När Du inte Är Nära Din Vuxna Syskon

Ibland ska jag nämna en av mina syskon i en konversation och den personen kommer att pausa. "Jag visste inte att du hade syskon," de kommer att säga. Och jag kan förstå varför de tycker det. Faktum är, jag är inte super nära med mina syskon.

När jag ser bilder på mina vänner med födelsedagskalas eller grillar omgiven av sina syskon, jag känner mig alltid lite konstig i mitt bröst. Mina syskon och jag har gjort det ibland, men aldrig med samma typ av regelbundenhet. Jag kan aldrig förstå människor som vända sig till sina äldre systrar för att få råd, eller en visa som Fuller Hus där huvudpersonen vänder sig till sina vuxna syskon och bjuder dem in i deras liv.

Det är inte för att vi inte har någon form av relation med varandra. Vi tycker. Men våra relationer är mer som en "don' t talk för ett par månader och sedan skickar de ett sms för att se till att vi är vid liv" typ av sak. Vi är typ som syskon som önskar varandra en glad födelsedag på Facebook.

Folk kanske tycker det är konstigt att vi inte närmare, men jag har aldrig riktigt längtade efter ett intensivt intim relation med någon av mina syskon, även nu när vi är vuxna.

Jag är den yngsta av fem. De är alla halv-syskon, och betydligt äldre än mig. Och eftersom de flesta av oss har olika mödrar, vi var och växte upp under mycket olika förhållanden.

Så som ett resultat, mina syskon och jag inte är nära. Det är inte för att vi inte gillar varandra eller få tillsammans, det är bara det att för det mesta, vi har alla levt olika liv. Och för mig, den yngsta Jag var så långt efter alla andra som jag inte ens har verkligen en anslutning till någon av dem tills mina sena tonår.

Den syster som är närmast mig i ålder är 11 år äldre än jag. När jag skulle bli intressant för någon att vara runt, och inte någon som bara ville spela Barbies hela dagen, hon var som en mor själv. Men till hennes kredit, hon gjorde ett försök att vara en bra storasyster.

Innan jag åkte till college, hon insisterade på att vi har lunch med vår äldre syster, och för första gången i mitt liv, det kändes som om jag hade faktiskt systrar. Jag visste inte ens inse vid den tiden att det var något jag saknade, som jag var van att leva mitt konstiga parallellt liv som en bara barn /kille som hade flera äldre syskon.

Jag tillbringade de närmaste åren lever min college livet och mina syskon var alla höjer sina barn och lever sina egna liv. Men vi pratade då och då och tittade upp för varandra, vi var bara på så olika ställen i livet.

Vid denna punkt, de flesta av mina kontakter med mina syskon är genom sociala medier, och de är i allmänhet stödjande av vad som händer i mitt liv. När min son var född, båda mina systrar skrev om deras nya brorson och hur glada de var. Sociala medier har blivit ett bra sätt för oss att hålla kontakten, för jag är inte "låt oss prata i telefon" typ. Och även om vi inte är nära, jag vill fortfarande veta vad som händer med dem.

Jag kommer aldrig att gå att ha som tv-serien stil närhet med mina syskon. Det var aldrig vår verklighet. Och jag är okej med det. Det fanns tillfällen i mina yngre år då jag önskade att jag hade haft en mer "normal" uppväxt. De flesta av mina vänner hade syskon de var nära, och jag var avundsjuk på det. Naturligtvis, då de skulle kämpa och jag skulle vara glad över att mina syskon var alltför upptagen med barn och jobb för att betala uppmärksamhet till mig.

Vi kan inte vara den konventionella definitionen av nära, men jag har lärt mig under åren att det inte finns en definition av begreppet familj. Som en vuxen, jag känner mig inte som om jag missat något. Vi kommer aldrig att vara den typ av syskon som träffas för semester eller ta familjens semester eller posera för de fånig foton. Faktum är att fem av oss har aldrig varit på samma plats vid samma tid.

Mina syskon är bra, och jag är glad att de är på väg att leda mig genom vuxenlivet. Även om vår relation ser annorlunda ut än de flesta syskon.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar