Jag Var inte Redo Att Bli Mamma

Du var en olycka, en oavsiktlig teenage slip som förändrade mitt liv. Låter hårda, eller hur? Kanske, men det är sanningen—man sällan talas om oplanerade graviditeter. Jag var inte redo att bli mamma. Jag var ännu inte redo att bli vuxen. Du ändrade den.

När jag bara var 18 år gammal, du överlämnades till mig. Jag var då ansvarig för ett annat liv. Jag hade tänkt att mata dig, trösta dig, skydda dig, lära dig, och att lägga grunden för att du skall kunna växa till en människa av rakryggade moral och integritet. Jag var inte ens säker på att jag visste hur att hålla dig vid liv!

Min unga sinne hade ingen möjlighet att förstå allvaret i att vara mamma. Min viljestark, bestämd personlighet (ja, du får den från mig) inte skulle tillåta mig att erkänna det, utan jag dök huvudstupa in i denna föräldraskap sak.

Jag önskar att jag kunde berätta för dig att du utformades av kärlek eller att din far ville dig så illa som jag gjorde. Jag önskar att jag kunde säga att även om vi inte var redo, vi är redo när vi tittade på min mage växa. Jag önskar att jag kunde säga dig något, men sanningen: Din far ville ingen del av våra liv. Igen, min viljestark, bestämd personlighet tog över som avgick jag mig till den kunskap jag var på min egen. Min andra månaden av graviditeten märkt min sista kontakt med honom. Jag var en statistik—en ung ensamstående mamma.

Det tog inte mig lång tid att växa upp. Genom midnatt matning och oändliga tvättservice, läkarbesök och childproofing i huset, jag har gått över från en omogen, självisk tonåring till en ansvarsfull, osjälviska mom. Vi kämpade. Tillsammans, vi har haft några riktigt tuffa utmaningar. Många kvällar spenderades på golvet, dina skrik överröstar mina som jag höll dig och desperat försökte trösta dig. Det fanns gånger jag var tvungen att välja mellan att hyra och mat, och jag tillbringade otaliga timmar bort från dig, arbetar för andra jobb och dubbla skift. Det var sorg och frustration, besvikelse och smärta, utmattning och förtvivlan. Men det var aldrig någon tvekan om att vi skulle göra det. Det fanns inget annat val.

Det har inte varit som alla kämpar om. Du fyller mitt liv med glädje och spänning. Du ser världen med en oskyldig undrar det är inspirerande och motiverande. Jag har lärt dig och sett dig ta till sig information och lärdomar. Jag har haft att ställa undan livet har lärt dig sina egna lektioner också. Jag har sett dig när du har vuxit till en liten människa, med åsikter, egenskaper och en personlighet som gör att alla dina egna. Jag har tittat på dig med tårfyllda ögon som jag är förvånad över att du och så stolt över att vara din mamma. Jag har spelat med dig, skratta med dig, att läsa att du, såg hur du sov, och orolig när du klev på skolbussen. Jag har utplånat dina tårar och kysste din boo-boos, jagade bort monster, och vårdas för dig i sjukdom.

Jag har varit din mamma, och du har varit hela min värld.

Jag var inte redo. Du kom utan instruktioner, manualer eller varningar . Du bara kom full av tillit och kärlek. Varje dag är inte vacker, och det är fortfarande kamp och hinder. Jag är inte en perfekt förälder, precis som du inte är ett perfekt barn. Vi har bemästrat konsten att be om ursäkt och kramar. Men det är inte en kväll som jag oroa dig inte, precis innan jag slappnar av, att jag gör allt fel och lämnar dig ärrad och skadade. Jag vet inte vilken väg jag skulle ha gjort utan dig, eller om jag någonsin skulle ha varit redo att ta vägen om moderskap. Vad jag vet är att du har lärt mig hur man älskar och visst syfte för mitt liv. Jag har satt att vara förälder och ta hand om dig innan jag själv, och varje dag jag gör det bästa jag kan som en mamma.

Detta år, du vände 9. Du gillar tjejer i din klass och kamp med multiplikation. Du brottas för den lokala rec league och var tvungen att börja bära glasögon. Du är otroligt smart och älskar att vara i centrum för uppmärksamhet och få människor att skratta. Jag är stolt över hur snäll, ge och ärlig du är. Du har blivit så sociala och finns vanligen omgiven av en grupp av vänner.

Så vitt jag är orolig, jag är den lyckligaste mamman i världen. Jag var inte redo för moderskapet, för dig. Men så långt tror jag att jag har gjort ganska bra. Heck, jag har till och med lyckats att hålla dig vid liv.

ADVERT

Lägg till din kommentar