Nej. Kanske. Varför Ja, Ja Du Kan.

Om du har ett barn, sannolikt ditt föräldraskap och disciplin är konstant. Du säger nej och är klar med det. När du lägger i barn nummer två, även om, särskilt inom ramen för tre år, du är nu livligare, drog i mer än en riktning. Du kan inte göra allt. Du slappna av reglerna lite. Med ett barn du orubbligt säga nej. När du har två, du kan fortfarande säga nej till den första, men den andra är yngre och mindre hanterbara medan du steker kycklingen så, tja, kanske. Kanske du kan ha marshmallows till middag. Med barn nummer tre, du är helt och hållet i första barn = ingen. Andra kid = Kanske. Tredje = Varför ja, ja du kan. Något utöver tre barn och det är gratis för alla: gör vad fan du vill, bara skona mig och de flesta av Fritos.

Du försöker. Du försöker bekämpa det och säga att dessa under fem sidfötter INTE köra det här huset. De är INTE i avgiften. Och då inser du att du talar till den i kylskåp eftersom ja, de äger dig och ditt sinne för att kål kan inte svara dig verbalt. Du är fodret mig, köra mig, lek med mig, mata mig igen, torka min rumpa person. AKA: Mamma. Och det är ok. Det är ok att ändra ditt föräldraskap metoder som du går. Det finns ingenting som säger att vad som fungerade för din första kommer att arbeta för den andra (eller åttonde). Det finns ingen skriven regel som säger att glass kan inte vara för frukost. Det är mjölkfri. Som yoghurt, bara kallare.

Med vår första dotter, som nu är 11, vi var så fast beslutna att, så obevekligt på att minimera TV. Hon såg så sällan hon var nästan tre innan hon visste vem Elmo var. Hennes dagar var fylld med pussel och böcker och färg. Vår andra dotter är nu åtta och då var hon, vår första dotter var att få mer TV, men ändå inte så mycket som hon ville. Den andra, men, var att titta på uppemot en timme om dagen. Eftersom det höll henne tyst. Och mig frisk. Och sedan finns det en pojke. Pojken är nu två och tyvärr kan jag inte avslöja hur mycket TV han ser eftersom du kommer säkert att ringa folk på oss.

Det är lättja. TV är enkelt. Och det är vinter. I sommar, att han skulle vara utanför snarare än framför TV: n. Och det är massa elektronik — det började med att min gamla iPhone för att hålla honom lugn i bilen (har du någonsin försökt att göra det de senaste två kvarter hem för att be till den allsmäktige YouTube gudar, snälla, snälla, snälla låt som videon inte göra det från M till Ö innan vi får det)? Då kan vi låta honom få flickor DSIs eftersom de spelade musik. Och sedan vände vi oss till datorn för YouTube eller en film medan jag kokade. Duschat. Bajsat. Ruggade. Håll käften.

Ja, jag satt honom vid datorn eller TV eftersom alltför många gånger fann jag mig själv säga att jag behöver för att laga middag och han står på mina fötter hänger på min hällor och om han drar igen mina byxor kommer att komma ner och din mamma är på besök och har ännu inte sett min nakna rumpa och jag är inte säker på att hon ser fram emot det, så att hitta den där jävla fjärrkontrollen.

Intressant (säkert inte till dem) tjejer är inte tillåtet att titta på TV under veckan. "Det kommer att förvränga din hjärna." Men pojken? Nummer tre? Varför, ja, ja du kan? Han skjuter stolen över till datorn, sätter på den, och händer du filmen i hans val. Den äldsta flickan säger ganska bestört, "Det är orättvist att han får titta på något varje dag och vi kan inte titta på TV tills fredag." Jag är ett föräldraskap guiden, säger jag er, och det tog mig bara några minuter att bestämma sig för att låtsas att jag inte hade hört henne. Jag ska komma upp med ett svar, dock, för när hon faktiskt leder denna sanning för mig.

Och vet du vad? Så mycket som jag ogillar hur mycket TV som han tittar, jag omfamnar möjligheten att låta det sitta barnvakt honom lite samtidigt som jag får en massa kläder ur torktumlaren. Vi gör listor om hur vi vill att saker ska gå från födelsen till vård eller inte, från toddlerhood till TV till mat till disciplin. Vi har de bästa avsikter, men ibland är det bara fungerar på det sätt den gör. Jag har slutat slå upp mig över det och att du också bör göra det. Så länge du vet att du gör allt i din makt för att hålla dina barn säkert, läxorna är färdiga, deras magar är fulla, du vet deras vänner och deras föräldrar, att de inte slog klasskamrater med träklossar, röka crack, eller med vapen till skolan — TV: n är osannolikt att förstöra dem.

(Någon mer än du sjunga Hammare Tid! och gör skrivmaskinen dans i skolan parkering.)

ADVERT

Lägg till din kommentar