Vi Är Inte Ett "Upptaget" I Familjen Längre, Och Livet Är Så Mycket Bättre

Det var den simundervisning som gjorde mig. Efter rusar fyra barn till rec center vid 4:30 p.m. på en måndag, jag tillbringade 30 minuter gräl en nyfiken 1-åring som ville klättra och krypa på allt i sikte, och en upptagen 2 1/2-åring som hade en vana av bultning andra jag vände min rygg, det är bara bra i en pool.

Efter lektionen, sex av oss var inklämda i ett litet omklädningsrum medan jag skällde på min då 5-åriga tvillingarna att skynda på och ändra. När vi fick till bilen, Jag var frazzled , barnen var trötta, och mina barn var grinig eftersom Mamma hade i princip varit tjat på dem eftersom det andra de gick i dörren från skolan. Jag hade haft det. Det fanns inget sätt vi kan göra det här längre.

Det var det år min man och jag blev fosterföräldrar och så, förutom att våra tvillingar, vi hade nu två små barn och en kalender full av aktiviteter som var plötsligt mycket mer krävande att hantera. Det var de ovan nämnda vecka simlektioner. Vi hade tee-boll, där bar jag på en 7-månaders bebis i en transportör och sedan försökte stoppa henne från att äta gräs medan min son spelade bakom mig och min dotter försökte att hålla sig underhållen. Vi hade gymnastik för min dotter som krävs för en tidig morgon drop-off för en av våra främja barn, rusar över till gymmet, och sedan skynda sig tillbaka till huset så att min son kunde göra sitt lördag eftermiddag landhockey.

Brådska är det kännetecknande för dessa år särskilt för familjer som har flera barn. Det är en självklarhet att vi ska vara samåkning och jonglering starttider och sluttider, knuffande mat i deras ansikten när vi kör ut genom dörren, planering eller datum med vänner sex veckor i förväg. Vi vill att våra barn ska vara delaktiga, att utforska sina intressen, att vara aktiv. Alla dessa saker är viktiga, och ingen kunde fel någon familj för att försöka ge sina barn alla möjligheter som tänkas kan.

Men det var som en måndag eftermiddag, någon gång i slutet av hösten, som jag spände alla barnen in i bilen platser efter dessa gudsförgätna simskola, att jag började undra om våra liv som krävs för att se ut så här. Min man och jag satt ner och pratade över det, och bestämde att vi var tvungna att göra en förändring innan vi alla gick galet.

Så i slutet av sessionen, vi drog ut av allt, tog en säsong av från alla fritidsaktiviteter eller sport, och låt oss andas. Det fanns ingenstans att ta vägen efter skolan. Våra helger var gratis. Jag är ganska säker på att jag fysiskt påtaglig stress som lämnar min kropp. Vår familj hade tagit på ett mycket stort ansvar för att främja föräldraskap men vi hade inte gjort något för att anpassa sig till vår nya livsstil, och vi hade betalat för det. Den skillnad vi alla kände att vintern var bekräftelse nog för mig.

När våren rullade runt, barnen varje valde en aktivitet som krävs inget mer än en gång i veckan engagemang, och om det var på en lördag, ännu bättre. Min man och jag hade bestämt mig för att om vi skulle köra runt, vi vill hellre göra det på helgen när en av oss skulle stanna hemma med barnen som inte behöver vara var som helst. Min dotter valde cheerleading, min son valde fotboll, och vi registrerat dem för att bada. Och det var det. Vi hade en veckodag engagemang, två aktiviteter som är planerade för helgen, och ingenting annat. Och vi har hållit till de senaste tre åren.

Det är inte perfekt, och det är inte livet för alla, men det fungerar för oss. Detta handlar inte om skuld; det handlar om att påminna föräldrar om att vi har val. Vi kan bestämma hur vi vill att våra liv ska se ut, hur vi vill att våra barns liv att se (för en liten stund i alla fall). Om upptaget veckor ladda batterierna och väcka dig, gå för det! Men om du känner som vi gjorde, jag vill att du ska veta att upptagenhet behöver inte vara vad som definierar din familj.

Våra barn är aktiv, social och glad, och vi är bara ute en kväll per vecka. Våra kvällar är långsammare nu, med tid för min man att gå till gymmet eller spela basket, för barnen att leka efter middagen, för dem att göra sina sysslor runt huset eller ha en improviserad playdate. Förmodligen finns det vissa färdigheter som de inte lära sig, och som de kanske önskar att jag hade valt annorlunda år från nu, men när de tänker tillbaka på dessa år, jag vill få dem att komma ihåg tid . Tid med oss och med varandra. Jag vill få dem att komma ihåg frihet en helg sträckte ut sig framför dem, lättnad av att komma hem efter skolan och veta att du inte har någon annanstans att vara.

Jag vill ha dem för att kunna ta med sina vänner tillbaka hit, för att vi ska kunna spontant bestämmer sig för att gå och äta middag, se en film eller spela kort vid köksbordet. Jag vill ha dessa år, de innan de är att fylla sina egna scheman med vänner och läxor och sina egna extracurriculars att vara de som jordar dem här, med oss, att detta hem, denna familj.

Det finns så mycket tid för upptagen. Varför inte sakta ner medan vi kan?

ADVERT

Lägg till din kommentar