5 Skäl till att jag Inte är Upphetsad Om Bebis Nr 3...Ännu

Varje gång någon ser min gravida mage, de frågar mig när jag är på grund av och sedan utbrista: "Du måste bli så glada!" Egentligen är jag inte. Sju månader in i min tredje graviditet och jag är inte över-the-moon glada. Jag menar, jag är glad att jag är gravid och att ha ett annat barn. Jag är glad att jag är frisk och älskad av vänner och familj. Och det finns stunder då är det helt perfekt. Men det har gått sex år sedan jag har varit gravid, och jag vet att detta är den enkla delen. Sömnlösa nätter är på väg, och så kan jag bara inte upphetsad.

1. Jag har redan gjort detta. Två gånger.

Första gången var spännande. Den andra gången var en halv chock och en halv rädsla. Två barn under 2 var inte exakt hur jag hade planerat det. Men nu, med en 6 - och 7-åring, jag känner att jag har fått detta. Jag har fått två mest självförsörjande barn. De går, de pratar, de kan göra sin egen frukost, och de låter mig en tupplur när jag är trött. Så varför, åh varför, jag tror att en nyfödd skulle vara kul?

2. Jag vill inte ha mer saker.

Barn inte kommer med massor av saker. Människor gör. Nu får mig inte fel, jag älskar den erbjudanden om saker och lånade mig saker som jag kommer kanske använda om barnet föredrar att svänga över en studsande plats. Men jag har inte haft baby grejer runt om i minst fyra år. Jag gillar inte skräp första gången. Och det här barnet kommer inte att göra något för de första månaderna. Så som jag långsamt acceptera att, ja, jag behöver vissa saker, för nu, de tar upp ett hörn av rummet så jag kan fortfarande fungerar som om allt är normalt.

3. Jag vill verkligen inte prata om min födelse plan.

Eller min barnmorska. Eller vad blöjor jag planerar att använda. Jag vet att det finns många alternativ när det kommer till förlossningen. Det finns så många åsikter om vad jag bör göra och tänka, och jag vill verkligen inte höra det. Lita på mig, om jag vill ha din åsikt, jag ber dig. Mellan min barnmorska, min senaste två leveranser, och min forskning färdigheter, att jag är bra. Jag är också planerar inte att dela den med dig. Om du inte är inbjuden till förlossningsrummet, du behöver inte veta hur det gick. Mmmk?

4. Facebook

Verkligen, det är inte mycket som behövs för att förklara detta. Sociala medier har tagit över allas liv, och detta är en av de gånger jag verkligen hatar det. Vi diskuterade inte pratar om att vara gravid på Facebook alls. Men jag visste att någon gång, någon skulle säga något om det, och gosh darn it, om världen skulle veta var jag kommer att vara den att berätta för dem. Nu känner jag att varje graviditet, kön och födelse tillkännagivande om att sociala medier är en tävling. Det måste vara kreativa och unika, eller en video. Det måste vara en invecklad kön visar med kakor och familj parter och överraskningar. Nope, inte oss. Tjugo veckor, när vi hade ett kön, vi meddelat. Hälften av människorna var så chockad, kunde de bara säga: "Wow." Perfekta.

5. 40 veckor är en väldigt lång tid.

De två första gångerna jag var gravid har jag hittat ut om 10 veckor, och den här gången var det som om fem veckor. Låt mig berätta för er att det gör de kommande 35 veckor riktigt lång. Ja, vi är på nedersta bilden. Men varje vecka fästingar och barnet blir storleken av en annan frukt, bär eller grönsaker, och jag får närmare till att inte kunna säga, "jag har gott om tid," när folk frågar om jag är redo. Redo för vad, exakt? Barnet kommer när det vill. Allt jag verkligen behöver på den punkten är en bilbarnstol—som jag fortfarande inte har eftersom...jag har gott om tid.

Men jag vet att det här barnet kommer att bli fantastiskt. Resan kommer att vara annorlunda, och att se glädjen på min äldre barnens ansikten när de träffar sina yngre syskon ska bli underbart. Den kärlek som jag känner från min by, som sträckte sig runt om i världen, är tänkt att stötta upp mig på den hårda dagar och det gör det. Så även på denna punkt, med några månader kvar, jag kan inte vara glad, jag vet att jag snart kommer vara det.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar