Ingen Kastade Mig En Baby Shower, Och Det Är Därför Det Gjorde Så Ont

Baby duschar är (tydligen) för andra människor.

Försöker göra små prata med min moster är random vän var ganska lätt. Jag kanske inte gillar med hjälp av det så mycket som han gör, men jag fick min faders medfödda förmågan att prata med vem som helst, var som helst.

Min dotter sprang runt och vän frågade om henne mycket svullna i rumpan. Vi använder tygblöjor, förklarade jag. Hon sa att de hade alltid använt tyget i hennes momming dagar, början av 70-talet, och klagat på hennes dotters försök att försöka hitta rätt disponibel som passar på rätt sätt, inte kosta en förmögenhet, och inte ge hennes barnbarn utslag.

Jag log och nickade. Då hon dödade mig och sade: "Och det är bara de värsta med alla dessa baby duschar! Du kommer att sluta med massor av blöjor, och du bättre bara hoppas att de fungerar för ditt barn!"

"Ja, ja", sade jag, "vi har inte det problemet."

Med min första dotter det var ett försök att kasta mig en dusch av min (manliga) bästa vän och hans fru. En flicka kom. På allvar.

Jag har inte massor av flickvänner, och de få jag fortfarande hade på den tiden inte har barn. Var och en räddats av olika skäl aldrig att inse hur hemskt det var för mig. Mitt kontor (95% kvinnor) har glömt att planera något och försökte att kasta en tillsammans när de insåg att det var min sista dag. Det fungerade inte.

Den här gången min bästa vän är tillbaka bor i New York. Jag har varit en stay-at-home-mamma till två år och alla dessa barn-gratis vänskap har flutit bort.

Jag har aldrig väntat sig en dusch. Men världen inte vet det. Jag är en 31-årig normal ute (tror jag) mamma-till-vara som ler i bump bilder på sociala medier precis som alla andra. Baby shower är normen. Även för andra gången moms, något som är typiskt. Jag var nyligen inbjuden till en överraskning strö för en sekund-timer som jag vet. I själva verket, jag har sett bilder från "ljus dusch" typ fester för flera som redan är mammor i år. En del kallas strössel, några stick med dusch, men att välja en kategori som blöja dusch, boka dusch, eller måltid dusch (där de faktiskt gör frys mat för mamma).

Men det är allmänt trott att alla gravida kvinnor kastas en fest. Varför skulle de inte? De håller på att bygga en hel människa med sin egen kropp! Tja, det verkar, alla i mitt liv förutsätter att någon annan tar hand om det. Någon annan är närmare mig. Någon annan kan visa upp.

Vad händer när de duschar inte komma?

En öken former...

Eller du vatten det själv.

Under en lång tid, jag låta öknen växer. Jag stannade uttorkade och spruckna. För att vara ärlig, jag är fortfarande på den platsen ibland. Men jag försöker att komma ihåg att vårda mig själv. Det är min baby efter alla.

Vi behöver inte sånt. Jag behöver inte gåvor. Men jag vill ha fest. Jag vill att mina barn ska firas, att bli sedd för de mirakel som de är. Och jag kan göra det. Kanske det inte blir så många ballonger, serpentiner, eller cupcakes med små barn rumpor på dem, men jag kan göra det.

Jag släpper tanken att en part är bevis på kärlek. Inte alla får en dusch. De flesta av världens mödrar inte är Amerikansk tjej kompisar som alla drack alkoholfria drinkar och äta tårta pop.

Jag låter gå av smärta som kommer med inbjudningar och bilder av andra människor är lyckliga dag. Sociala medier är inte det verkliga livet. Och jag vill att andra människor att vara lycklig för mig. Ingen skapar smärta på syfte, det är precis vad du gör.

Jag är att släppa idén om att alla klarar av den ansträngning och närhet som jag behöver från dem. Det är inte rimligt att anta att de är. Inte verkligt för mig, inte rättvist för dem. Jag är ofta inte klarar av mycket längre än att ta hand om min dotter och min grundläggande hygien. Varför bör jag förvänta mig att andra människor ska vara så mycket bättre?

Jag kommer att dusch mig själv. Jag gjorde en person. Det är fantastiskt. Jag skapade varenda cell i min lilla kropp. Jag förtjänar absolut att kasta mig på en fest. Inte bara det, men jag gjorde det igen och samtidigt ta hand om en annan människa som jag skapat. Jag kan vara ensam, men jag är lite av ett badass.

Jag kommer att dusch mig själv. Inte med saker vi inte har råd och troligen inte behöver. Jag överöser mig med nåd, med medkänsla, med kärlek till denna kropp som byggt en familj från början.

Det här inlägget publicerades ursprungligen på PS jag Älskar Dig.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar