Det Finns Inget Sådant Som En Perfekt Familj

Min son tittar på bilder i en bok om superhjältar i baksätet, och jag kör den långa sträckan av motorväg 12 över den sydvästra kanten av Michigan. Vägen känns lika automatiskt som en väl trampade stigen genom skogen, som jag har kört det sedan jag var 16; min tonåriga somrar spenderades på stränderna av Lake Michigan, ungefär en timme från min hemstad.

Jag trycker sök på radion och hör en söndag morgon talkshow med två män som pratar om sin familj. Det är klart, mycket snabbt, att de talar om äktenskap mellan könen.

Vi måste göra familjen mer attraktiva en säger. Vi behöver familjer i syfte att fortplanta sig. Det är viktigt för överlevnaden av vår art.

Det är rätt , säger den andra. Det är viktigt att vi fortsätter att visa landet vad den perfekta familjen ser ut. Ett traditionellt äktenskap.

Och, den första fortsätter, syskon. Mina syskon formade mitt liv, och ett barn behöver syskon.

Jag byter station, men deras ord hålla med mig.

Vad är en ideal familj? Jag undrar. Dessa talkshow-värdar som presenteras den perfekta familjen som en med en mor och en far och mer än ett barn. Ser tillbaka på min son, jag är glad att han har inte hört detta utdrag av samtal. Jag vill inte att någon på radion att definiera familj för honom.

Jag tycker om den vän som jag ska träffa på stranden, med sin man och åtta barn. Mor, far, syskon – in. Och ändå, vissa kanske säger att hon har för många barn. Vissa har ifrågasatt hennes beslut att homeschool hennes barn. Några har berättat för henne att hon skulle sluta upp med barn. Dessa barn av hennes är några av de mest kärleksfull, hjälpsam, intelligenta barn jag vet. Men för många, hennes familj är inte perfekt – de kanske tror att det är för stort, för hemskolade, för Katolsk.

Då tänker jag på en annan vän som har varit engagerade men gifte sig aldrig, men hon ville med alla hennes hjärta att vara mamma. Så hon antog en baby flicka. Jag har aldrig sett hennes ansikte lyser upp med en sådan lycka som det gör på bilderna av henne med hennes lilla flicka. Hon utstrålar glädje. Min vän är vit, och hennes barn är svart. Hon kanske inte skulle anses vara den perfekta familjen antingen – en ensam mor att fostra ett barn i ett rasblandat familj.

En annan vän är bög. Hon och hennes partner i många, många år är att höja tvillingar i en kärleksfull, bekväma, utbildad hushåll med två mammor. Mödrar – in. Syskon – in. Alltför många människor vill berätta för dem att de inte är den perfekta familjen eftersom de inte är raka. Dessa snäll, kärleksfull och generös kvinnor får höra att de är stötande, äckligt, ovärdigt.

Min bästa vän från college är gift utan barn. Hon och hennes make bestämde sig för att anta två hundar de älskar med alla sina hjärtan, och de är nöjda, mätta, och njuter av livet till fullo. Enligt vissa, de borde inte ha brytt sig om att gifta sig, eftersom de inte procreating.

Och det är även mig. Jag gick igenom en skilsmässa efter år i en osund relation. Gifta om sig på 34 min andra man och jag hade de barn vi ville alltid när jag var 38 år, och sedan bestämde sig för att en graviditet var tillräckligt för mig efter komplikationer både under och efter hans födelse. Mamma, pappa – check. Syskon – ingen. Skilsmässa – svart märke. Jag antar att vi inte är den ideala familjen, antingen.

Det är talk-show-värdar som två män jag hört som sprider budskapet att allt som skiljer sig från vad de anser vara perfekt är inte tillräckligt bra. Det är subtilt smygande; alltför många människor lyssna och tänka, de kanske har rätt. Då börjar de att tänka, jag kanske också borde jobba mot ogiltigförklaring av familjer som inte "traditionella."

Även definitionen av den traditionella familjen är föråldrad: på 50-talet, de män som arbetade kvinnorna stannade hemma, och TV-program porträtteras familjer som homogen versioner av Lämna Det till Beaver. Idag, några män stannar hemma med barnen, vissa kvinnor arbetar, och vissa familjer blandas på olika sätt. Jag känner mig säker på att ingen plan finns för en perfekt person eller en ideal familj. Det finns ingen "perfekt familj."

Familjen kan vara ärftlig eller valt. Familj betyder gemenskap. En grupp människor med gemensamma idéer. Vänskap. Familjen har inte bara en definition.

Merriam-Webster säger definition av perfekt är "precis rätt för ett visst syfte, situation eller person." Med detta i åtanke, perfekt kan betyda många olika saker. För mig, perfekt är min lilla familj på tre. Men mest av allt, perfekt är flytande. Ideal är i ögonblicket. Perfekt är vad du gör den till.

Idealiskt, en familj har kärlek.

Idealiskt, en familj har respekt.

Idealiskt, en familj har lycka.

En familj handlar inte om hur det ser ut eller särskilda A-B-C-formel. Det är inte bara en religion i vårt land. Det är inte bara en färg. Och det är inte bara en form av familj.

ADVERT

Lägg till din kommentar