Vi Har Blivit För Tv-Fokuserad, Så Nu Har Vi "Ingen Telefon Zoner" I Vårt Hus

Med två tweens, en tonåring och en social-media-älskande mamma (som mig) i vårt hus har tvingat mig att göra något för vårt eget bästa. Vi har nu "ingen telefon zoner," och vi är i desperat behov av dem, för mig själv. Jag har varit kända för att använda den ursäkten att jag jobbar, och det är sant för det mesta. Mitt kontor är verkligen i min telefon, men jag får också sugas in i icke-arbete saker på en regelbunden basis, och jag har ofta stunder när jag är nå för enheten för att kontrollera om något även om jag inte vet vad det är jag faktiskt letar efter.

Jag har insett att jag söker någon omedelbar tillfredsställelse, en flykt, eller någon typ av spänning som kommer att presenteras till mig via Instagram eller Facebook inlägg, och egentligen borde jag göra något mer värdefullt med min tid.

Jag är nästan 42, och jag behöver gränser när det kommer till min telefon och tid för skärmen. Så om det är sant för mig, du bättre tror att mina barn behöver det ännu mer än jag gör. Att dem konstant stimulering känns bra, för dem är det ett botemedel för tristess och ett sätt att hålla kontakten med sina kamrater, men jag ser också något annat som händer på mina tre barn som är 10 och 11, och 13: De vet inte när nog är nog och inse de behöver för att hitta ett hälsosammare sätt att spendera sin tid .

De verkar att gå genom indragning och känner dig orolig. De tror att de måste kolla vad det är som händer i den virtuella världen hela jävla tiden, eftersom de inte vill missa något. Det har börjat forma sitt humör. När jag berättar för dem att deras tid är ute, de har varit kända för att bli sur och handla dåraktigt. Och visst, att ta bort deras enheter för längre tid om de inte kan sätta ner dem och gå vidare till nästa sak (utan att agera som de har varit besatt av demoner) har dämpat en del av detta beteende, men det är fortfarande en ständig kamp för att få dem att titta någon annanstans för att få underhållning — att gå och leka i skogen, eller göra ett konstprojekt, eller njuta av en enkel bil utan en skärm i deras ansikte.

Och för att vara uppriktig, det skrämmer mig.

Jag är rädd för att våra barn är så vana vid att få denna quick fix för att fylla några djupa avgrund de tror att de har utan att det, som det kan diktera hur de känner sig själva. Jag vet att det har hänt mig. Det får mig att känna mig dum för att erkänna detta, men det är sant: "Titta! Jag fick massor av likes på detta inlägg!" eller "Jenny har inte returneras min text. Är hon arg på mig?"

Vi håller på att förlora synen av så många saker i den här världen har att erbjuda, eftersom vi är så vana att vara tjänare till vår elektronik . Jag vet att när jag har min telefon framför mitt ansikte för länge, det verkar som om jag går vilse i det. Tiden flyger förbi och jag kan inte koncentrera mig på något annat. Ärligt talat, ibland, jag börjar känna mig lite deprimerad, och jag vet inte ens varför. Om detta är det som händer med mig — en gammal, frisk, lycklig vuxen — då kan jag bara tänka mig att det har en liknande inverkan på mitt barn " utvecklar sinnen.

Så att ha vissa tider på dagen när det är absolut ingen elektronik är tillåtna verkar vara det enklaste sättet att hantera detta i vår familj, särskilt om vi gör dessa "ingen telefon zoner" tillsammans på samma gång. Om jag inte ställa dessa bestämmelser för hela min familj, det är alltför lätt för oss att spendera timmar med att vara stillasittande tech zombies och inte leva livet till fullo. Det är så mycket lättare att hantera när jag sätter gränser. Det finns bestämda tider och platser för våra telefoner, och på tider och platser där de är absolut tabu.

Enheterna är definitivt inte inbjuden till middag på bordet. Om jag ser en telefon vid middagstid, den kommer att tillhöra mig för ett par dagar. Det är inte bara oförskämt, det är också onödigt. Det är få saker som inte kan vänta till efter middagen när du är tonåring. Äter din måltid, prata med dina syskon, ta i din omgivning, ta några djupa andetag och fundera över din dag. Samma regel gäller om vi är på en restaurang.

Läggdags är ett annat stort no-no. Jag tillåter inte att mina barn ska få sina telefoner till sängs eftersom de behöver sin sömn. Att de fortfarande växer och utvecklas. De behöver vara utvilad för att fungera i skolan varje dag. Jag vägrar att låta sin iPhone hobby påverka deras sömn mönster och förvandla dem till sömn-berövas idioter.

Och eftersom jag inte är en hycklare, jag slutade göra det också. Det var det sista jag såg innan de somnar och det första jag plockade upp innan jag kom ur sängen. Jag kunde inte stå ut med att ha det som sitter på min sida bordet och inte plocka upp den för att se vad jag hade gått miste om under natten. Och gissa vad? Jag har aldrig missat något, förutom lite välbehövlig vila och avkoppling.

Och släktträffar? Ett stort fett nej. Dessa elektronik bo i bilen. Jag har sett mina barn alltför många gånger inte att leka med sina kusiner eller inte delta med sin familj över Thanksgiving middag för att jag låter dem ta med sina mobiler in i en annan människas hus tänkande samtal och god mat skulle distrahera dem, bara för att se att de inte kan verka för att bryta sig loss från Snapchat eller Minecraft.

Jag trodde aldrig att de skulle smyga dem till bordet och låtsas att de inte känner sig bra och lägga sitt huvud ner bredvid tallriken låtsas vara att stirra på golvet för att de "behöver bara en minut" när det i verkligheten var de rullning istället för att njuta av Mormors berömda jävla kex. Hell no.

Sanningen är att om jag lät mina barn (och mig själv) att zon i en virtuell värld ända tills läggdags varje dag, de skulle troligen (de flesta dagar), och det är otroligt sorgligt. Det är inte vad jag vill ha för dem, och det är inte vad jag vill ha för mig själv. Jag tror på att låta barnen uttrycka sin individualitet, och jag uppmuntrar deras självständighet, men det finns andra tillfällen då jag känner att jag behöver för att rita linje för sin egen hälsa och välbefinnande. Detta är en av dessa gånger.

Teknik är inte att gå bort, så det är vår uppgift att lära våra barn gränser runt sina favoritprylar. Ja, vi har dagar där vi låter dem få en väg med mer eftersom vi är upptagna, överväldigad, eller har en dålig fall av diarré och behöver dem för att vara ockuperade, men jag har märkt att ju mer jag begränsa deras tid för skärmen och upprätthålla rimliga regler som jag har satt, och vi gör det tillsammans som en familj, mer mina barn har möjlighet att dra sig ur teknik-infunderas haze och uppmärksamma de finare sakerna i livet, som en god natts sömn och en familjesemester.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar