Ingen Berättade För Mig Att Moderskap Är Att Bara Vara En Städhjälp

En vän till mig och jag hade en gång en diskussion om praktiska detaljer i våra dagar. På den tiden var jag en stay-at-home-mom. Han hade en stor titel på en fin reklam för företaget, något som "Director of Creative Märkesvaror Cross-Annons Samverkande Relationer." Jag frågade honom vad det innebär.

"Jag direkt kreativa märkesvaror cross-annons samverkande relationer", svarade han.

"Vad exakt innebär det?" Jag sade.

"Jag underlätta kreativa märkesvaror cross-annons samverkande relationer", sade han, en smula otåligt.

"När du går in i ditt kontor på morgonen och få en kopp kaffe, exakt vad din kropp gör till och med den 6 p.m.?" Jag frågade sakta, som om han var en kindergartner.

"Jag skickar e-post," sade han. "Vad är det med dig?"

"Jag torka grejer", sade jag.

Att vara mamma kan komma med olika titlar: hemmafru, inhemska ingenjör, arbetande mamma, mamma på heltid, stay-at-home mor, arbete-at-home mor. Vi kan tolka dessa titlar men vi gillar, men när vi talar om den faktiska ansvar, den specifika uppsättning av uppgifter som utgör detta jobb av mamma, det är torka grejer.

För att vara rättvis, det är inte alla att torka. Ibland kan jag göra en liten skrapa eller skrubbning eller falsning eller svepande. Den egentliga titeln är ganska irrelevant, för om du verkligen undersökt mina dagliga sysslor, det skulle vara rättvist att säga att det som jag är en städhjälp.

Detta är endast ett problem i och med att jag inte gillar att städa. Jag gillar inte alla sysslor som, när du behöver dem, du måste göra dem igen, nästan omedelbart, som rätter eller tvätt eller plocka upp vardagsrummet. (Jag känner på detta sätt om grooming också. Ibland när jag är i duschen, jag tror tiredly, "Visste jag inte bara göra det igår?")

När du har en bebis, en massa saker som är chockerande: smärtan av leverans, kostnader för barnomsorg, antalet personer som kommer att berätta för dig att sätta en hatt på ditt barn när det är 70 grader ute. Men vad som var mest chockerande för mig, och något som ingen någonsin hade varnat mig om, var att mängden av städning du har att göra quintuples. (Jag skulle säga att det går upp tiofalt, men jag vet inte ord för det. Dectuples?) Min man och jag, som två barn-fria människor, behandlas sysslor som en tillfällig sak: Vi tvättade ett par tallrikar och gafflar varje kväll. Vi dammsuger varje gång på ett tag och skurat badkaret bara när det närmade sig uber-grodiness.

Men när man har barn, en enda måltid är som att en bomb kommer ut i ditt kök. När frukosten är över, det ser ut som om någon hade en kamp till döden med hjälp av rostat bröd, skorpor som ammunition. Jam är droppande från taket fläkt. Vi använder cirka 30 tallrikar, fyra skärbrädor, och 20 knivar per måltid. Sanden knarrar under fötterna kontinuerligt, oavsett hur flitigt jag sopa och dammsuga.

Den smutsiga rätter kan lika gärna vara på ett transportband. Tidigt, när jag var en SAHM och min man gick ut genom dörren för att arbeta, skulle jag säga, "vet Du vem som var Sisyfos' hustru? Dishyphus. Medan Sisyfos var ute och göra ett namn för sig i arbetslivet med sin jävla rock, Dishyphus var fast hemma klösa på ägg fastna i stekpannan." Då brast jag i tårar. Då min kloka make föreslog att vi kanske tänka om vår arbetsfördelning.

Men även med två föräldrar dedikerade till hushållsarbete, det är oändliga . Det tar oss två tillsammans ganska mycket hela dagen, varje dag, för att reparera de skador som barnen gör. Någon tycker att skära ut bitar av papper för små för att plockas upp för hand, men inte tillräckligt små för att plockas upp av vakuum. Någon tog markör och klottrade på hans dörr. Någon dumpade sand från hans skor i min rena säng, någon som tvättade sina smutsiga händer och vänster diskbänken lerig, någon som provat att kissa mitt i natten och slå det allmänna området var toaletten är, men inte toaletten själv. (Vem vet, kanske det var jag.) Någon hade varit torka sina snorkråkor på väggen på natten, en upptäckt som nästan fick mig att ha en uppdelning.

Min man, alltför utmattad på kvällen för att tvätta krukor, kommer att ställa grytan med pasta sås med en matsked av matrester i kylskåpet eftersom "han kan äta det i morgon"—när det verkligen vi båda vet att det bara är en lugn waystation för potten att växa en matta av mögel. Skor och ytterkläder och väskor form ett spår från dörren ner till hallen, som kasserade kläder på en mycket kort maratonsträckan. Jag bara sparka mig igenom dem nu, trött på att be barnen att hänga upp sina saker.

När du lämnar ett barn på sjukhuset, de ska fråga varje ny mamma några microfiber dukar, några trasor, och en rulle hushållspapper. Och tillsammans med amning klass och barn-badplats klass, de bör erbjuda en städning handledning. "Att vänja sig vid det," de kan säga. "Amning och blöja-ändra är bara för en kort tid. Men torka grejer? Du är en mamma nu. Det är för evigt."

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar