Varför jag Inte är Bekväm Med Oövervakad Spela Datum

Du inser aldrig hur mycket oro kommer med att vara en förälder tills du är i tjock av det. Saker som aldrig slagit dig pre-föräldraskap är nu dina värsta mardrömmar. En del av det som oroar mig är godartade. Du oroa dig att de kan falla när man kör för fort ner för uppfarten, eller att de ska fånga magen virus närvarande härjar i andra klass. Men, dessa är inte stora bekymmer. Dessa är inte de bekymmer som håller mig vaken på natten.

Jag ser nyheterna, varje rapport mer skrämmande än den förra. Jag ser försvunna barn inlägg på sociala medier, rapporter om barn som har blivit kidnappad, misshandlad, eller av misstag skjuten av en vän som hittat sin faders mördare. Jag ser hemskheter i vår värld, och jag undrar om det alltid varit på detta sätt. Gjorde dessa saker alltid hända? Gjorde våra föräldrar att oroa sig om sånt detta ?

Det är sant att statistiken visar barnen är säkrare nu än tidigare generationer, och det är lovande, men oron för felaktig gun lagring och sexuella rovdjur är fortfarande mycket aktuella.

Jag bor nära en motorväg, där varningar om barn i sex-trafficking är en del av kvällen nyheter. Ankare erbjuder tips för att hålla ditt barn säkert, innan nonchalant att övergå till en feel-good-berättelse om en lokal välgörenhetsorganisation. Brott mot barn är en oroväckande vanligt ämne. Jag är vaksamma, eftersom jag aldrig skulle kunna förlåta mig själv om något hänt att ett av mina barn, men jag vägrar leva i rädsla. Vidare, jag vill inte att mina barn ska leva i rädsla. Att hitta balansen mellan försiktighet och rädsla kan vara svårt. Ibland känns det omöjligt.

Jag vill inte vara en alltför försiktig, eller en helikopter förälder, men jag är inte heller beredd att riskera mitt barns säkerhet. När det kommer till oövervakad spela upp datum, det finns väldigt få människor jag litar på. Min dotter är sju, ett första väghyvel, glada över att delta födelsedagskalas, och har play dates med vänner. Att jag inte missunnar henne dessa händelser, eftersom de är en viktig del av barndomen, men jag skulle ljuga om jag sade att de inte ge mig en paus varje gång. Jag är rädd för, vad händer om?

Det tar bara ett ögonblick, och rovdjur byte på utsatta stunder. De blandas med samhället lättare än du kanske tror. Jag har en vän som var gift med en man i nästan ett decennium, och en dag hon lärde sig att han var förgriper sig på hennes dotter, sin styvdotter. Men det var inte bara hennes dotter, det var ett annat barn som var för—sin dotters vän. Det hände under en sleepover.

Jag träffade den här mannen, som anses vara hans fru en vän. Jag hade ingen aning om det fördärv som levde inne i honom. Det gör mig fortfarande illamående att tänka på det. Jag skulle ljuga om jag sa tankar som detta inte ytan minuters min dotter är inbjuden till en play date. Jag skulle aldrig ha gissat att den här mannen skulle vara ett rovdjur. Hur kan du veta? Hur kan du veta?

Jag är inte bekväm med bal. Min dotter är för ung, och det är inte värt risken. När hon är inbjuden till en play-date, jag går för. Vissa kanske tycker att jag är överbeskyddande, paranoid ännu. Jag är bra med. Jag kan leva med det, men jag kunde inte leva med mig själv om något hänt att ett av mina barn. Särskilt om det var något jag skulle kunna förhindra.

Så bor jag på födelsedagskalas. Jag är inte påträngande, jag sitter lugnt åt sidan, men jag är närvarande. Jag undrade om du bor skulle höja ögonbrynen för andra föräldrar, men jag är ännu inte stöta som svar. Jag bara berätta för dem att jag planerar att bo på och de har alla varit mer än nådig värdar, förståelse ännu. "Jag får helt det," en mamma sa när jag berättade för henne att jag inte var bekväm bara släppa min dotter av.

Det är svårt att säga att det är inte personligt, eftersom det är. Det finns inget mer personligt för mig än min familj, men min avsikt är inte att förolämpa någon. Det är inte misstron i en enda person, det är misstro i idén om säkerhet. En säkerhet som bör ges till alla barn, men har äventyrats gång på gång, få oss att ifrågasätta allt vi vet.

Ledsen, men jag kan inte ta den risken. Mina barn kommer att få den barndom som de förtjänar, och om det innebär att gå varje födelsedag fest och lek datum första klass har att erbjuda, jag kommer.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar