Det Som Ingen Talar Om För Dig Om Hemundervisning

1. Att gå från förälder till lärare är hårt . Det tog inte hemundervisning för att få mig att inse att mitt barn att lyssna på andra, bättre än de gör för mig men det har tagit några månader för att mina barn ska förstå att jag menar allvar när det kommer till skolarbete. Om jag låter min vakt de är rullande på marken, rullning genom DVR istället för att vända sidor i boken. Det har varit en intressant process, men alla är långsamt att komma till rätta med det faktum att jag inte böja på regler när det kommer till skolan arbeta på det sätt jag gör på flingor till middag.

2. Du kommer att ha att lära ut saker du inte vill undervisa. Jag älskar att läsa och skriva och matte, att jag inte älskar samhällskunskap och naturvetenskap. Jag har att lära dem hur som helst, jag har också för att låtsas att jag vet vad jag talar om medan man frenetiskt googla saker som "berätta för mig den Bördiga Halvmånen är i Egypten eftersom det är vad jag berättade för mina barn." En stor fördel är att du faktiskt kommer att behålla mycket av de fakta som du trodde var inte viktigt när du var en som sitter bakom ett skrivbord.

3. Du kan komma ensam. Om du inte tillhör en stor hemundervisning gemenskapen och de flesta av dina vänner, skicka sina barn till skolan varje dag du skulle känna dig lite ur slingan med din mamma vänner. Detta har varit ett tufft för mig. Jag försöker fortfarande lista ut exakt var vi passar in i den hemundervisning världen samtidigt som man försöker hänga med mina vänner som speed-butik ensam under de härliga 2,5 timmar när deras yngsta på förskolan.

4. Ditt tålamod kommer att få ett träningspass. Jag visste att hemundervisning innebar att mina barn skulle vara med mig 24/7, men jag inte inte fullt ut förverkliga mina barn skulle vara med mig 24/7. Alla går till alla läkarbesök, vi släppa av kemtvätt tillsammans, vi är sällan sönder. Mitt tålamod har vuxit med stormsteg. Tydligen är det som att träna (om jag kommer ihåg vad det är), desto mer sit-ups som du gör, bättre dina magmuskler. De mer matematiska problem du hjälpa ditt barn att lösa, ju längre du kan tolerera att påminna alla som sätt den 3 och 5 gå.

5. Du kommer att kasta ut reglerna. I början av året var jag hyperventilating över kursplaner och läsning nivåer. Äntligen har vi (tack och lov) hittade våra spår. Jag är säker på hur jag lära mina barn och de individuella sätt de lär sig och (omg tack och lov) de lär sig och utvecklas. Det kommer bara att bli svårare när de blir äldre men att vara trygg i mig själv och det faktum att jag faktiskt kan lära dessa små människor som var ett stort steg.

6. Det kommer att vara svårt att erkänna vad som inte fungerar. Som homeschoolers, vi är ofta tvivlade. Folk tror att skolan kan göra det bättre. Så när saker och ting inte går bra? Ingen riktigt vill prata om det, eftersom VI KAN GÖRA DETTA. Men sanningen är, att vi har våra bra dagar och våra dåliga, precis som alla lärare och elev. Första gången du måste erkänna att du inte har Michelle Duggar-nivå tålamod du kan uppfyllas med en tom blick från en kollega homeschooler men förr eller senare kommer du att hitta personer som inte har något emot att berätta om den tid som deras son ritade en butt på varje flash-kort.

7. Allt kommer att förändras. Jag kan ärligt säga att vi är en mycket annorlunda familj än vi var när jag började med hemundervisning. Mina barn är tillsammans hela tiden vilket är en välsignelse och en förbannelse. De har lärt sig att vara mer stödjande för varandra och vet vilken man ska gå till för att få hjälp när de inte kan stava "Julen". Jag har hittat sätt att integrera lärandet i stort sett allt vi gör och ta saker långsamt. Mina barn verkar också mer bekväm med sig. Min son är inte en typisk sport-älskande pojke och det har varit så trevligt att se honom slappna av i att vara sig själv snarare än att försöka uppfylla vad han tror att han är tänkt som jag gillar.

8. Du kommer att älska det eller hata det. När året började hade jag en känsla av att jag var på väg att hata hemundervisning och hitta ett sätt att tillbaka trampa på mitt beslut. Nu är jag så glad att vi åkte ut. Jag ärligt talat älskar det, MEN jag kan helt förstå varför den inte är för alla. Jag är en inåtvänd homebody som ibland glömmer förra gången vi körde den bil som helst. Om du gillar att vara på språng eller inte kan komma in i spåret på en hemundervisning schema då du kan vara flagga ner nästa buss och om det är vad som fungerar för din familj så det är väl bra.

Hela denna process har jag lärt mig att vi alla behöver för att göra vad som fungerar för oss och respektera varandras beslut att göra just det. Så glad hemundervisning eller buss släppa-antågande och om du diskuterar mellan de två, tveka inte att fråga mig vilka frågor du har, jag lovar att berätta hur det egentligen ser ut.

Relaterade inlägg: Frågor Jag Får Om Mina Barn Hemundervisning

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar