Ingen Behöver Må Dåligt För Mig För Att Ha 'En Annan' Son

Jag är gravid med mitt andra barn—en son. Efter detta, jag är klar med barn. Och jag är verkligen super, extra OK med det. Men jag fick reda på att jag kommer att tillbringa resten av mitt liv med att berätta människor som jag är OK med det.

Kön besvikelse är en riktig sak. Det är vad som händer när ditt barn är inte det kön som du hade hoppats på. Jag har inte kön besvikelse. Jag har kön glee.

Jag har friska barn glee.

Jag har jag-överlevde-känsla-bakfull- minus-den-tequila-för-den- hela första trimestern-serien glee.

De flesta av mina vänner vet att jag är förtjust över att ha två pojkar, och verkligen, att jag är överlycklig över att vara gravid med ett friskt barn av alla kön efter en inte alls angenäm resa för att komma hit. Men det är en helt annan historia.

Men sedan är det alla andra. Jag är bara 17 veckor tillsammans, och jag har redan haft några variant av samma konversation om tio biljoner gånger. (Obs: jag ser en hela mycket längre än jag, tack vare en kombination av diastas recti och frostat scones). Här är ett exempel:

Främlingen: Är det här din första?

Mig: Nej, jag har en son.

Främlingen: Vet du vad du ska ha den här gången?

Mig: En annan pojke!

Främling [smile försvinnande]: "Åh! Tja, det är OK, eller hur? Pojkar är kul. Och du har en flicka nästa gång!"

Ingen varnade mig för att detta kommer att ske. Dessa samtal inte såra mig. Jag vet att alla menar väl. Men det jag inte ser fram emot att ha dem för de kommande fyra månaderna.

Och då jag inte ser fram emot att spendera de närmaste åren att säga, "Nej, det har vi gjort, och vi är OK utan att ha en flicka."

Vad sägs om alla-boy moms för ungdomar, tonåringar och vuxna män? Är du fortfarande att säga, "Nej, det är OK, att ha alla pojkarna var bra"?

En bekantskap, vid inlärning av nummer två kön, sade: "Grattis! Förutom att du kommer att dö ensam, eftersom pojkar inte tar hand om sina föräldrar när de blir äldre." Jag höll väntar ett skratt. Det kom aldrig. Hon var allvarlig.

Åh min Gud .

Vill du veta en hemlighet? Jag ville två pojkar. Jag vet redan hur peka pee-pee ner i blöjan. Jag vet redan att små pojkar kan vara högt och känslig och charmig och grov och söt och illaluktande och utmanande och underbart. Och jag älskar att min son kommer att ha en bror.

Medan varje kombination av kön skulle ha varit awesome på sitt eget sätt, jag är nöjd på den sidan jag var ut. Men ändå, jag upptäcker att världen tycks behöver mig för att ha en flicka. (Faktiskt, jag är mycket medveten om att världen inte ger ett skit om mig, men på denna fråga, det verkar vara en fast punkt.)

Usch. Så låt oss få det ur vägen nu, människor i affären, coffee shop, läkarmottagning, flygplats, bilmekaniker och en offentlig toalett:

Ja! Jag har två pojkar!

Nej, det har vi aldrig provat och för en flicka.

Ja! Två pojkar är en hel del arbete, men det är bra!

Nej, vi är verkligen inte ha ett tredje barn. Vill du ha en genomgång av min fertilitet framtidsutsikter?

Nej, jag vill inte din homeopatiska bli gravid-a-girl recept.

Ja, vi äger en hel del leksak lastbilar (men broder nummer två kan vara till prinsessor, så kan du inte projicera din stereotypa kön skit på mig).

Ja, jag har syskonbarn, och de göra råkar gilla Frysta så jag kan få fixa när jag har lust.

Det är trevligt att du känner någon med två pojkar som hade en flicka för tredje gången. Det är fortfarande inte sker.

Nej, jag hatar inte flickor. Jag har inte en dysfunktionell relation med min egen mamma. I själva verket, jag idoliserar henne. Jag är bara en pojke mama, och det är awesome i min bok.

Jag hoppas att jag inte tillbringa mitt liv som alla defensiva om daughterless-ness. Jag hoppas att jag spenderar det vara tacksam för två friska barn, och lär dem att baka kakor, ha öppna dörrar, att spela på sport, ge bra kramar, och att behandla alla med respekt.

Och när alla mina vänner är att ha mor-dotter brunch, jag ska bara följa med och häll mimosas för moms. Eller bara sova i, eftersom pojkar sover i, eller hur? Eller hur?! Okej, bara att ljuga för mig och säga ja.

ADVERT

Lägg till din kommentar