Inget Köp November? Nej, Tack

Under de senaste åren, har jag hört viskningar och rykten om en social-media-som drivs rörelse som kallas "No Köpa November." Förutsättningen är att du är för att bara köpa nödvändigheter under November månad, livsmedel och förbrukningsvaror är okej, som är service inköp såsom hår-klipp och spa-behandlingar. Det är en rörelse rotad i grönt levande praxis: Färre köp kommer att leda till mindre avfall i våra deponier, mindre energiförbrukning och mindre slösaktiga utgifter.

Får jag det, som jag verkligen göra. Typ av.

Om jag var yngre, barnlös, mer hipster version av mig att jag helt skulle komma ombord. Bra, förutom spa-behandlingar sak. Är jag den enda kvinnan vid liv som cringes vid tanken på att få en pedikyr?

Men, som en mid-årsåldern mamma till tre som är den, som, minst hipster person du kan tänka dig, jag kan bara inte sluta du Köper i November Månad.

Först av allt, det är November: Månaden för Gott. Ymnighetshorn av månader. Det är extravagant mat att förbereda sig för, och även om jag vet att livsmedelsinköp ska vara tillåtet att göra bylines också tillåta inköp av Thanksgiving dekorationer? De bedårande tallkotte-och-jute kalkoner i världsmarknaden ropa mitt namn och jag måste verkligen sätta en festlig Thanksgiving atmosfär i våra hem. Och precis förbi de naturliga fiber kalkoner är min favorit halsduk av alla gång–nu i en regnbåge av måste-ha färger! Och på grund av den förestående svalare temperaturer och jagar på sårbarheten för smarta shoppare som mig, de är på rea!

Det är inte bara Världen som Marknad. Det är något med November som gör att jag vill få allvarliga om julhandeln jag drömt om sedan September. Jag pratar inte om den löjliga Svart Fredag shopping. Jag kommer inte att vakna upp mitt i natten för att gå och stå på rad för några dumma elektroniska. Jag är inte utan min shopping standarder. Vad jag inte kan motstå, dock, är att Mål-cirkulär som jag hitta i min brevlåda den första veckan i November. Det är en katalog över alla Hot Leksak artikel av året, vilket mina barn por över med en markör och sin önskelista i handen. Och mittuppslag? Hon är en skönhet: 25% av alla 1 artikel, Köp 1 och Få 1 50% mindre, $10 Presentkort med Inköp på $50. Men skönheten har ett pris: går ut 11/26. Det skulle vara oansvarigt av mig att inte använda dem.

Kanske jag skulle vara mer benägna att komma ombord med No-Köpa November om jag inte har en släde att fylla.

Eller barn som har slitit ut sina skolan skor (redan!) och vars byxor, som jag svär att de provat på bara en månad sedan, plötsligt för kort.

Jag kunde stödja Nej-Köp rörelse om det som hände under sommaren, när shorts är mer förlåtande under en tillväxt spurt och flip-flops är tänkt att bäras ner till marken.

Istället för Nej-Köp November, föreslår jag No-Köpa juli.

I No-Köpa juli, det finns inga slädar för att fylla. Inga extravaganta fester för att förbereda sig. Ingen anledning att deck the halls. Har en No-Köp 4: e juli husmanskost picknick där grannarna visa upp med vad kött som de har i frysen för att hålla sig på grillen, party spel innebär slangen och en wiffle bollen, och inredningen är artighet av hot och disigt solsken öser ner. Spendera dina dagar vid poolen (se bara till att du köper pool medlemskap i juni!). Alla mammor vet att det är på poolen som du kan få dina barn att slutligen avsluta dessa halv-tomma lådor av snacks från baksidan av skafferi, hur som helst.

Så, Nej-Köp November? Nej, tack. Men låt oss tala igen i ca åtta månader.

ADVERT

Lägg till din kommentar