Inte Längre Tyst

Tjugo-nio år sedan, i ett land halvvägs runt om i världen, jag blev våldtagen. Fram tills nu har endast en handfull människor som visste. Jag var mycket ung, mycket rädd, och aldrig rapporteras det. Jag ville bara gå hem och lämna erfarenhet bakom mig. Om det bara vore så lätt - det tog en hel del terapi för att få till en punkt inte längre konsumeras av den natten. Och ändå, trots att alla som arbetar för att höja sig över det trauma, stannade jag tyst.

Jag stannade tyst inte av rädsla för att min angripare, jag var lycklig nog att få återvända hem strax därefter och inte behöva leva i rädsla för att köra in i honom igen. Jag valde att vara tyst, eftersom jag visste att jag skulle uppfattas som ett offer, och tanken på att bli tittade på det sättet för resten av mitt liv avsky mig mer än själva handlingen.

Jag såg hur som spelas upp i mitt high school och college. Viskar, rykten, tjejer som stirrade på golvet när de blandas från klass till klass. Jag vill inte beklaga, att gå med skam på mitt ansikte, för att alltid ses som En Flicka Som Blev Våldtagen. Varför ska jag behöva utstå en livstid av att vara stigmatiserad? Om jag bara gick på som om ingenting hänt, livet skulle vara bra.

När anklagelserna steg mot Bill Cosby, många frågade varför vissa av anklagare inte hade kommit fram under årtionden. Det orsakade mig att se hur min egen tystnad har bidragit till våldtäkt kultur. Inte bara gjorde det möjligt för min angripare att komma undan med sitt brott (och potentiellt angrepp av andra kvinnor), lämnade den andra överlevande för att stå ensam. Det är en självuppfyllande profetia: folk håller tyst eftersom det är en kultur av skam, men ju mer vi håller tyst, desto lättare blir det för människor att komma undan med en våldtäkt. Kan vi ändra på detta? Kanske kan vi, om vi radera den stigmatisering och sluta definiera och visa kvinnor och män genom sin våldtäkt. Då kanske vi kommer att se rapportering priser ökar, och ett slut på våldtäkt kultur.

Vilket är varför, tjugo-nio år senare, är jag ge tillbaka min tystnad.

Jag är inte min våldtäkt. Det är en av en miljon minnen jag bär med mig, och definierar inte vem jag är. Kan du inte ge samma natt mer ström än vad den förtjänar. Att de som känner mig, låt inte det här ändra hur du ser på mig.

Jag är en mamma.

En fru.

En advokat.

En vän.

En dotter.

En syster.

En moster.

En och annan bloggare.

En kurator är svarta koftor.

En obotfärdig F-bomb pipett.

En entusiastisk kock av måltider mitt barn vägrar att äta.

En blivande surfare

En sömn-utbildning ninja.

En seriell krukväxt mördare.

En underachieving Pinterest missbrukare.

Jag är alla dessa saker, men jag är inte längre tyst.

Relaterade inlägg: Hej, Våldtäktsman I Min Facebook Newsfeed

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar