Vad Det är Som När Du inte Är På "Cool Mamma" Clique

Kära Andra Fn-Cool Mammor i Världen,

Jag specifikt talar till er mammor som går att school drop-off varje dag och tycker att du har gått in i en bizarro high school världen, utom den coola tjejer nu är mammor som bär Lululemons och ironiska T-shirts. Är du fascinerad av dessa coola tjejer, också, med sina läppstift och deras matchande väskor som håller Starbucks spinkig-somethings i ena handen och rena-som möter barn i andra?

Mina barn är lycklig om jag dyker upp i skolan med byxor på . I mina händer, jag brukar hålla på ett märkligt klädd barn medan jag stoppa deras halv-ätit frukost i deras ansikte med den andra. Åh, och släpande bakom mig är förmodligen några tillstånd följesedlar som min märkligt klädd och även spacey barn hade glömt att ge mig och nu kan han missa den studieresa som händer på exakt fem minuter.

När min son började på dagis, började jag har en smygande misstanke om att jag kan ha gått miste om något genom att skicka honom till förskolan i en annan stad. Men jag hade jobbat i annan stad, så det var vettigt på den tiden. Jag hade aldrig tid att tänka på alla de playdates, bibliotek berättelse timmar, och resor till parken som händer i staden mitt barn skulle gå i skola i. Jag var för upptagen med att jobba och bara överlever allt det nya i att vara en mamma.

den första morgonen i skolan Jag märkte, med en lite chock, att en hel del av den moms som redan verkade känna varandra. Alla var kramas alla andras barn och det hela såg väldigt god. Min son och jag stod tittar blygt, överväldigad av det stora avståndet mellan oss och dem. Avståndet kan mätas i timmar av vänskap och mojitos, och vi tänkte direkt att vi på något sätt var annorlunda. Till exempel, det finns de som bryr sig om hur de ser ut för skolan drop-off och det finns de av oss som...inte.

Jag har försökt lite, men kanske inte så hårt som jag kunde ha eftersom hela situationen verkar lite för skrämmande. Den coola tjejer har alla varit vänner i flera år och jag är säker på att ha delat allt från såriga bröstvårtor till blöja förändringar att första steg för att förlorade tänder. Jag är lite av en outsider och det verkar smärtsamt uppenbart. På dagarna när jag får inbjuden, jag påminde om att min historia är inte deras gemensamma historia och det känns ofta mer ensam än kul.

Så till alla er andra mammor som känner att du kanske missade båten på att göra den till "cool mamma" clique eftersom du har arbetat, eller om du just flyttat till stan, eller om du känner att du bara kanske inte bryr sig så mycket — jag är med dig. Jag ser att du står där med din pyjamas på och din smutsiga inför barn och pommes frites som faller ut av din minibuss. Du är mitt folk. Låt oss gå och äta lite kolhydrater.

För nu, kommer jag bara omfamna alla de underbara vänner som jag har gjort bort från skolgården, och jag ska snabbt bläddra förbi Facebook-inlägg att visa alla coola tjej fester och födelsedagar och #välsignade händelser. Vi har förmodligen inte tänkt att vara ändå. Efter allt, jag är inte säker på att jag kunde hålla med alla som nagelband vård.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar