Inga Staket Gör Goda Grannar

"Äh", säger jag. "Visst."

Han kör in på gården och genom lapp i skogen som skiljer husen.

"Inte göra en olägenhet av sig själv," jag ringer efter honom, som om han ens vet vad det betyder. Hans yngre bror spår tätt bakom.

Jag sms: a Abby. "Barnen är att komma över. Om de är för mycket, skicka hem dem." Hon skickar mig tillbaka med två ord: "det är Ingen fara." Och ändå oroar jag mig.

Eftersom jag älskar mina grannar. Det gör jag verkligen. Jag är inte en religiös kvinna, men det är som någon osynlig gud har ingripit och gett oss denna gåva—en gåva av goda grannar.

Och jag är så rädd att min familj kommer att göra något för att skruva upp det.

Du ser, för sju år sedan, innan vi hade barn, min man och jag byggt ett hem i en woodsy område i Pennsylvania. När du flyttar någonstans på landsbygden, du får den extra fördelen av utrymme. Nu inte få mig fel—vi har grannar, men med varje hus sitter på en acre mycket, dina grannar är inte precis i närheten.

Vid tiden för vårt hus höll på att byggas, en härlig äldre par byggt en modulära hemma på tomten bredvid oss. De var vänliga och varma och allmänhet hållit för sig själva. Vi hade också en trevlig familj tvärs över gatan, även om deras barn var ett par år äldre än mig, som bara var barn på den tiden. Men sedan i December förra året rullade runt, och boom! Båda familjerna flyttade bort samma vecka.

Oroa dig inte, sa folk. Kanske en familj med små barn kommer att gå.

Ja, vad är chanserna för att det som händer? Undrade jag.

"Vi är alla ensamma", sa jag till min man, Bob. "Jag gillar det inte."

Efter en demoraliserande vintern när snön pack gjorde inte smälter förrän i April, jag såg en rörelse lastbil bredvid. Jag sprang runt i huset och yra. En mover deponeras plast leksaker i trädgården. Border collies bandförsedda om gräsmattan.

"De har barn!" Jag skrek. "Och hundar!" Jag blev orolig. Vad händer om de låter sina hundar att skälla på alla timmar i natten? Vad händer om de spelar sin musik för högt? Eller låta sina gräset växa lika lång som min 3-åring? Vad händer om de är hemska? Kanske var det bättre att vara isolerade. Kanske grannar var överskattad.

Jag gick fram till tomtgränsen och kikade genom kluster av träd. Jag gav en halv våg och skrek: "Välkommen!" Jag presenterade mig för att Ken och Abby. De var från Indiana.

© Courtesy av Kimberly Giarratano

Ja! Midwesterners! De är de trevligaste människorna i landet.

Jag omedelbart bjudit in dem till min dotters första födelsedag part. "Det kommer att vara i vår trädgård. Gör vi Mexikansk mat, och vi kommer att ha en piñata."

"Sluta försöka sälja dem på den," sade Bob. "De kommer att komma över."

"De kunde ha flyttas var som helst, och de flyttade in granne med oss," sade jag till honom. "Deras barn är i samma ålder som pojkarna. Vi är så lycklig."

Jag känner mig välsignad. Inte bara våra barn älskar att leka med varandra, men Abby och Ken är awesome. Abby är en före detta lärare, som jag, och vi är i samma ålder. Ken älskar att grilla. Han är en Colts-fan. Han är bra precis som min man. De pratar om fotboll och ölsorter. Vi är med Memorial Day grillar tillsammans och improviserad fredag kväll cookouts. Ken och Bob rensas en väg genom borsten så våra barn kunde köra till varandras hem utan att behöva korsa gatan. Mina barn hoppa av glädje när de ser grannens barn utanför. Jag behöver inte slita iPad från sina smutsiga händer och ber dem att gå spela. De är bråttom att få sina skor på innan frukost är även på bordet.

Jag följer dem bredvid dörren så att jag kan chatta med Abby. Det finns ingen brist på samtal. Timmar passerar. Bob kommer hem efter jobbet och talar med Ken om att få våra grus asfalterade uppfarter. De delar en öl. På en tisdag! Ingen väntar på helgen för att se vänner. Eftersom de bor alldeles intill.

Och ändå är jag orolig för att det inte är 1985. Jag gräma sig om saker som min mor aldrig beaktas. Är mina barn vara irriterande? Är min yngsta som har en tantrum? Ska jag ringa pojkarna hem? Ska jag gå dit? Jag vill inte att Abby tror hon har att roa mig. Jag säger till henne att skicka alla barnen till min trädgård, för att ge henne en paus från tillsynen, men de ska ha så mycket kul, ingen budges, och så sitter jag i mitt kök och jag skriver denna uppsats. Kinda jag känner mig skyldig.

Pojkarna kommer tillbaka snart för deras baddräkter. De vill rasar genom grannens sprinkler. Jag hoppas att de inte är ett tvång.

Gjorde min mamma någonsin undrar om jag stannar kvar mina välkomna? De flesta gånger, min mamma visste inte vars gård var jag spelar i tills hon stack huvudet ut genom dörren och vrålade mitt namn. Hon brukade sparka mig ut ur huset med tydliga instruktioner att inte återvända för en timme. Jag vill vanligtvis att hitta en vän på sin gungställning eller ridning sin cykel. Vad som började som en tråkig dag hemma blev en eftermiddag med Barbies och tag med en granne. Det var en sommardag när jag var liten. Ingen plan. Ingen tidtabell. Bara slingrande den cul-de-sac tills jag stötte på en kompis och kom hem med en smutsig ansiktet och svettig panna.

Men i och med 2015, vi lever i en mer lyckats världen. Playdates är schemalagda. Barnen sällan gå utomhus utan tillsyn. Och i en lantlig län, måste jag köra 20 minuter för min son att besöka en vän. Jag är alltid runt mina barn, på ett sätt som min mor aldrig var.

Jag vet Abby bekymmer på samma sätt. Hon bara skickade mig en ursäkt text eftersom pojkarna kom hem täckt i smuts.

"Skojar du?" Jag skrev tillbaka. "Mina pojkar är smutsiga körs i en vattenspridare på en kvav sommardag."

Det kan inte bli bättre.

ADVERT

Lägg till din kommentar