Varför Höja Barn Utan Familj I Närheten Suger

Jag råkar höra en kollega morsan talar om sin helg planer tack vare "Mimi och Pappa" som att titta på sina barn (så glad för dig). Jag ser söt mor-och farföräldrar gå hand i hand med deras barnbarn till skolan som jag frenetiskt tvista mina barn i sina bilstolar, knappt göra det till bilpool linje i tid för att stoppa min son ur bilen (för gud förbjude att jag måste gå in med de tre andra barnen att registrera honom i slutet). Jag har vänner som lämnar sina barn på en familjemedlem hus medan de kör till affären, möten, var som helst.

Och i min bittra sinne, jag sjunga, Måste vara trevligt . För jag kan inte ens begripa att ha denna typ av hjälp och stöd.

Jag undrar ofta hur mycket lättare livet skulle vara om jag hade även den minsta hjälp. Verklig hjälp. Den typ av hjälp som är konsekvent och tillförlitlig och skuld-fri. Och visst, vi har alla personer som vi kan ringa i en nödsituation. Men hur många situationer är verkliga nödsituationer? Inte många.

De flesta dagar är det en överväldigande känsla av "jag är ensam i detta."

Och vet ni vad som är riktigt häftigt? Gå till klassen händelser (som bara föräldrar ska närvara) med en dubbel barnvagn lastad med snacks som du ber kommer att hålla dina barn glada för fem minuter. Det fungerar aldrig. Min dotter gnäller svaret skyldig eftersom hon vill vara en del av klassen. Under tiden, mina tvillingar kasta smällare från sin barnvagn och skratta när jag gör en stern ansikte på dem.

Jag kan inte räkna antalet gånger jag har tagit alla mina små barn till möten som de inte borde ha blivit till (sorry, OBGYN). Och på tal om läkarbesök, jag insåg nyligen att jag inte ens har en läkare. Vi har bott i samma stad för tre år, och jag har ännu inte upprätta en primärvården läkare.

Tandläkarbesök har reducerats till absolut nödvändighet — som i jag kan inte tugga på den högra sidan av min mun, jag ska nog få denna tittade på. Vad är regelbundna tänder rengöringar och årliga physicals ändå? Något för Kate Middleton, antar jag. Eftersom vanliga saker blivit lyx när man är förälder till små barn.

Visst, det är drop-in vårdcentraler. Men försök att hitta tre eller fyra platser på kort varsel (och åh, förresten, de kräver en registreringsavgift som gör att du tror, "Screw it, jag ska bara ta barnen.")

Detta året på natten till min födelsedag hade jag förmånen av att transportera alla fyra av mina barn för att brådskande vård trots att endast en av dem var sjuk.

Och min sex år gamla kunde inte ens slappna av när patienten. Hans yngre bröder som kämpade för att fånga hans säng, rycker hans armar och skrika åt honom att "få bort!" De försökte sitt bästa för att förstöra medicinsk utrustning och kastade lite leksaker sköterskorna var snälla nog att ge dem som miljöfarligt avfall.

Vi är lyckligt lottade att ha en underbar barnvakt . När vi slutligen bestämmer oss för vi är helt förfallna för en dag-natt eller har något som vi absolut inte ta med barnen till, vi betala för en utekväll. Men skulle inte en fri natt ut att vara bra? En kväll när du inte är på den klocka som Askungen? Att bara ringa din mamma, pappa, bror, syster, eller-lagar eftersom du vet att de skulle älska att tillbringa tid med dina barn lika mycket som du skulle älska inte bara för en natt?

Det värsta är att våra barn saknas mer än vi är. Vi vet att de ser andra barn' mor-och farföräldrar på sin sport och skola evenemang. Och när familjen kommer på besök, får vi en glimt av hur livet kunde vara på en regelbunden basis om vi bodde nära dem. Vi tänker på alla de extra kärlek och uppmärksamhet som de skulle kunna få, att deras vänner är få. Och hur trevligt det skulle vara att spendera födelsedagar och andra högtider med kusiner, far-och morföräldrar, fastrar, mostrar, farbröder och morbröder.

Ja, inte alla familjer är stora. Vissa människor vill inte leva med sin familj. Jag får det. Men om du har en familj som du faktiskt älskar att leva nära, som bor långt bort känns som en enorm, bortkastad möjlighet att både ge och få stöd.

Jag vet, jag vet. Det kunde vara mycket värre. Men det suger fortfarande.

Och jag är verkligen glad för dem av er som har familj runt för att få stöd.

ADVERT

Lägg till din kommentar