Jag Förlorade Min Telefon För 5 Dagar, Och Det Är Därför Det Var Så Härligt

Jag är på dag fem av en telefon detox. Normalt är detta begrepp skulle ha mig uppkrupen i ett hörn och gråta. Men här är jag, skriva bort, missionerande fördelarna med en telefon rengöra.

Detta var inte en opt-in rengöra. Jag förlorade (eller ska jag säga, lägga till en för tidig död) min iPhone på Frog Pond i Boston. Det är den äldsta offentliga park i Usa, så du vet Jag var tvungen att fånga innehållet med en iPhone-foto shoot.

Låt mig repetera de sista stegen av när min telefon och jag var senast sedd tillsammans. Jag hade just kört till Boston från förorterna (karta app), sa till min man att vi skulle möta honom efter jobbet (text), berättade min vän vi precis kommit fram (text), knäppte ett foto av min parkeringsplats (kamera), tittade för att se om jag hade några nya arbete e-post (e-post-appen), ringde min vän för att se om hon var på (telefon). Vi cyklade swan båtar, där massor av bilder följde (kamera), läsa och svara på meddelanden från vänner (text, text, text), och sedan snabbt kollade mitt arbete e-post igen.

Sedan kom Frog Pond. Tittar på min glada, sommaren barn och deras vän stänker om, jag vadade i sex inches vatten för att ta bilder. Efter att jag stoppade min mobil i min ficka. Som min minsta började att krångla till för att hållas, jag nådde honom, och det var då jag hörde det:

Ploop .

Frog Pond hade svalt min telefon.

Jag gjorde mitt bästa för att återuppliva den. Lägg den i ris. Sprang runt hej vilt med tre barn i släptåg till några olika butiker för att återuppliva den. Nada, ingenting. Den var död.

Jag insåg att det skulle ta ett par dagar för min nya telefon att komma fram (andas in, andas ut). Men, som det antal dagar som klickat med, jag blev förvånad över att känna sig okej. I själva verket är bra. Bra. Även härliga. Jag har läst artiklar om fördelarna med att sätta ner telefonen när du kommer hem från jobbet, men det är timmar och timmar utan den. När jag huvudet i dag fem, här är några observationer:

1. "Vitt brus" text gärningsmannen .

"Hej, hur är din dag." "Läs den här." "Jag kör 5 minuter för sent." Även om dessa texter är alla trevliga och snälla, jag skulle säga att de flesta människor skulle kunna gå vidare med sin dag utan att skicka eller ta emot dessa meddelanden. Genom att skicka dessa texter, hur mycket "extra" på samtalet var jag skapa det var inte nödvändigtvis meningsfullt? Jag åkte in till Boston så barnen och jag kunde möta min man för lunch. Jag kör 10 minuter för sent. Normalt skulle jag skicka honom ett sms, men denna gång kunde jag inte. Och han var fin, sitter utanför, att läsa en bok.

2. Zenning ut .

Jag hade ingen aning om hur mycket "på" var som orsakar mig stress. Med min telefon i närheten, det var alltid en sak jag kan forskning eller e-post att besvara. Nu dessa alternativ tas bort, och det är som om någon har slagit "paus" på min överbelastade hjärna. Jag måste vara fokuserad i nuet.

3. Nope, inte är upptagen. Bara distraherad .

Hur många gånger har jag sträckte mig efter telefonen för att göra något, bara för att hamna tanklöst kontroll sociala sidor eller läsa nyheter. Och sedan känner dig stressad eftersom jag aldrig fullbordat "sa" sak. Usch, det var en aldrig sinande cykel jag är glad för att bryta.

4. Jag läser historier som jag normalt inte skulle .

Jag litade på min telefon att zon. Skanna vackra bilder, spela ett snabbt spel, eller klicka runt på min news feed. Men utan min telefon, jag fann mig själv gå igenom tidningen bin. De ämnen jag läste var omfattande, och inte redan valt ut till mig via nätet algoritmer, vilket var uppfriskande.

5. Jag har att söka folk.

Detta måste ha varit vad det var för mina föräldrar att uppfostra mig och mina syskon på 80-talet. Om du vill umgås med någon kan du göra upp en plan i förväg. Och sedan hålla sig till det. Det finns ingen sista minuten, "hej vi är på väg här om du är runt omkring" eller "mindre går att fånga glass." Jag hade ingen aning om hur att organisera eller delta i dessa sista minuten aktiviteter hade gjort våra liv att känna rusade och något kaotisk. Det kändes bra att ha för avsikt och veta vad som skulle hända nästa dag.

6. Jag missade stora saker.

Och, jag var bummed. Jag märkte på Facebook min bror förlovade sig. Jag skulle ha älskat att ha fått att ringa först (men det visar sig att han inte kallar vem som helst första millennials!).

7. Arbetet blir gjort.

Gjorde jag kanske inte min e-post klient en minut efter att hon mailade mig? Ja, och det visade sig vara okej.

8. Jag hade oavbruten lek med barnen .

När min telefon är i närheten, jag känner mig tvungen att kolla upp min aldrig sinande att-göra-lista. Men utan det, kunde jag bara spela. Och, det var frigöra.

9. Och vi hade så roligt .

Oftast är vi ganska bra om att en runda tänkt spela, men då känner jag siren samtal på min telefon. Den här gången, jag inte har min telefon. Och spelar restaurang utvecklats till en låtsas tandläkare resa utvecklats till att ta en Power Ranger till en läkare, jag visste att en telefon skulle kunna vara att avbryta, men jag insåg inte hur avbrutit den skulle kunna vara.

10. Det känns som en semester .

Normalt är jag mest bortkopplad från min telefon på semester, men det finns alltid enstaka in-och eftersom du inte kan verkligen vända arbete ut när det är just där (eller åtminstone jag inte kan). Men den här gången var jag tvungen till, och det kändes förnuft spara.

För ett antal skäl, jag vet att många människor inte har den lyx att vara utan en telefon för så många dagar (eller vill). Och, jag är inte säker på att jag ska vara utan en telefon för så här många dagar heller. Jag kan inte säga att jag kommer inte vara glad över att ha tillbaka det. Men efter detta rena, jag hoppas att jag fortsätter att närma sig min telefon med mer mindfulness och mindre mindlessness.

ADVERT

Lägg till din kommentar