Det är Därför jag Är Inte Gift med Fadern till Mina Barn

En av de vanligaste frågor jag får om mitt förhållande, bortsett från hur vi träffades, (alla tycker att vi träffades på nätet på grund av våra femton-års skillnad, men det gjorde vi inte) är, "kommer du att gifta dig?"

Det är en mycket rimlig fråga. Greg (min pojkvän) och jag har varit tillsammans i nästan åtta år, vi har två barn tillsammans, och vi har levt tillsammans för majoriteten av vårt förhållande. Vi delar finanser, vi är på samma telefon plan, jag tjata på honom om att vara äcklig och han tjatar på mig om att kasta hela innehållet i min garderob på sängen när jag blir klar. Den uppenbara fällor att göra upp ett äktenskap. Åh, och vi är i kärlek med varandra, vi är attraherade av varandra, och alla som skit.

Men innan jag kommer in i allt detta, låt mig inleda med att säga att vi vill gifta sig en dag. Och jag vill också förtydliga att jag inte anser att människor som vill gifta sig, eller som är gifta, är fel. Eftersom de inte! Eftersom människor kan göra och säga och känna men fan de vill.

Men vad händer om våra förhållandet är inte ett äktenskap ? Varför är ett bröllop ett "krav" för att en relation som vårt? Det skulle inte finnas någon verklig skillnad för våra liv förutom några fina smycken och extra försäkring och skatt fördelar. Gör det oss mer av en familj? Med hans efternamn att göra oss mer av en enhet? I min mening, dessa saker är inte skäl för att få gifta sig.

Ibland är det största incitamentet jag har för att få gifta sig är så kommer jag inte att säga "min pojkvän" längre. Jag brukar ibland hänvisa till honom som min partner, men jag läste någonstans att homosexuella par var de första att anta att uttrycket för deras betydande andra, och känner sig förbisedd när heterosexuella par använda det. Och jag vill verkligen inte såra HBTQ-samfundet, i synnerhet sedan har kämpat (och fortsätta att slåss) så hårt för sina rättigheter. Också, när jag säger "min pojkvän," människor antar att Greg är inte mina barns far, så nu har jag i princip öppet med en monolog när jag möter nya människor och säga: "Min pojkvän Greg, som är pappa till båda mina barn, vi lever tillsammans, vi har varit tillsammans i åtta år." Det är ansträngande.

Jag är ständigt på odds om mina känslor när det gäller äktenskap. Ibland känner jag att jag borde gifta sig, eftersom det är normen, det som förväntas. Ibland känner jag mig dömd, eftersom jag inte är gift med, som om jag fastnade för en status som jag egentligen inte vill, men att låtsas att vara bekväm med. Ibland känner jag mig som jag är låta min dotter eftersom hon har börjat fråga när ska vi gifta oss, och hon kanske känner sig osäker om detta och jag måste råda bot på dessa känslor av obehag.

Efter alla tvivel och osäkerhet försvinner, jag fundera på varför detta försenade bröllop inte bry mig.

Det hela är mycket enkelt.

Greg är min bästa vän och jag är mycket i kärlek med honom. Han älskar mig villkorslöst och är en bra pappa till våra barn. Vi är engagerade föräldrar och delar alla samma värden som är viktiga för en engagerad relation. Vi är glada om vår framtid tillsammans och denna familj som vi har skapat. Jag känner mig så trygg och älskad varje dag. En ring på mitt finger kommer inte göra att jag känner mig mer i kärlek med honom.

När jag tänker på alla som mosig skit, jag påminna mig själv varför jag egentligen inte ger ett skit om när jag ska gifta sig. Eftersom jag inte behöver det. Eftersom jag redan har vad jag letar efter och vad som händer är helt enkelt en händelse att sätta en stämpel på det.

Allt detta sagt, jag ha vår hela bröllopet planeras redan. Jag vet att min färgsättning och typ av klänning jag vill ha. Jag vet att jag vill ha en DJ över ett band och jag har även menyn planerat. Se, när du är tillsammans i åtta år har du en massa tid att planera bröllopet du är i ingen brådska att ha.

Jag vill få gift med Greg. Jag vill förklara min kärlek för honom framför hela vår familj och vänner. Jag är helt enkelt inte bråttom att göra det.

Som jag sa, ring bara skulle vara en riktigt fin bit av smycken. Gillar verkligen, verkligen trevligt.

ADVERT

Lägg till din kommentar