Kära Barn: Om Du Vill Att Din Fina Mamma Tillbaka, Vi Behöver Prata

På sistone har jag börjat låta som en drill sergeant i morgon. Jag skälla ut kommandon: "Borsta tänderna." "Packa din lunch." "För Guds kärlek, har du inte lägga dina kläder på ännu?" "Glöm inte att sätta deodorant på. Du vill inte bli illaluktande."

Jag använder en hög röst tänkt att föra över ljudet av musik, barn och TV-nyheter. Att jag använder denna röst i mellan försöker att ha en vuxen konversation med min man om de senaste politiska nyheterna eller vad är det som händer i världen gör mig oemotståndlig för honom, jag bara vet det.

Jag har förvandlats till "att" mamma, kvinnan skildras i en miljon sitcoms.

Jag är the bad guy. Jag är den förälder som säger, "Du kan inte gå ut förrän du städa ditt rum." "Nej, jag tror inte det är en bra idé att du dumpade alla dina Lego över hela vardagsrummet. Rensa upp dem. Nu. Nu. Nu!"

Jag har hört från mina sötnosar som Jag är en elak mamma och deras pappa är mycket trevligare.

Och vet du vad? Jag bryr mig inte om det det minsta.

I själva verket ser jag det som mitt jobb. Det är den jag skrev för nästan 18 år sedan när mitt första barn kom till världen, och min man och jag bestämde att jag skulle stanna hemma.

Han har en lång pendla och kommer hem sent. Jag är den som är hemma med barnen dag in och dag ut. Ja, jag måste vara den som föreskrivs i lag för det mesta. Men jag får också en hel del bra grejer också.

Jag känner mig mycket tacksam över att jag är den att mina barn ska komma hem till. Jag älskar att titta på dem växa upp. Men det faktum att mina barn, nu 17, 14, och 11, har klagat på att jag har varit att anställa min "Elaka Mamma" rutin för mycket oftare har fått mig att tänka. Jag slags missa min cheerier själv. Eftersom mina ord tyckas att ringa ihålig på sistone, jag har beslutat mig för att sätta pennan till papperet (eller fingrarna till tangentbordet) och låt dem veta vad det kommer att ta för att få mer frekventa framträdanden av "Bra Mamma".

Kära barn,

Tveka inte att hata mig. Jag får det. Världen är en hård plats, och vi behöver alla någon säkert att bli arg på. Jag är cool om det är mig.

Jag är inte cool (inte det minsta) med som talas i något annat än en civil ton. Så om du ska uttrycka dina negativa känslor till mig, så kan du använda stora ord och säga det så artigt som möjligt.

Ett exempel skulle kunna vara: "Kära Mor, den regel som säger att jag inte får min brors existens eftersom han "av misstag" förstörd CD-samlingen det tog mig år att kyrkoherden verkar grovt orättvist. Jag har mycket negativa känslor mot dig, honom, och hela mänskligheten, och kommer att behöva gå i pension till mitt rum tills jag har återhämtat sig tillräckligt."

Jag försäkrar dig att om du uttrycka dig på lämpligt sätt, jag kommer att återvända gunst. Du kommer också att hitta dig själv förankrad mindre.

Också, om jag ber dig att göra något, gör det första gången jag ber dig. Jag får det; du är tonåringar och preteens. Du är enligt lag skyldiga att vara svårare. Men om du vill ha en trevligare mamma bli en trevligare barn.

Jag har inga problem med att du fastställande av ditt eget mellanmål. I själva verket är jag mycket uppmuntra det. Men om jag kommer in i köket för att vad som ser ut som en brottsplats, bli inte förvånad om min röst går upp några oktaver. Och säg inte", Men jag var bara kommer att städa upp det. Du gick in för tidigt."

Eftersom vi talar om att äta, vi ska äta som mänskliga varelser (du vet vem jag pratar med). Om vi vägrar att äta som mänskliga varelser, så ja, jag kommer att bli irriterad och ber dig att lämna bordet. Jag kan ta ett skämt första gången och tala om för dig att din farmor bara svimmade i himlen titta du äter din pasta. Men efter det, det Innebär Mom tid .

Och för att jag älskar allt som är heligt, det är inte en överraskning att du har att sätta på kläder, skor, borsta tänderna, och få tvättas varje morgon till skolan. Om du inte gillar mig för att skrika på morgonen, då gör dig redo . Det är inte så svårt. Jag gör det varje dag och inte mycket sömn, tack så mycket.

Om du följer dessa enkla regler, så kan jag garantera dig de trevligare, mindre stressade mamma att du har lärt känna och älska kommer att dyka upp igen. Tja, åtminstone efter det att hon hade sin morgon kaffe.

Mycket kärlek,

Morsan

ADVERT

Lägg till din kommentar