5 Saker jag har Lärt mig Om Amning

Mina bröst brukade vara riktigt söt. Nej, inte riktigt, de var. De var små, men fint formade och käck att inget slut. Men sedan jag fick barn, valde att amma, och så var det slut på det.

Min andra son älskar omvårdnad, och onödigt att säga, efter ett år av att vara milk bar jag inte ens känner igen mina bröst längre. Jag har dock lärt mig en del nya saker:

1. Boob Är Nu En Binky. Den till vänster specifikt. Han verkar inte kunna somna förrän han har smooshed hans lilla ansikte mot den som en kudde. Eftersom att kudden är ganska fluffed upp genom läggdags, han har sjuksköterskan det torra för att tömma det tillräckligt för att sova. Om inte detta är bevis nog, under den dag han sylt hans händer ner min tröja för att dra ut sin Booby Binky. Hans storebror stal hans Lego? Binky tid. Han bonked hans huvud? Binky tid. Livsmedelsbutik är högt och skrämmande? Binky tid. Måste dölja sin graham cracker? Stoppa ner tröjan med hans Binky.

2. Hands Off Varor, Pappa. När som helst – och jag menar alla tid – min man gör ett drag mot mitt bröst min son verkar mening. Han är som en fjärdedel pint storlek Yoda att använda våld för att skydda tillgången på mjölk. Sex är svårt redan efter barnen eftersom det inte finns någon tid eller plats att göra det, men det blir ännu mer besvärligt eftersom att vidröra dessa baby-söker missiler utlöser mjölk switch. Naturen gjort bröst för att vara en smart delivery system... bara inte smart nog att se skillnad mellan barn tid och man tid.

3. Allmänhetens Exponering. Ärligt talat, detta skrämde skiten ur mig. Medan jag var gravid läste jag historia efter historia om kvinnor som var skämmas offentligt för omvårdnad. Även om jag inte skrämma mycket lätt, graviditet och den nyfödda att förvandla även den mest rutinerade mammor i utsatta varelser. Jag var inte upphetsad om mina bröstvårtor som orsakar en uppståndelse. Så en dag i mitten av livsmedelsbutik min nyfödda son började skrika. Utan att ens tänka på det, jag piskade ut min boob och började omvårdnad honom i hans baby sling när du söker för icke-klor våtservetter.

4. Mer Liv Än Vin. Förmodligen den värsta sanningen i allt om amning är att om du inte vill att pumpa och dumpa tills man är blå i ansiktet, du kan verkligen inte dricka otaliga glas vin. Så mycket som jag ungen om att älska mitt vin, jag måste mäta vad jag dricker och tid det nog så att jag kan vara säker på att den söta drickoffer är inte att få in i min mjölkproduktion. Jag gillar vin, men mina barn skulle förmodligen inte. Så, jag gnäller en hel del. Men du vet, barn har fått vänja vid något tillfälle under de kommande 500 åren, eller hur?!

5. Frigående Bröst. Jag brukade ha massor av bh: ar som var varje färg i regnbågen. Några var vadderad, några var silkeslen, och några såg ungefär ut som Ace Bandage men var otroligt bekväm. Jag bär inte någon av dem längre och jag är nu idrottsliga frigående bröst under min tröja. Och varför det, frågar du? Eftersom min kopp storlek rör sig upp och ner ett par storlekar under hela dagen, och eftersom barn är alltid att försöka dra en boob ut i min tröja, en bh är nu ungefär lika funktionell som en polotröja på prom night.

Omvårdnad är ett svårt jobb. Det skatter en mammas tålamod, lady kroppsbyggnad, libido, och förmåga att få något gjort. Jag vill säga att oavsett vad det är värt arbetet och att jag inte skulle handla denna erfarenhet för världen, men det är bara hälften sant för mig. Jag älskar min lilla Linus, men jag saknar mina bröst.

Vad lärde du dig av amning?

Relaterade inlägg: 10 (Milt Grunt) Skäl Att Amma

ADVERT

Lägg till din kommentar