Jag Betalar Inte För Mina Barn Att Hitta sig Själv I College

Nyligen hade jag en diskussion med några vänner som kommer att skicka sina seniorer iväg till college i höst. Vi pratade om tomma boet syndrom, oro relaterad till att välja en stor och överväldigande uppgift att betala för allt. Eftersom jag är fortfarande flera år bort från att skicka våra äldsta på högskola, jag har hittat dessa samtal öga-öppning.

En av de vänner berättade för mig att hennes tonåring var på väg till högskolan som en obeslutsam större, och om jag är ärlig, som gjorde mig skeptisk. När jag tänker tillbaka till när jag var 18 och tänka framåt mot min framtid, jag kan inte föreställa mig att säga till mina föräldrar att "vet Du vad? Jag är inte säker... jag ska tänka på det i min mjuka studentrum bort från hem." Beviljas jag hade alltid velat bli sjuksköterska så beslutet var lite lättare, men jag visste att mina föräldrar hade två barn för att få igenom högskola. Jag arbetade hårt för att få min examen klar i tid eftersom jag visste att det var inte bara om mig.

Medan jag kan inte ens börja att förstå hur mycket Valium jag kommer att behöva när vi släpper vår son i sovsal för första gången, jag har kommit till rätta med hur mycket pengar det kommer att ta för att få honom att graden. Och vi kommer att ha vår dotter att föra upp den bakre några år senare. I grund och botten, vi kunde köpa en Tesla bilen varje år för åtta år eller köp två college grader. Jag vill hellre ha Teslas, men eftersom jag är vad de kallar en ansvarig vuxen, jag ska göra vad som är rätt och välja mina barns utbildning.

Min man och jag började college sparfonder nästan från det ögonblick mina barn svalde sina första andetag av frisk luft. Vi tog ett beslut på ett mycket tidigt stadium att vi skulle betala notan för deras högre utbildning. Båda våra familjer hjälpte oss att betala våra sätt genom college, och vi kom överens om att, om vi kunde, skulle vi hjälpa våra barn också. Förutom att scrimping och sparar varje månad, vi har även investerat någon monetära gåvor våra barn har fått sedan de föddes. Tack och lov, på grund av att våra ekonomiska beslut, deras college medel växer så det knakar.

Och även om vi har valt att bära den ekonomiska kostnaden för en högskoleexamen för våra barn, det är inte utan ett strängt krav: De måste veta vad de planerar att göra med deras liv innan jag punga över kontanter. Jag är inte betala räkningen för mitt barn att hitta sig över fyra år av frat parties och helg skidresor. Min man och jag har jobbat för hårt för att få bort pengar under de senaste 13 åren för att ha en obeslutsam tonåring blåser det alla försöker att lista ut vad han vill bli när han växer upp.

När jag rant om detta till mina vänner, de skrattar och påminna mig om att jag låter som över-satsat far i filmen Vissa Typer av Underbara . I filmen, som fadern har sin sons business college planerar minutiöst planerade, mycket för att hans konstnärliga son bestörtning. Han rider sin son om att gå till college, eftersom han inte har chansen och är sett hela filmen driver en examen på hans barn. Filmen slutar med barn att spendera sitt college fonden på diamant örhängen och en date med den mest populära tjejen i skolan. Den unge får flickan och pappan är till vänster undra var han som gick fel.

Men jag är inte som att pappa. Jag skulle inte tvinga en viss karriär, på mina barn, och jag kommer inte att leva ställföreträdande genom dem som de bestämmer vad de vill göra med sina liv. Allt jag säger är att medan ja, jag kan ha möjlighet att betala för mina barns utbildning, jag tänker inte låta honom försitta den möjligheten. Jag kommer gärna att hjälpa honom att få där han måste gå, men han skulle bättre ha en mycket tydlig bild av i vilken riktning han är på väg.

Så många barn i dag är tillåtet att "hitta sig själva" och är inte höll högre standard. Många föräldrar har blivit mindre krävande i sitt föräldraskap, och som sådan, att vi höjer en rätt generationen av barn. Mina barn har inte rätt till mina pengar någon mer än jag har rätt att välja en karriärväg för dem. Det är upp till båda sidor att arbeta tillsammans så att slutresultatet är en målmedveten utbildning som är användbart i den verkliga världen.

Som högskola kommer närmare och närmare för oss, vi kommer att hjälpa våra barn "hitta sig själva" långt innan de börjar spendera våra surt förvärvade pengar på college. Vi kommer att ha fortsatta diskussioner om var de ser sig själva, i vilken del av landet de vill leva i, och vad som kommer att göra dem att känna glädje i deras liv totalt. Jag kommer ta dem till campus och tvinga dem att lyssna till berättelser av min college glans dagar.

Jag ska försöka att inte gråta för hårt när jag hjälpa honom att packa upp sina lådor i den lilla studentrum med stor prislapp.

Och, jag lovar, jag kommer att gråta för att jag kommer att sakna honom och inte för att jag kan inte köpa att Tesla. Mestadels.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar