Jag är I Ingen brådska Att gå ner Barnet i Vikt, Tack så Mycket

Kurviga.

Orörlig.

Vällustig.

Amazon-ish.

Inte petite.

Baby rhinocerous.

I elva månader sedan min son in den här världen, dessa är bara några av de beskrivningar jag har gett min bild. Även om jag är lång till växten, jag ska vara den första att erkänna att min mage i alla dess stretch-märkt och härlighet — är att om en cupcake bort från att vara kapabel av Tryffel Shuffle. Ser att det liknar en slapp rumpa, jag har döpt den till framsidan butt, eller Frutt. Jag har nu mer än en haka. Mina bröst är enorma men ändå skeva — eftersom oavsett mina ansträngningar, min son insisterar på att vård i första hand från den rätta. Min butt crack är ständigt hängande ut ur mina byxor från min Frutt att trycka ner dem.

Och vet du vad? Jag är OK med detta.

Vad jag inte förstår är varför ingen annan är.

Från den tid jag började visa (som var på tre månader, tack, TRE MÅNADER), jag har haft alla typer av människor som erbjuder härliga oönskade åsikter om hur mycket jag kan tänkas väga.

"Godhet, se hur stora du får!"

"Åh, jag slår vad om att du har tvillingar!"

"Du kommer att ha svårt att få barn i vikt av..."

"Det kommer att vara en STOR bebis!"

(Och så, ja, okej, det sista var sant, min pojke kommer in på 10 kilo, åtta gram, men folket visste inte det innan, så shut the hell up.)

Jag tillbringade läkarbesök ett andetag bort från ett hormon som drivs raseri samma petite sjuksköterska skulle titta på ett meningsfullt sätt på mig, sedan på skalan, sedan tillbaka till mig och be torra, "vill du ta dina stövlar?"

Nej, jag vill inte ta min jävla stövlar.

Någon hoppas på att det fett de skyldiga skulle försvinna när min son föddes försvann när jag insåg att jag inte blir mycket tunnare post-baby heller. I själva verket, även om jag faktiskt har tappat vikt jag sätta på när man är gravid, jag hade inte känt till att den andra vikt — som den vikt jag hade lagt på efter att man har slutat röka för två år innan — skulle ordna sig in i något som jag aldrig hade sett förut.

Mestadels, jag är okej med detta. Jag gav upphov till en stor men mycket friska barn. Skulle jag vilja se bättre? Jo, ja. Men det är inte överst på min prioriteringslista just nu.

Nyligen vid ett läkarbesök för att kolla, jag var mycket sakligt frågade om jag visste att jag var överviktig. Åh min Gud, egentligen? Jag hade ingen aning om! Efter alla, jag köper inte kläder och jag äger inga speglar! Tack, doc, för att berätta för mig!

Kanske detta är helt fel attityd att ha, och på något sätt är jag som påstår sig vara full av förtroende. Jag står framför min garderob på jakt efter en outfit som kommer att dölja min Frutt minst en gång i veckan. Jag bär fortfarande ett par av mina mamma-jeans från tid till tid, och jag går igenom min makes telefon och ta bort bilder som kan briljera mina chins.

Några kvinnor har tur att ha den vikt magiskt smälter bort en månad efter förlossningen. Jag är inte en av dessa kvinnor. Oavsett att jag äter hälsosam, näringsrik mat för att ge rätt näring till min son, den vikt som återstår. Vissa kvinnor arbetar deras åsnor av att gå ner i vikt, och till dem vill jag ge en tusen — uppriktig — skål. Mig? Jag kan knappt hantera en dag av arbete, lek och hushållssysslor innan krascha på soffan med min makeup fortfarande på.

Vad jag har är en man som älskar mig villkorslöst, brister och allt. Jag har en vacker son som jag älskar. En dag kanske jag tappar hakan, flab, och Frutt, och jag är säker på att jag kommer att — förmodligen — pack bort mamma-jeans.

Fram till dess? Du hittar mig med min familj, att göra vad jag kan för att njuta av varje minut.

Relaterade inlägg: 4 Sanningar Om Vår Post-Baby Organ

ADVERT

Lägg till din kommentar