Det finns Ingen Skam I att Vara En Ogift Mamma

Min partner och jag har varit tillsammans i nästan sex år, och vi är inte gifta. Och i fall du undrar, nej, vi är inte skäms för det heller.

Vad är det om ogifta mammor som tvingar totala främlingar för att be om deras barn alla tillhör samma biologiska far? Jag menar, vad är det?

Jag har inte ord, "be mig om mitt personliga liv" tatuerat på min panna? För om jag deltog i en del spin-off av Baksmälla Jag tror inte det.

I ett undvikande av detta off-färg frågan, jag brukar hänvisa till min fästman — far till mina barn — som min man.

På grund av någon anledning, gifta mammor inte står inför det här opassande, arrogant förfrågan nästan lika ofta som ogifta mammor. Och inte för att jag ska bry sig om någon tycker att alla mina barn är min fästman också, men det gör jag.

Jag bryr mig eftersom jag är stolt över där mina barn kommer ifrån. Och precis som jag vill att alla ska veta att de är mina, jag vill att alla ska veta att de är hans också. Därför bär han tidigt titel, man. Och han gör det väldigt bra, om jag får säga det själv.

Sällsynt tillfälle att vår lilla vita lögn är krossat, Jag behöver inte skämmas. Om jag gjorde det, skulle jag insisterade på att utveckla den andra var jag skällde ut med spetsade läpparna och en, "jag känner mig hemsk ledsen för dessa barn i ditt hem."

Men istället skrattade jag direkt i naysayer ' s ansikte som påminner henne om detta är det 21: a århundradet. Inte bara det, men min oäkta kärlek barn är älskad, tack så mycket.

Vi kan inte hålla på Jag-göra på grund av brist på optimism eller spänning. Sanningsenligt, vi väntar eftersom vi är bland de fattiga, och vi har en massa barn.

Vi är inte så fattiga att vi inte ska få njuta av de små njutningarna i livet, och vår familj har allt vi behöver. Men ekonomiskt, bröllop vi vill (er, Jag vill ha ) inte passar in i vår budget.

Och det är den sak, det är vårt bröllop. Vi (igen, kanske mer jag) vill att det ska vara precis rätt. Så varför ska vi nöja oss med mindre? Varför ska vi stressa bara för att vi gjorde saker annorlunda? Vi borde inte. Det är bakåt tänkande, och en vanlig gammal, back-in-the-day, religiösa tänkesätt .

Jag säger inte att lättvindigt. Jag är en Kristen igenom. Men jag vägrar att tro att Jesus ser ner på mig i en smutsig sätt eftersom jag inte är påkopplad. Han vet mitt hjärta, och Han vet att det är ofullständigt ren. Tack och lov, min Gud säger, "Kom till mig." Inte, "Kom till mig alla ni som gifte sig och tillsammans."

Det verkar religiösa människor (de som alltid har sina underkläder i en tuss) är den första att dela ut fula morra på ogifta mödrar också. Och ibland, sin skam spelet talar starkare i tystnad.

Precis som tre gånger har jag meddelat mina graviditeter, och vissa oheliga-rullarna lämnade mig i mörkret, utan så mycket som en till synes tvingas "Grattis" för att avsluta samtalet.

Obekväma, för säker. Men för dig religiösa människor, jag har en bekant fråga: WWJD? Eftersom jag inte tror att han skulle lämna mig stå ensam vid brunnen.

Att ge upp vad jag önskar för mitt bröllop, för att få ett godkännande från dömande främlingar skulle vara en orättvisa att den lilla flickan inom mig. Den som föreställer sig en spets -, golv-längd klänning och långa, spiral lockar.

Så nej, vi har inte några bröllop planer ännu. Och nej, jag skäms inte. Jag är stolt över. Eftersom jag är på att uppfostra barn som inte blint följa sociala normer. Vem jag är, i detta ögonblick, är tillräckligt bra.

Allt är väl med min själ.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar