har några av mina egna "varar":

Från det ögonblick då ditt barn träffar puberteten, det kommer aldrig att vara den samma. Du kanske längtar efter de dagar när man går in i hans rum inte kräver en gasmask, men dessa dagar är borta. Och med dem, hans önskan att lyssna till något du säger.

Detta är det sista tid för samtal från gymnasiet berättar du din ängel lämnade campus utan tillstånd. Och på väg ut från parkeringen, som utförs en perfekt Dukes of Hazzard spinout förutom att det är trångt skolan mycket i stället för land, så att han klippt någons stötfångaren innan du tar ut en lyktstolpe.

Dessa är de sista dagarna av ett sovrum ockuperade inte med Legos och Hot Wheels, men med varje bit bestick som du äger tillsammans med ett imponerande sortiment av skålar och koppar med stelnad mjölk klamrar sig fast på sidorna. Men kom ihåg, dessa dagar kommer inte att pågå för evigt.

En dag, du kommer att logga in på iTunes och inte se $107 värde av avgifter för en HBO-app eller en array av NC-17 låtar. En dag, du kommer inte att se din 18-årig slå en golfboll i fönstret av dina grannar ner på gatan. En dag, du kommer inte att be för honom att tömma diskmaskinen och sedan hitta mätning av koppar där stekpanna går.

Det kommer att bli en dag. En härlig sista dag. När han kommer att packa upp alla härdade par underkläder, varje möglig handduk, och varje tomt kan deodorant som han tycker fortfarande fungerar effektivt, men han är fel, och han kommer att lämna. Han kommer att gå ut genom dörren och som kommer att vara sista gången du hör hans bil som skriker på en intensiv decibel nivå varje gång han startar det — lämna uppfarten. Förutom det kommer det inte.

Inte ens få bekväm med tanken av att inte göra tvättservice eller uppvärmning pizza rullar för att varelse. Lämnar för gott är det sista i hans sinne.

Så förlåt mig om jag inte är melankolisk, eller nostalgisk. Han är beredd. Han vet hur man foder för mat och köksredskap. Han vet hur man packar och är medveten om att det finns andra verktyg för personlig hygien. Och jag är ganska säker på att han vet vägen hem. Men förhoppningsvis inte för sista gången.

ADVERT

Lägg till din kommentar