Jag Är Inte Bara En Hemmafru

En morgon, jag misshandlade skiten ur en gammal, plast leksak som ingen spelade med längre.

Jag smällde ner, om och om igen som ett maniskt ovän. Skärvor av plast blästrade från det, bit för bit, skivning öppna ett av mina fingrar. En blod-insmorda massakern av min vrede låg krossat på golvet, tillsammans med 40 sekunder till ett värde av min stolthet.

Och då bar jag på att städa. Det hade varit ett tag sedan min moderliga ångest hade dykt upp sitt fula ansikte. Jag antar att jag var på grund av en kollaps i någon form, och jag kände mig både bättre och sämre för att ha gett in en sådan barnslig ilska.

Utsäde av min ilska hade planterats kvällen innan. Min man hade velat ha en dusch och var på jakt efter en ren handduk. En stor hög med smutsig de skulle montera upp i tvätt korg. Alla som var kvar i linneskåpet var strand handdukar.

*gasp*

Jag var på soffan, skriva bort på min laptop. Du ser, i mitt sinne, jag är en författare. Men faktum är, på grund av en total avsaknad av inkomst, jag är faktiskt en hemmafru med en hobby. Jag brukade vara en lärare och då var jag en stay-at-home-mom, men barnen är i skolan nu, så . . . Jag är en hemmafru. Jag är en hemmafru som gillar att skriva.

Hur som helst, som en hemmafru (som gillar att skriva), min man saknar en handduk är min ansvaret. Det är mitt jobb att göra rena handdukar hända och eventuella underlåtenhet att göra detta innebär att jag inte lever upp till förväntningarna på min avdelning.

Nu, ska jag vara uppriktig och säga det; ja, jag är en hemmafru, men det betyder inte att jag strävar efter att städning excellence. Visst, barnen är i skolan nu, men jag kommer inte att ägna hela dagar till att skapa smarta förvaringslösningar och perfekt vikning aldrig sinande högar av mjuka, rena handdukar. Nope. Mitt mål, nationellt sett, är att falla någonstans inom gränserna för det acceptabla. Jag söker ett bekvämt medelväg, någonstans mellan ordning och kaos, med slumpmässiga glimtar av storhet och enstaka anfall av otillräcklighet. Eftersom, uppriktigt sagt, jag har andra saker att göra.

Jag gillar att skriva. Och jag också tillbringa tid på internet, kontakt med mina läsare och andra författare. Jag gör andra saker med min tid, men jag verkligen unna mig själv när det kommer till min blogg och alla som går med det.

Hur som helst, tillbaka till rötterna av min vrede . . .

Handduk i handen, min missnöjda gubbe avbruten mitt skrivande för att ställa några frågor. Frågor som jag översatt med wifely expertis i sin avsedda innebörd:

"Hur många handdukar har vi?" Du har varit hemma hela dagen. Hur svårt är det att få några rena handdukar i skåpet ?

"Varför finns det inte några rena handdukar?" Du bör tvätta handdukar istället för att sitta där på din bärbara dator.

Har min man förtjänar en ren handduk? Ja.

Kommer Jag svara till honom om varför det inte finns en enda? Uppenbarligen. Men jag ska göra så begrudgingly och med några svordomar. Eftersom att så mycket som vår nuvarande roller är gammaldags av natur min natur kommer inte att tillåta mig att svara väl på att ifrågasatt om ofullständiga hemarbetet.

OK, ja handduken situation är lite backas upp. Skulle det döda dig för att använda en jävla handduk?

Så vi resonerade.

Och sedan gick vi till sängs arg.

Nästa morgon (den morgonen leksaken slå), jag tappade barn i skolan och återvände snabbt hem där jag påbörjade lite rage-drivna rengöring.

Jag var arg. Arg för att jag är den enda som ansvarar för alla smuts och oreda. Arg för att han hade rätt, jag var inte håller min del av avtalet.

Jag var frustrerad. Frustrerad över att våra valda dynamiska innebär att jag är mindre kraftfull. För oavsett hur mycket eld jag har, oavsett hur viljestark jag är eller hur hårt jag håller på mitt feministiska hjärta, utan mina egna pengar som jag är, i slutändan, den ena i relationen med mindre makt.

Visst, min man aktier "kraften" med mig, och troligen bättre än jag skulle göra om jag hade pengar maker. Han använder inkluderande språk; allt är "vår". De flesta av tiden, är denna dynamiska verk. Min man reser mycket. Ofta med kort varsel. Vi har inte familj eller stöd i staden som vi bor i. Jag är ständigt i mina barns liv. Jag är den som alltid finns där för dem. Hans arbete är högt tryck och kräver en hel del av hans tid. Jag har valt att vara hemma. Jag har valt att vara en för att ta dem till deras lektioner och aktiviteter. Det är bekvämt och det är praktiskt.

Men ibland går det bara inte att sitta bra att veta att jag är innehavare av handdukar. Ibland känns det skrämmande, förnedrande, att all smuts och stök som händer på och runt min familj finns där och väntar på mig .

Så jag misshandlade skiten ur en plast-leksak, och då jag städade upp i röran.

Visst, det var ett ovärdigt, första världen-problem inducerad displayen. Men min hjärna kändes tydligare...

Jag kommer inte att finna tillfredsställelse i botten på en tom tvättkorg. Men jag tycker att det är när jag sätter fingrarna på tangentbordet. Skriva flöden min själ. Jag kommer att hålla fast vid det och jag kommer att prioritera den. Jag kommer inte att vinna ett Pulitzer Prize skriva berättelser om hur min make hot lådor vårt vardagsrum med hans pruttar eller varför jag tror att ge ut osynliga troféer i det bästa sättet att handskas med en know-it-all. Men jag är en del av något som är viktigt för mig. Det finns en hel systerskap av mammor där ute och jag är en del i den stora gemenskapen. Och jag är också en av de röster inom det.

Om det bara betalas ut bättre...

Jag antar att vad jag behöver göra är att skriva ett mästerverk. Ya. Det är vad jag ska göra! Jag ska drabbat stora tid och då ska jag vara i stil med: "Ja, jag är verkligen upptagen med jobb så att du och jag kommer behöva för att divvy upp dessa städning. Hur låter det?"

Personligen, jag gillar tanken väldigt mycket.

Så, jag skulle bäst komma igång på detta mästerverk! Men innan jag gör det, jag har fått lite handdukar att lägga sig...

Relaterade inlägg: De Vistelse På Hem Mamma Utmaning

Detta stycke första sprang på Trubbig Moms .

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar