Hur Jag Som Förälder Är Ingen Av Ditt Företag

När min yngsta började på dagis för några år sedan, jag blev plötsligt väldigt populära. Jag var en stay-at-home-mom som var gnistor några samtal. Plötsligt, människor som jag inte hade pratat med i år var att dö av nyfikenhet. Vad skulle jag göra med mig själv medan barnen var i skolan?

Visst, jag hade tänkt att gå medical school, springa ut och hitta ett jobb, eller kasta mig in i volontärarbete. Ingen tyckte om mitt svar, "jag ska göra mig ett tag." Tja, ingen utom min man. "Ja, älskling! Du slätar innebär mer duken panky!"

Ingen brydde sig om mina berättelser passar upp på min sons knä pads och skura alla injekteringsbruk i vårt hus med en tandborste (pee kommer att färga injekteringsbruk som jävel) eller hur flitig jag var om att träna headstands.

Jag undrade varför det var deras verksamhet.

Mina barn var alla i skolan. Jag var ensam i sex timmar per dag, fem dagar i veckan (minus lärare workshops, skolan semester, sjuk dagar, helger, sommaren, snön dagar, och tandläkare, läkare och ortodontist möten). Men om mina barn inte var i skolan och jag tappade dem på dagis för att ha ett par timmar ensam, det är ingen av ditt företag.

Om jag bestämmer mig för att amma min 4-åriga och min nyfödda på samma gång, på en offentlig plats, det är inte ditt företag. Om jag försöker att amma din 4-åring, det är ditt företag.

Om jag har ett glas vin framför mitt barn det är inte ditt företag. Om du ser mig att köra på vägen med tre barn i min bil, kastar tillbaka en flaska rött, det är ditt företag.

Om jag låter min 10-åriga gå en halv mil till skolan med en kompis, det är inte ditt företag. Om jag lämnar mina barn (eller hund) i en varm bil och gå in i en butik med en vild blick i mina ögon, det är ditt företag.

Om jag låter mitt barn har soda vid speciella tillfällen, det är inte ditt företag. Om jag har ditt barn över för en playdate och du berättar för mig att din familj är vegan, men jag bestämmer mig för att ge honom en bacon cheeseburger med en sida av chicken nuggets, det är ditt företag.

Om jag svär på min Facebook sida, det är inte ditt företag. Om jag ringer ditt barn en "liten jävel," det är ditt företag.

Om jag bestämmer mig för att ta en natt spelning strippa för att betala för mina barn att gå på college, det är inte ditt företag. Om jag ber ditt barn att komma och se min handling, det är ditt företag.

Om jag låter min 8-åring se en PG-13-film, det är inte ditt företag. Om jag låter din dotter binge titta på The Walking Dead med mig och hon har mardrömmar för resten av sitt liv, det är ditt företag.

Om jag ger mitt barn det sex prata när han är 4 eftersom Tommy lärde honom en mycket smutsig låten, det är inte ditt företag. Om mitt barn lär ditt barn sade: låt, det är ditt företag.

Om jag närmar mig 25, 36 eller 52 och inte har barn, det är inte ditt företag. Om jag försöker att stjäla ditt barn, det är ditt företag.

Om jag låter mina barn äta mat från golvet, det är inte ditt företag. Om mina barn går över till din tallrik med mat och skjuter ner hans byxor, det är ditt företag.

Under mina 40 år på den här planeten, fann jag att jag är så mycket lyckligare om jag håller min näsa på min sida av stängslet. Dessutom har jag två barn som går igenom puberteten och en som har fulländat konsten att göra spitballs medan vi ut och äta.

Klart, jag kan inte ta några fler affärer.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar