Den #NoMakeup Rörelse: Bra För Dig, Inte För Mig

Att inte bära smink är tydligen en sak. Stor del tack vare att Alicia Keys och hennes #NoMakeup rörelse kvinnor som visar upp sina naturliga ansikten på sociala medier. Även Kim Kardashian innan hon blev attackerad, visade upp en Paris fashion show utan smink. Detta är alla underbara, fantastiska, #sobrave, och bla, bla, men jag kommer att skjuta till Amy Poehler ' s motto om detta ämne, "Bra för henne! Inte för mig."

Jag bär röda läppar, fake-ass ögonbryn, och en full face varje dag av mitt liv. Detta är hur jag gör mig. Detta är hur jag som för att göra mig, och det är inte en reflektion av någon annan. Jag kan inte vara mer tydlig om detta: Hur en kvinna väljer att presentera sig själv säger ingenting om dig — det är inte en kommentar om vad du bör slitage, hur du bör agera, om du bör bära smink eller inte. I själva verket, om jag kunde göra en personlig vädjan till medlemmarna av Lady Fight Club, det måste bara finnas en regel: Det finns inga shoulds .

Om Alicia Keys eller Becky från Blocket känns bara fin utan att bära makeup, bra. Men, om jag gillar att bära ögonbryn som andra människor sätta på byxor, det gör inte mig till en lögnare. Om jag möta upp med en makeup-mindre vän, min första tanke är inte "Ser ut som din contour var inställd på att tant idag." Nope, min första tanke är, "Yay! Jag har en vän!"

Jag har min feministiska street cred: jag har läst Naomi Wolf ' s Skönheten Myt Jag har en examen i women ' s studies, jag skrev till och med en fruktansvärd slam-dikt i kollegiet om att vara en feminist som älskar smink. Så pinsamt som att antagning sker till vara, och lika snabbt som jag tappat som klass efter att ha läst dikten, mitt sanna jag är inte hålls fången under ett tjockt lager av Rimmel ' s Vistelse Matte foundation i Äkta Elfenben. Varje gång jag målar mina läppar i MAC Ruby Woo, jag behöver inte titta i spegeln och puss hora stirrar tillbaka på mig.

Alicia Keys skrev i Lenny Lena Dunham ' s nyhetsbrev, "jag vill inte att dölja längre. Inte mitt ansikte, inte min mening, inte min själ, inte mina tankar, inte mina drömmar, inte min kamp, inte min känslomässiga tillväxt. Ingenting."

Som inte kan få bakom den typen av personliga resa? Jag får det, det gör jag verkligen, men min resa svänger åt andra hållet. Jag har varit finslipa mina ögonbryn spelet i nästan två decennier. Utan min målade på ögonbrynen, min panna är en majonnäs havet utan öar — ta en bild och jag är i grund och botten Gro Addams.

Är detta att vara grym mot mig? Nope, det är att vara ärlig, och jag har ett liv att leva och om jag ska vara en Addams, det kommer att bli Morticia med värmen på onsdag.

När jag träffade min man, mina ögonbryn var tunn, målade på nudlar. Ett år in i vår relation, han berättade för mig att han inte gillar dem, och i ett försök att behaga honom, jag har ändrat mitt utseende. Jag kände mig djupt självmedveten och till skillnad från mig själv, men jag fastnade med det. Vi var unga då och dum — han har mage att tala om för mig vad jag ska göra och jag är patetiskt nog att lyssna. Det skulle aldrig hända nu. Vi är lagkamrater som respektera varandra tillräckligt för att inte gå dit eftersom allvarligt, vem fan bryr sig.

Efter att jag hade fått vår Jul porträtt från Sears, jag svor av vad han ville ha för bra, och jag har inte tittat tillbaka. Det var för 12 år sedan.

När jag satte på mina ögonbryn, jag är inte täcker upp känslomässiga nöd eller skiktning gift eller tro att kvinnor måste se perfekt ut för att lyckas. Vad jag gör är att välja mig och vad jag vill ha — vilket är fly-ass ögonbrynen med en spets som är kraftig nog för att döda en människa och röda läppar crimson tillräckligt för mord-scen.

Det är en falsk motsvarighet till antar smink garanterar en brist på frihet eller som ett rent ansikte innebär att leva utan rädsla. Kvinnor är komplicerade, fulla människor med en mängd önskningar och uttryck som trotsar enkla etiketter oavsett hur hårt patriarkatet fungerar för att hålla oss i prydliga lilla kategorier — vilket, förresten, bara någonsin uppgå till två: det här eller att det ena eller det andra, oskuld eller hora, lycklig mamma eller fuckless fröken. Målet för patriarkatet motsatta lag, gott folk. Det är smart som att, så varför ta betet?

Vilket jag inte.

Om du mår bra gör du, boo.

ADVERT

Lägg till din kommentar