Varför jag Inte Längre Bedöma människors Val Förlossningarna

I motsats till vad jag trott i många år, övergav jag hem födelse, och övergav jag att döma andra kvinnor genom deras födelse berättelser.

När jag talar om varför jag övergav hemförlossning, jag känner mig som en hord av arga kvinnor bär högafflar kommer att visa upp på min dörr, eller åtminstone, spett mig på nätet. Lyckligtvis, det har inte varit fallet, och människor har varit ganska slag — även om jag hamnade på en helt annan väg än den jag börjat på.

När jag pratar om hur jag som används för att döma andra kvinnor hur de föder Jag ryser. Jag kan inte tro att jag var som person.

För några år sedan, jag var helt krispigt typ som plockade alla naturliga allt och i hemlighet bedömas andra människors förlossningarna val. Jag skulle le och nicka på andra kvinnor födelse berättelser, tyst som inte håller med om precis allt de sa.

Att alla ändras när baby nummer tre. Se, min första dotter föddes i en liten stuga i skogen (nej, jag är inte gör att upp) och levereras med en otroligt oerfaren barnmorska som aldrig levereras ensam innan — det var en ganska skakig resa.

Trots denna erfarenhet, som vi lärt av våra misstag och kollade referenser på referenser för vårt nästa hem leverans (som gick väldigt bra) och gjorde samma sak för vår tredje. Usch! Jag hade gjort det! Jag var en super-crunchy granola mamma som undvek sjukhus, socker, och Röd färg #40!

Då förändrades allt. Med mitt fjärde barn, jag hade hyperemesis gravidarum som i stort sett känns som en nio-månaders combo av en baksmälla plus värsta matförgiftning du någonsin har haft. Barnet inte var bra, och ingen barnmorska skulle röra mig med ett 10-fot pol. Jag var på sjukhuset fler gånger än jag kan minnas, och när hon var äntligen född, att jag var för sjuk för att ta itu med förlossningssmärta och fick en epidural.

En av mina vänner skämtade, "Åh, hur de mäktiga har fallit!" och sedan lärde jag mig att det naturliga är inte alltid bäst. Jag behövde (och ville) medicinsk intervention. Jag var så stressad över barnets ångest som jag inte hade regelbundna värkar tills smärtan gick bort och jag kunde slappna av.

Förlossningen är så personlig som den blir, och efter denna erfarenhet, jag bokstavligen hade noll lust att vara någon annan...er, affärer av alla slag men speciellt att typ.

Jag har alltid sagt att jag känner väldigt starkt för att kvinnor ska kunna besluta hur de kan leverera och gör medicinska val som är bäst för dem och deras barn. Men nu har jag äntligen, äntligen! – lugnade att självbelåten inre röst som används för att känna sig överlägsen för att leverera naturligt. Därför att, gissa vad, få barn utan att ingripande inte gör mig till en bättre mamma — inte på något sätt. Jag är samma förälder till mina två yngsta barn som jag var till min äldre tre (förhoppningsvis bättre!). I samtliga fem fall, jag gjorde förlossningarna val som speglade vad jag trodde verkligen att vara bäst för dem, och för mig, och tack och lov är jag inte få det fel.

I grund och botten, jag lärde mig att slappna av. Jag lärde mig att medicin kan tjäna en fantastisk syfte, som att hålla små barn friska när de har en hög risk. Jag lärde mig att det är OK att ge mina barn guldfisk-kex gång i en stund (OK, vi äter gluten-free puffy typ, men det är på grund av en legit medicinska tillstånd), och medan jag kommer aldrig att sluta uppmuntra kvinnor till forskning och göra informerade val om födelse-och sjukhusvård, jag vet att kvinnor behöver för att fatta sina egna beslut om förlossningen.

I mitt fall, jag tror inte att min kropp hanterar graviditeten så bra som det brukade, och jag är inte längre säker på att hemförlossning är det bästa alternativet för mig. Så, även om fem verkar vara allt min man kommer överens om att, om jag skulle ha ett barn till skulle jag gärna packa min väska och bege dig till sjukhus för en lyxig två nätters vistelse i en obekväm säng med tim avbrott eftersom det är det bästa för mig nu.

Och om jag går till en födelse klass och träffa en hemförlossning mamma eller ett sjukhus födelse mamma, jag skulle ge henne en high-five (OK, jag helt skulle inte. Jag är en introvert. Så låt oss säga att en imaginära high-five och en imaginära "Bra jobb, mamma!") eftersom de båda har gjort val som var bäst för dem.

Och om jag möter någon av dem i parken, jag skulle inte bry sig om hur de födde eftersom det spelar verkligen ingen roll för mig. Och det är så det ska vara.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar