Nej, jag är Inte Piercing Min Dotters Öron

Jag fick min första tatuering på min 18-årsdag. Jag gick till TRAFIKVERKET, som det handlas med mitt körkort för en statligt utfärdad ID-kort, och leds till en tatuerare i en strip mall – en som gjorde piercingar på sidan och var inbäddat nära en Kinesisk restaurang och Dunkin' Donuts. Jag skulle vilja säga att jag hade några stora plan, eller ens att jag ville ha något coolt, men nej. Nej. Jag ville helt enkelt en tatuering för min mamma inte vill att jag ska ha en. Go figure.

Jag tillbringade flera minuter att bläddra igenom flash-bilder eftersom flera minuter är tillräckligt med tid för att göra en större livslängd beslut, rätt? (För de ovetande, flash är pre-dragna och, i allmänhet, stereotypa bilder – tänk körsbär, skallar, och seriefigurer.) När en stor man, skäggig och bastant, frågade mig om jag behövde hjälp, jag frös. Jag sa till honom att jag ville ha en tatuering och pekade på den första bilden jag såg: ett svart kors med en gul ros lindad runt den.

Han försökte prata mig ur det, eftersom a) jag var inte religiös – alls! – och b) jag bad honom att placera det på den lilla i min rygg. Du vet den plats, omkring en tum ovanför din buttcrack, där låg upphov jeans finns. Plats endast visas för andra när du är krumsprång runt i dina trosor, en tvådelad bikini, eller håller på att skruvas från bakom. (Men innan du dömer för hårt, detta var år innan termen "tramp stamp" myntades, så nej, jag har inte en tramp stamp, bara dumma rygg tatuering.)

Sedan den tiden, men jag har fått flera ändringar. I själva verket har jag blivit något av en body modification missbrukare, dvs jag har 14 piercing och mer tatueringar än jag kan räkna, eftersom en bit smälter in i nästa. Men vet du vad? Oavsett hur många piercingar jag får eller tatueringar jag skaffa, jag är fortfarande inte fått min dotters hål i öronen. Japp, det stämmer, flickan med halv rakade huvud, crazy-färgat hår och "kränkande-för-de-äldre" utseendet är inte knuffa smycken genom hennes dotters öron.

Innan min dotter kan sitta eller krypa, jag hade flera familjemedlemmar i fråga när jag skulle vara piercing hennes öron, eller uttrycka sin bestörtning jag hade inte gjort det ännu. Men jag trodde att du skulle vara allt om piercing hennes öron. Jag menar, med alla dina piercingar och tatueringar .. .

Många av dessa samma individer bad mig också mitt föräldraskap politik på tatueringar och hår färg, som, för att vara tydlig, är två väldigt olika saker. Samtidigt som jag kunde ha svarat snarkily, berättade för dem att det var ingen av deras jävla business, eller berättade för dem att jag planerar att ta mitt barn för en Elmo tat på hennes tredje födelsedag, jag informerade dem om att piercing min dotters öron var inte på min radar, alls, och det var inte något jag planerat att göra. Vad som verkade som en no-brainer för dem – jag hade ändringar så naturligtvis skulle min dotter – är just anledningen till att min dotter inte har någon. Bara hon kan välja vad hon vill göra med sin kropp, och att beslut kommer med ålder, mognad, språk och kunskaper, inte moderliga ingripande.

Men det är bara hennes öron. När jag var liten, min mamma genomborrade dem i köket med en synål och tråd (och, i vissa fall, en isbit).

Medan piercing i fråga är "bara min dotters öron," de är hennes öron, och henne ensam. Piercing min dotters öron innan hon kan avgöra om hon vill ha dem genomborrat skulle göra henne något bra och faktiskt skapar ett potentiellt problem, och ett problem som jag ser som det största problemet med spädbarn/småbarn piercing: frågan om samtycke. Du ser, alla mina egna modifieringar var mitt val. Gjorde jag gör dumma val? Ja, men de var min dumma val .

Om min dotter kommer till mig vid sex eller åtta eller till och med 10 och säger att hon vill att hennes hål i öronen, jag kommer att utbilda henne och då gärna följa med henne till närmaste APP (Association of Professional Piercers) butik. Men jag kommer inte att tvinga piercing på henne, inte heller kommer jag bestämmer mig för henne. Jag kommer inte att permanent ändra henne för min egen fåfänga eftersom let ' s face it – piercing hennes öron skulle vara egennyttiga, eftersom det varken är en kulturell fråga (för mig) inte heller medicinskt nytta, och jag kommer att se till så skit inte hål i öronen för att rädda henne från att vissa uppfattade smärta det är inte värre än en bee sting.

Så medan små CZ dubbar kan vara blank och söta, de kommer inte att göra henne lycklig, åtminstone inte just nu. Det är vad Cheerios, Musse pigg, mer Musse pigg – aka Mimmi – Cookie och Elmo är till för.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar