No-Öga-Kontakt Föräldraskap Strategi

Nyligen hittade jag mig själv att ta del i vad som har blivit höjdpunkten av mitt sociala liv: ett barns födelsedagsfest. Medan vissa föräldrar avskyr dessa händelser, jag är nöjd vid tanken på ett hus fullt av barn, främst familjemedlemmar, för att hålla min lilla underhöll. Ja, det är en tre-timmars fönster där barnen kan springa fritt i en trygg och familjär miljö, vilket lämnar mig ensam för att delta i en vuxen konversation för första gången på dagar.

Så du kan förstå min irritation när vad gjorde jag för att höra när jag nonchalant smuttade rom-spetsade punch med mina vänner runt köksön? "Mama! Mama!" Den lilla rösten från nedan åtföljdes av små händer krafsar på ena byxbenet.

Mycket att fasa av den sanctimommies i rummet, jag fortsatte min konversation utan att kasta en blick ner. Eftersom jag är ett vidrigt, kärlekslös mamma? Absolut inte. Anledningen är för att jag vet att den viktigaste regeln för att få dina barn att spela oberoende av varandra: Gör aldrig ögonkontakt .

Jag vill klargöra att ingen ögonkontakt regel gäller inte i varje situation. Naturligtvis, skulle jag ha gett mitt barn uppmärksamhet, plockade upp henne och tröstade henne om hon hade ont, hungrig eller trött.

Men scenariot i de flesta fall är detta: Barnet leker förnöjt. Barnet ser upp för den kortaste av ögonblick och fångar en glimt av dig. Barnet tycker, Hej, det är min Mamma, som sitter under det att läsa en tidning. Hon ser uttråkad. Det är bäst att jag drar håret. Eller så här: Barnet leker förnöjt. Du tycker det är så sött att när barnet ser upp och möter din blick, ger du henne ett litet leende. Barnet omedelbart droppar vad hon gör och gnäller dramatiskt tills du plocka upp henne. Typexempel: Gör aldrig ögonkontakt.

Här är några tips för att navigera dessa påverkbara händelser:

1. Stanna Upptagen

Barnen verkar spela bättre när den förälder som är upptagen med något. Så även om du föraktar rengöring, ta det Swiffer och få att fungera. Chansen finns att dina barn kommer helt plötsligt börja leka med en leksak som de inte har berört i åtta månader, och du kommer att få ett rent hus. Det är en win-win. Det är också en vriden ironi eftersom allt du vill göra är att sitta ner och koppla av eftersom du är så trött från föräldraskap, men ändå vara aktiv och rör sig är vad som kommer att göra föräldraskap lättare.

2. Inte gå In i ett Rum Där Barn Är Lyckligt Spela

Du är klar kan du tömma diskmaskinen, och dina barn är underhållande sig fint i vardagsrummet. Det finns inget annat för dig att göra i köket, men att du inte vågar ta en promenad i utbud av barn—när du är inom synhåll, den hövlighet kommer att sluta. Så du är officiellt "fastnat" i köket. Men, hey, det finns värre ställen att vara fast. Göra som jag gjorde i går: Ta tag i en låda med Cheez-och plopp själv på golvet. Jag fick en jättestor 17 minuter av frihet sitter på det kalla, hårda kakel, och jag älskade varje minut av det.

3. Dölja Från Dina Barn

Ja, jag sa det. Dölja . Min erfarenhet är att 99 procent av syskon slåss, tristess, eller någon annan fråga som kan lösas utan min inblandning. Om du smita bakom disken i ditt kök eller helt enkelt ducka bakom en annan person när du är i ett trångt ställe (som de ovan nämnda födelsedagsfest), skäms inte. Bara vara noga med att förklara vad du gör på den typ, äldre dam som du begrava ansiktet i ryggen av sin tröja: "inte har något emot mig, jag är bara gömma sig från mina barn."

Du undrar kanske vad som hände på födelsedagsfest när jag inte får ögonkontakt med min dotter? I cirka sex sekunder insåg hon att hon var helt bra och Mamma var inte på väg någonstans, och hon tultade hon gärna lite själv iväg för att leka med de andra barnen.

No-öga-kontakt strategi vinner igen. Nu, tillbaka till hålslag.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar