Allvarligt, Sluta Ge Moms Oombedda Råd — Och Detta Är Varför

Alla vet att nya mammor få en massor av oönskade råd, det kommer med territoriet. Så vad är den stora del, och varför skulle inte du ge några välmenande visdom utan att vänta för dem att be?

Anledningen är asymmetrisk information. Asymmetrisk information innebär helt enkelt att i ett givet scenario, en part har mer fullständig information än den andra. Med andra ord, föräldrar håller mer information om det egna barnets och familjens situation än någon annan gör. När du ger någon av dina åsikter om ett ämne med anknytning till deras barnuppfostran, att du ofta inte har hela bilden, vilket leder till frustration på föräldrarnas del. Detta är sant oavsett hur väl du känner till morsan — vänner , systrar, mor-och farföräldrar är alla som ingår i denna lista.

Här är några vanliga sätt att din brist på information påverkar mamma när du ger henne oombedda råd:

1. Medicinska och baby råd är i ständig förändring.

Detta är den största och, därför, för det första. När min dotter var född, min man och jag noggrant har valt ut en barnläkare vi älskar och känner att vi kan lita på att ge oss den bästa informationen om våra barns hälsa. Hon är bra, och vi använder fortfarande henne. Men, vårt barn hade fruktansvärt witching timmar/kanske mild kolik. Hon skrek varje kväll från runt 8 p.m. till 12 am Det var hemskt. Min man var en mästare och tog det skift varje kväll så jag kunde sova och har tillräckligt med styrka för att gå upp och mata henne resten av natten. Vår läkare gav några råd om hur vi skulle kunna hjälpa, men i slutändan är det bara något som en hel del av de nyfödda gör och hon var ärlig med oss om det.

Skriv: vem som helst som hade ett barn på 80-talet eller 90-talet. Enligt dem vi var i princip svälter våra barn genom att inte sätta ris flingor i sin flaska. " Hon är tydligen hungrig "de sa. Nevermind att medicinsk vård har förändrats drastiskt och föräldrar uppmanas att inte starta några fasta ämnen till minst fyra månader (sex månader är att föredra), men barn har aspirerade på att lägga ris flingor till sina flaskor. Den välmenande rådgivare var inte uppdaterad med medicinsk vård, och helt enkelt inte har all den information som vi gjorde.

2. Mamma är sannolikt hormonell/utmattad/behöver bara höra att hon gör ett bra jobb.

Graviditet, förlossning och postpartum-perioden är ansträngande och full av rasande hormoner för den nya mama. Det är bra eftersom de hormoner som hjälper bond dig till din söta ny bebis, men de kan också utlösa förödelse på din emotionella stabilitet.

Ständigt höra om vad du bör göra, varför du ska göra det, eller ha en passiv aggressiv förhör som kastas ditt sätt (dvs, "Är du säker du vill göra det?") är försvagande för någon som redan är orolig för att hålla denna nya människa vid liv. Varje gång min dotter grät, jag kände det som att mitt hjärta gick sönder i två delar. Människor viskade vad jag ska göra, eller varför de tror att hon gråter i mitt öra var tillräckligt för att få mig att skrika och berätta för min man att låsa dörrarna. Jag skulle snarare har ingen hjälp från någon än att ta itu med det. Ingen kan möjligen förstå vad en ny mamma går igenom, även om du har gjort det eftersom varje mamma och alla barn är olika.

3. Allt om att ha en baby/barn innebär kompromisser.

Det finns ingen sätt att uppfostra ett barn. Varje förälder har att fatta beslut om vad som är rätt för sin familj. Till exempel, jag har två olika par vänner . Man följer en ganska strikt schema. Playdates kretsar kring de nationella handlingsplanerna, och hon och hennes man sällan gå ut efter 7 p.m. eftersom de vet att denna struktur hjälper till med deras två-åriga son. Andra par är den exakta motsatsen. Deras son är i ungefär samma ålder, men är egentligen inte på något schema. De tar med honom överallt, han sover när han är trött, och är en godmodig liten. Ingen av dem är rätt eller fel. Båda deras söner är friska och glada två-åringar. Vi i allmänhet hamnar någonstans mitt emellan, eftersom det är vad som fungerar för oss. Du vet inte varför en förälder som har sitt barn sent, eller varför de verkar "stel" i deras schema. Du är inte invigt sitt eget föräldraskap beslut, och så du bör inte ge råd om huruvida eller inte att deras barn ska vara i säng tidigare eller hur de kunde slappna av sitt schema lite.

4. Alla ger olika råd till föräldrar HELA TIDEN.

För att du, dina råd eller åsikt är välmenande, och du förstår inte varför vissa mammor är så känslig för lite råd här eller där. Vad du inte vet är att fem andra personer som har alla gett sin åsikt om just det ämnet den här veckan, och oftast alla fem åsikter är olika. Så till mamma, det är en konstant angrepp av vad du bör förändra, göra bättre, eller tänka snabbare. Lägg i det faktum att det ofta saknas tydliga rätt svar och hormoner vi har redan talat om, och det räcker med att skicka någon genom taket. Igen, att du inte har alla nödvändiga uppgifter. Se tema ännu?

5. Det är självisk.

Jag vet, det är antagligen där jag kommer att förlora en hel del människor, men om du har tålamod att lyssna på mig, då tror jag att du håller med varför jag säger detta.

En gåva är inte en gåva om det är en börda. Oönskade råd är en börda för nya (och även erfarna) mödrar. Även om de strunta i det och gå vidare, det är bördan av undrar om den person som det kommer att vara kränkt. Jag vet katalysator för att ge massor av kontinuerlig rådgivning är en önskan att hjälpa, som härrör från en önskan att vara delaktiga i den nya mamma eller barnets liv. Denna avsikt kan vara bra, men den måste utnyttjas till något mer effektivt. Det måste vara en gåva av vad morsan behov, och du inte antar att du vet vad hon behöver. Om rådgivning är ville jag lovar mamma frågar. Om hon frågar inte, hon vill inte det.

Så, hur kan du göra något som faktiskt är bra för en ny mama?

Fråga! Jag lovar, hon kommer att berätta för dig. Genom att ta ett steg tillbaka och låta henne veta att du vill hjälpa till på ett sätt som faktiskt är bra, du kommer att göra henne att känna sig älskad och bekväma nog att be dig om råd en gång i ett tag. Jag har en vän som gav mig en bok om barnet sover när jag hade mina barn med en lapp som sade, "Detta har verkligen hjälpt oss, men jag vet att alla barn är olika. Tveka inte att skicka tillbaka det om det inte är bra för dig, och låt mig veta om jag kan göra något. Jag vet hur svårt postpartum fas är."

Som vän är den första person jag gå till (andra än våra barnläkare) om jag behöver råd. Hon brydde sig tillräckligt för att hjälpa, utan att göra mig att känna mig som om hon visste att min dotter bättre än vad jag gjorde. Hon gjorde inte utgå från att all information som behövs för att fixa mitt problem.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar