Detta Är Definitivt Inte den Bästa Dagen i Mitt Liv

Jag lyckas få ur sängen och in i en varm dusch, och sedan, när jag långsamt redo, jag spruta mig själv i ansiktet med hårspray. Det är precis så hemskt som du tror. Hårspray smakar som krossade acetylsalicylsyra blandat med skärvor av konservburkar. Jag kika på min reflektion i spegeln. Gud, mina rötter är dåliga Tror jag. Hur stor andel av denna röra är grå i dessa dagar? 20? Kanske 30? Och hur är min hud så torr och ändå har jag dessa konstiga fläckar av finnar över mina kinder? Jösses. Jag måste ta bättre hand om mig själv. Men jag kan inte oroa sig för detta just nu. På något sätt har jag för att få igenom denna dag.

Det är en förskola dag och vi är försenade. Jag lägger brödet i brödrost ugn och inse tio minuter senare att jag aldrig satte på den. Jag kasta ett par nävar av spannmål på barn-och en av ibuprofen i min egen mun. Med hjälp av min man, på något sätt får alla ut genom dörren och in i bilen.

Körning är svårt när man inte kan röra din hals. Jag sätter på radion för distraktion och det ger mig något obevekligt glad. Usch. Allt jag egentligen vill är Alanis, du vet?

Jag släpper tvillingar mindre på förskolan och sedan gå tillbaka hem med 2-år-gammal. Ibuprofen på fastande mage har gjort det så att jag inte kan känna mina läppar, men smärtan i min hals fortfarande skriker på mig varje gång jag trycker på gasen eller bromsen. Jag låsa ögonen med den söta lilla kiddo i backspegeln och tyst ber om ursäkt för antal Daniel Tiger avsnitt kommer jag att sätta på i stället för att ta henne till lekgrupp idag. Jag behöver bara en paus.

Och sedan, på radio, hör jag en kille som sjunger om hur det "kommer bli den bästa dagen i [hans] li-jag-jag-jag-jag-jag-iiiife."

Jo det är bara löjligt, Tror jag. Jag menar, hur skulle han någonsin kunna veta det? Han låter så ung. Med lite tur kunde han ha ytterligare 50 eller 60 år av liv inför honom, och det skulle vara ganska hemskt om 50 år värt av dagar har alla bleknat i jämförelse med den här en dag .

Och då har jag en skrämmande tanke. Tja, två skrämmande tankar, verkligen. För det första tycker jag: Jag ljud SÅ GAMMAL. Den här killen på radion och jag kan mycket väl vara i närheten av samma ålder, men han har den bästa dagen i hans liv och jag är en cynisk gamla bat som inte kan flytta hennes hals. Jag kan väl bara att köpa ett gäng beige byxor och spendera mina dagar som skakade min knytnäve på scallywags som kör för fort ner för min gata.

Min nästa, mer skrämmande tanke är denna: Jag har redan levt den bästa dagen i mitt liv? Och om så är fallet, vilken dag var det? Om inte, kommer jag känna igen det när det händer? Har någon? Hur vet de?

Så då börjar jag tänka tillbaka genom höjdpunkterna i mitt liv. De berusande dagarna för att falla i kärlek med min man var ganska bra, men jag var så ung . Den dagen jag blev mamma var säkert viktig, men det var också ansträngande och smärtsamt, och det skulle vara ganska läskig att säga att min yngsta dotter, "Tja, det var bra när du föddes och allt, men den bästa dagen i mitt liv var den dagen som din systrar kom till världen."

Färgglada bilder från senaste stora dagar blixt genom mitt huvud: massor av Turkish Delight i en London-marknaden, den skimrande blå utsikt från toppen av en kulle på en liten Maine ön, förvåning perfekt soppa och en sprakande brasa i mitt blöta, gröna Skotska skogen. Jag är lycklig. Jag har bott en hel del bra dagar. Det är möjligt, antar jag, att den bästa dagen av mitt liv har redan hänt, men jag hoppas det bästa är ändå att komma. Vad är livet, trots allt, utan något att se fram emot?

Och då undrar jag vad "den bästa dagen" skulle se ut, för mig, på denna växt upp, ansvar-fyllda punkten i mitt liv. Skulle det innehålla mina barn, eller skulle det vara en sällsynt, lycksalig, barnfri semester? Skulle jag mest vill spendera den hemma, eller i vissa spektakulära, avlägsen destination? Spelar det någon roll? Du kan även planera för något som den bästa dagen i ditt liv, eller vill du bara att vänta på att den ska hitta dig, som en oväntad gåva?

En sak jag vet säkert är att i dag är det inte. Men i morgon kan det vara. Så jag ska köpa några dyra face serum och få mina rötter gjort och gå och se någon om denna smärta. Jag vill vara redo för mer bästa dagarna i mitt liv, när de kommer och vad de ser ut. Jag vrider upp volymen på denna glada kille sång. Detta kan inte vara den bästa dagen i mitt liv, men det är inte det värsta heller, och det är säkerligen inte kommer att vara den dagen som jag börjar klädd i beige byxor.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar