Jag som inte Äger En Mobiltelefon Och Här är Hur Det Påverkar Mitt Barn

Enligt mina barn, jag är super irriterande. Tydligen på otaliga sätt. I själva verket, på ett sätt för många för att nämna här. Men för att detta inlägg ska jag finslipa på en av deras senaste klagomål — min ovilja att delta i mobilen beväpnade massorna.

Ja — det är tydligen irriterande att mina barn, min man, och mina vänner att de inte kan hitta mig med en enkel virvel av sina tummar, att siffror måste ringas upp och röst lådor måste användas för att få kontakt med mig; att jag är i grund och botten utanför nätet när jag väljer att köra till mataffären.

För att vara tydlig, det finns ingen grand uttalande på att bli upptäckt i min mobilen saknar — inte heller någon dom (för min del i alla fall). Det kan inte vara som jag fortfarande lita på dem också förbaskat mycket. Jag kallar mina barn på deras, min man på hans, mina vänner på deras. Ibland sms: a min make, barn och vänner i en ofta fruktlösa försök att lokalisera mig. Ärligt talat, jag har inte en mobiltelefon för mycket okomplicerad anledningen till att jag inte bara behöver en.

Kalla mig oansvariga och själviska (jag har blivit kallad värre) eller så finner mig hopplöst gammaldags. Eller vara avundsjuka på min frihet och avsaknad av distraktion eller förvånad av min air av mystik. Eller har ditt huvud att explodera som den skäggiga tusenåriga tilldelats hand om min MacBook på mitt senaste besök på Apple store. Eller ännu bättre — inte att ge en flygande f*** ett eller annat sätt.

Vad jag försöker säga är detta: ja — det är tremor-liknande konsekvenser som påverkar alla i min bana med min mobiltelefon frånvaro. Men med mina barn speciellt, dessa konsekvenser är inte nödvändigtvis negativt.

Här är fem sätt som jag inte äger en mobiltelefon positivt påverkar mina barn:

1. De är pålitliga .

Det måste de vara. Om de räknar på mig att plocka upp dem från en viss plats vid en viss tid, de vet att jag är fn-nås när jag är på väg så det finns ingen plats för ändringar i sista minuten. När planer har gjorts, de har åtagit sig att följa genom på sin slutet och de alltid gör.

2. De talar till mig .

De måste. Det är bara ett sätt för barnen att kommunicera med mig och det är via samtal — oavsett om det sker personligen eller på telefon. Men det kan inte vara deras första val, det finns inga andra alternativ. Som ett resultat, de har tvingats till att bemästra vad som kommer att vara känt som ett långsamt nedbrytande art — konst samtal . Denna konstform spill i alla delar av deras sociala liv: de få ögonkontakt, de är inte rädda för att tala, de är små prata med finsmakare. Vare sig de vill det eller inte, de är conversationalists.

3. De är patient .

Om de behöver en tjänst eller en tur eller har en fråga som de behöver besvaras eller vill ha tillstånd för något, mitt svar är inte alltid omedelbart. Om de inte får tag på mig, de kommer att lämna ett röstmeddelande, och mer än sannolikt att vara besviken. Men det är okej. Hantera liten besvikelse då och då kan vara bra för barn — det är verkligen aldrig dödat någon.

4. De är oberoende i farten .

En dag för ett par år tillbaka, jag hade tänkt att köra för att hämta mina barn från skolan uppsägning som en av dem återvände från en ski-resa och hade alla hennes utrustning att släpa hem. På eftermiddagen råkade sammanfalla med eftermiddagen att jag var fast i stötfångare till stötfångare highway traffic — förbannar det faktum att jag inte har en mobiltelefon till hands att låta dem veta att jag inte skulle vara det. När jag kom till skolan var över en timme sen jag var övertygad om att jag skulle finna min tre på kontoret, förvirrad och gråter.

Men istället, vad jag fann var ett verbalt meddelande som väntar på mig. Sekreterare informerade mig om att mitt barn hade bett en förälder att driva uthyrning av utrustning till vår veranda och tre av dem gick hem tillsammans. Och det är där jag hittat dem: hemma — lugn, cool och samlas in. Barn kan vara alltför beroende av sina mobiltelefoner — de vänder sig till dem för att svara på frågor, lösa sina problem, i princip att berätta för dem vad de ska göra. Men detta kan vara en nackdel för dem. Ibland de behöver för att hitta sina egna svar och räkna ut saker för sig själva.

5. De vet att tekniken är alltid ett val.

Oavsett vad mina barn kan tänka eller känna eller tro eller vittne, jag vill att de ska veta att ingen kräver en mobiltelefon. Se till att det är rent och praktiskt och generellt en all-around awesome gizmo har — särskilt i en nypa men det är inte en nödvändighet. Det är alltid ett val. Och jag är ett levande bevis på detta.

ADVERT

Lägg till din kommentar